Foto: Kaader Kanal 2 saatest
Inimesed
28. jaanuar 2015, 22:12

Lisatud Kanal 2 video!

REET LINNA KOGEMUSEST VÕIMUKA ÄMMAGA: ta ajas mind poja esimese vannitamise juurest minema (37)

Telesaatejuht Reet Linna rääkis Kanal 2 saates "Avameelselt põlvkondade vahelisest lahkhelist" oma esimese abielu näitel esmakordselt kogemusest võimuka ämmaga esimesest abielust. 

Reet tunnistas saates, et tema ämm oli mehe peres perekonapea ja väga võimukas naisterahvas. "Rollid oli niimoodi jagatud. Ämm oli loomingu- ja kunstiinimene, väga efektselt käis riides, võimukas naine. Tema käpa all pidid kõik olema, mina ei tahtnud tema käpa all olla," meenutas Reet ja lisas, et kui esimese hooga võeti teda mehe perekonda vastu kenasti ja mingeid konflikte polnud, siis ajapikku need siiski ilmnesid.

"See hakkas tulema siis, kui ma jäin kohale ja hakkasin midagi ise tegema. Mina ei lasknud ennast käskida ja keelata, seal tekkiski konflikt."

Reet tõi välja juhtumi pärast oma esimese poja sündi, kui tema ja ta tollane abikaasa hakkasid pisikest Kenti esimest korda vannitama. "See on vanemate jaoks kõige tähtsam hetk tegelikult pärast sündi, siis ei olnud ju tegelikult seda perekonnasünnitust olemaski. See, et ema ja isa teevad selle esimese vannituse ja mind lükati köögist välja ja öeldi, et sa ei saa sellega hakkama," rääkis naine ja tõdes, et seda hetke ei unusta ta kunagi.

"See oli nii meeletu solvumine, sest ta lihtsalt ei usaldanud mingil põhjusel mind."

Reet Linna leiab tagantjärele, et oleks pidanud ämmaga sel teemal rääkima, tol ajal elas ta aga kõik enda sisse.

"Meie puhul seda rääkimist ei olnud, aga võib-olla oleks just pidanud rääkima. Rääkima ka ämmaga endaga. Temaga oli küll võimatu rääkida, sest ta oli ju nii võimas ise," hakkas Reet naerma.

"Vihjeks kõigile inimestele ja noortele – tegelikult need asjad tuleb rääkida lahti."

Oma nooruspõlve kogemuse tõttu oskab Reet vältida oma täiskasvanud laste puhul samu vigu, andes neile hingamisruumi ja võimalust ise otsuseid teha.  

"Kõigepealt tuleb endale selgeks teha, et see on teine perekond, see on üks suguvõsa küll, aga see on omaette perekond ja sinna vahele ei saa sekkuda, ükskõik kui armas see poeg ei ole. Tegelikult tuleb lasta noortel elada oma elu!"