Foto: Alar Truu
Film
28. jaanuar 2015, 11:29

LUGEJA KÜSIB: miks on Kosmose IMAXi kinos lastefilmid vaid päevasel ajal? (1)

Õhtulehe poole pöördunud lapsevanemad imestasid, miks puuduvad mõni aeg tagasi avatud Kosmose IMAXi kinost õhtusel ajal filmid lastele. Kuigi praegu on kava koostatud peamiselt koolide ja lasteaedade huve silmas pidades, võib lähitulevikus olla lastefilme ka õhtusel ajal, ütleb kino juht.

Uuendatud Kosmose kinos leiab lastele mõeldud filme peamiselt vaid päevasel ajal (kell 10-11), hiliseim seanss toimub kell 15.

"Lastele mõeldud filmide seansid on tõesti meil enamasti hommikusel ja päevasel ajal. Selline ajavalik on tingitud sellest, et pakkuda koolidele, lasteaedadele ja lastegruppidele võimalust grupikülastuseks päevasel ajal," ütles kino juht Rein Palosaar.

Palosaare sõnul proovitakse õhtuseid lastele mõeldud seansse edaspidi katsetada, et hinnata külastatavust ja vajadust nende järele. "Kuna oleme väike kino, kus on ainult kaks saali ja soovime sellele vaatamata pakkuda klientidele mitmekesist filmivalikut erinevatele maitsetele, siis paraku ei saa me paljudele filmidele võimaldada nii palju seansiaegu kui võib-olla nii mõnigi kord tahaks, vaid peab lähtuma sellest, et filmid satuksid sellistele aegadele, kus nende potentsiaal vaatajaid leida on kõige suurem," lisas Palosaar.

Kõik sõltub tema sõnul ka sellest, milline on parasjagu filmivalik, millest kinokava kokku tuleb panna: "Seega on kokkuvõtlikult kinokava tegemine päris pingeline tegevus, mille juures tuleb arvestada mitmete erinevate muutujatega."

Möödunud aasta detsembri keskel avatud Kosmose IMAXi tegevus on seni olnud edukas ning aasta lõpp ja uue aasta algus on Palosaare sõnul näidanud, et vaatajate huvi uue kinoformaadi suhtes on suur. Kuigi kino kodulehekülg on praegu suhteliselt napp, toimub ka selle arendamine ning peagi loodetakse lisada näiteks ka info tulevate filmide kohta.