Foto: Liis Treimann / Postimees
Eesti uudised
30. jaanuar 2015, 10:02

LUGEJAD: Tarand presidendiks? Hoopis Siiri Oviir või Ingrid Rüütel! (66)

IRLi esimees Urmas Reinsalu teatas nädala keskel, et erakonna presidendikandidaat võiks olla Indrek Tarand, kuid Õhtulehe lugejad jäävad eriarvamusele ning pakuvad presidendiks pigem Siiri Oviiri või Ingrid Rüütlit.

Toome välja mõned kommentaarid loole "Indrek Tarand: presidendiks kandideerimine tuleb vägagi kõne alla":

"Allar Jõks on sobilik ja õige Eesti mees," kirjutab Ma tean.

"Kindlasti annaksin oma hääle ja kutsuksin ka oma sõpru tuttavaid nende inimeste valikute peale mõtlema, kui kandidaatide hulgas oleks Mart Meri, Indrek Neivelt, Indrek Tarand, Siiri Oviir. Ka Siim Kallas oleks väärikas kandidaat. Loomulikult olen kindlalt seda meelt, et RAHVAS peaks oma presidendi valima. Siis oleks tegemist tõelise presidendiga," lisab hääl.

"Igatahes etem valik kui Ilves ja Kallas. Kes veel sobiks – Teaduste Akadeemias võiks ringi vaadata. Ja kui minu otsustada oleks – Ingrid Rüütel," kirjutab Ristiema.

"Sobiks. Iseseisva mõtlemisega inimene. Isegi kui alati ei ole kõigega nõus, siis on huvitav kuulata. Väike ärakukkumine oli möödunud presidendikampaania ajal, kui kohati läks asi avalikus debatis isiklikuks. Aga üldiselt – tuult tiibadesse! Kindlasti kordades parem kandidaat kui mõni sileda jutuga "kogenud" (kogemuste kogumist alustanud juba 30 või 40 aastat tagasi) poliitik," kirjutab mp.

Teiste seas pakutakse presidendikandidaadiks ka Tõnis Lukast ja Indrek Neivelti.