VAMPIIRIMANTEL: Marco lemmikute hulka kuulub pikk punane mantel, mille põhja tegi õmbleja Milvi Kukk ning moekunstnik Mirjam Maramaa soovitas lisada sellele silikooni, naelu, mutreid ja sulgi.Foto: Aldo Luud
Inimesed
29. jaanuar 2015, 07:00

Üks tuntumaid Eesti strippareid võrdleb end riietumisstiililt Vene estraaditähe Valeri Leontjeviga

Strippar Marco Tasane: kodus olen enamjaolt alasti – riided ahistavad (55)

«Varem, kui ma viitsisin rohkem pidudel käia, vahetasin enne kodust väljumist riideid mitu korda. Nüüd võtan asja vabamalt. Kodus olengi enamjaolt alasti – riided ahistavad,» ütleb Eesti tuntuim strippar Marco Tasane oma riietumiseelistuste kohta.

«Samas – oleneb peost,» mõtiskleb strippar. «Kui tean, et kohale tuleb meedia, siis panen midagi üle võlli ja hullult glämmi. Muidu, kui on kellegi sünnipäev või tavaline disko, kannan mugavaid, aga trendikaid riideid.»

Ehkki Marco üllatab igal peol uue pilkupüüdva kostüümiga, leiab ta, et tal ei ole väga palju riideid. «Minu garderoob pole kuigi suur – terve köök ja esik ongi minu garderoob. Kodus ma nimelt ei söö ja siis on see nagu panipaik. Mugav!» on Marco korteri sisutanud oma soovide järgi.

Lõviosa tema garderoobist on eritellimusel õmmeldud riided. «Mul on olnud päris palju õmblejaid. Kahjuks üks tore õmbleja lahkus siit ilmast eelmisel aastal – nägin tema surma isegi unes, kus läksin teda korterisse otsima, ta oli muutunud koiliblikaks ning pudenes tolmuks. Ärgates helistasin naabrile ja sain teada, et ta surigi. Mu unenäod on viimasel ajal päris täpsed.»

Praegu on tema õmbleja Inna Juhkov – oma ala professionaal Tartus. «Ostan riide, lähen tema juurde ja me leiame ühise keele.» Marco käib õmbleja juures tihedamini kui butiikides.

«Minu kõige odavam asi on ostetud sel suvel enne lendu ühest Ibiza poest. See on maika, mis maksis kõigest 18,90 eurot. Kõige kallim on ilmselt firma Dsquared2 mantel, mille hinnaks oli 1690 eurot,» on Marco riidekapis nii odavaid kui ka kallimaid rõivaid, mida ta mänguliselt kombineerib.

Pintsakut ei salli

«Mul ei ole lemmikfirmat, eelistan isikupäraseid riideid ning mulle väga meeldib minu sõbranna Mirjam Maramaa looming, kes on seitse viimast aastat elanud Londonis. Ka tema on mulle õmmelnud mõne kostüümi ja särgi, mis niidavad rahva jalust. Dsguared2 teeb head tööd, samuti Cavalli, pisut Versace,» räägib Marco oma lemmikmoeloojatest.

«Eesti disaineritest meeldib mulle Tiina Talumehe võrratu naistemood, Liisi Eesmaa ja pisut Taavi Turki looming sadomaso-hõnguline glämm.»

Pintsakuid ta eriti ei armasta. «Kui käisin Tartu 17. kutsekeskkoolis, siis ma olin sunnitud seal kolm aastat pintsakut kandma. Samuti oli minu noorusajal kohustuslik koolivorm. Pintsak ahistab ja on kuum,» ei meeldi stripparile klassikalise riietuse tuntuim element.

«Kõige rohkem on mul ehk mantleid ja eritellimusel õmmeldud vestikesi. Neid pole kunagi liiga palju.»

Kes on Marco moeikoon? «Neid on palju, kelle ilu ma imetlen. Kindlasti on üks suur eeskuju surematu Ljudmilla Gurtšenko, keda ma isiklikult tundsin. Eestist meeldib mulle bravuuritar Anu Saagim. Kui peole tuleb tema, siis on glamuur laes! Mulle meeldib ka Mirjam Maramaa ajatu elegants ja tema oskus sobitada kokku kallis 1940ndate vintage ning tema enda looming. Meestest on eeskujuks Vene estraaditäht Valeri Leontjev. Võib-olla sellepärast, et tal on minuga sarnane stiil,» selgitab meelelahutaja.

Pidutseb koos endise missis Estoniaga

Marco Tasase käevangus on seltskonnaüritustel tihti sihvakas kaunis proua. Kas see on Marco südamedaam? «Me pole paar. Tema nimi on Anu Abozenko. Ta on missis Estonia 1998. Me kohtusime lava taga aastal 2004, kui olid suvemehe valimised,» meenutab Marco tutvumist Anuga.

«Kuna Anu on meisterlik heegeldaja, siis oli ta seal kohal oma kudumitega ja otsis modelle. Sellest ajast peale oleme suured sõbrad. Käime isegi reisidel koos – saab alati nalja!» selgitab Marco.

Mehe sõnul on Anu ka oskuslik õmbleja ja teeb paljud riided endale ise.