Foto: Kaader Kanal 2 saatest
Tele
28. jaanuar 2015, 13:54

REET LINNA SAATES "AVAMEELSELT": "Minu esimene ämm oli võimukas naine, aga mina ei tahtnud ta käpa all olla!" (42)

Täna kell 21 räägib telesaatejuht Reet Linna Kanal 2 saates "Avameelselt põlvkondade vahelisest lahkhelist" oma esimese abielu näitel esmakordselt kogemusest võimuka ämmaga.

"Mind lükati köögist välja ja öeldi: "Sa ei saa sellega hakkama!". Seda hetke ei unusta ma mitte kunagi, see oli nii meeletu solvumine," meenutab Linna saates.

Reet Linnal on seljataga keerukas kogemus võimuka ämmaga esimesest abielust, kes soovis, et elu käiks tema reeglite järgi.

Kirjanik Kati Saara Vatmann elas terve lapsepõlve ema ettekirjutuste ja ootuste järgi, enda tee valimine ja iseseisvumine rikkus suhted emaga. "Peale seda ongi kõik meie kokkupuuted emaga totaalne kriitika," tunnistab Kati, kes ei suhtle emaga juba aastaid.

Saates jagab oma kogemusi ka ettevõtja, kaheksa lapse isa ja kahe lapse vanaisa Rein Kilk. "Mul on tagantjärele tohutult kahju, et lasin oma esimesel lapsel öö otsa nutta, sest käsiraamatus oli nii kirjas," ütleb Kilk saates ja toonitab, et vahel tasub vanemate inimeste elutarkust kuulda võtta.

Mida teha pealetükkiva vanemaga, kes soovib noore pereelu juhtida? Millised tülid tekivad, kui vanem ei mõista, et tema täiskasvanud laps ei vaja enam pidevat juhendamist ja õpetamist?

"Avameelselt põlvkondade vahelisest lahkhelist" on Kanal 2s täna kell 21.