"Jurassic World: Sauruste maailm". Kaader filmist. Foto: Alamy/AOP
Film
28. jaanuar 2015, 07:00

Välismaa kinomehed on saanud valmis sadomasonaisteka, vananenud Terminaatori ja "Star Warsi" (1)

Millised on alanud aasta oodatuimad filmid? Ajakirja Time favoriitide seas on nii "Matrixi" autorite uus ulmekas kui ka "Viiskümmend halli varjundit" ja "Tähesõdade" fännide unelma täitumine. 

"Jupiteri tõus"

(Eestis alates 6. veebruarist)

"Matrixi" filmide loojatena tuntud Andy ja Lana [enne soovahetust Larry] Wachowski uusima ulmepõneviku keskmes on koristaja Jupiter Jones (Mila Kunis), kelle sünd tähistaeva all ennustas suuri tegusid, ent kes peab silmitsi seisma kalgi reaalsusega.

Kui Maale saabub geneetiliselt täiustatud endine sõjaväelane Caine (Tatum Channing), saab naine teada, et tema geenides peitub imetabane pärand, mis võib kõigutada kosmoses valitsevat tasakaalu. Kui Wachowskid endale truuks jäävad, võib "Jupiteri tõus" aju krussi ajada nii, nagu ükski teine tänavune film seda ei suuda, ennustab Time.com.

"Viiskümmend halli varjundit"

(Eestis alates 13. veebruarist)

Härra Grey võtab teid nüüd vastu! Plahvatusliku populaarsuse saavutanud sadomaso-naisteka ekraniseeringu peaosades on omaaegsete Hollywoodi tuusade Melanie Griffithi ja Don Johnsoni tütar Dakota Johnson ja Briti telesarjast "Langus" tuttav Jamie Dornan.

Meespeategelase Christian Grey nooremat õde kehastab poptäht Rita Ora, ent kõigi pilgud on ikkagi Johnsonil – ontlikust tudengineiust seksijumalannaks areneva Anastasia roll on aasta riskantsemaid.

"Paberlinnad"

Romaani "Süü on tähtedel" ja selle ekraniseeringu pöörase menu järellainetuses jõuab linale autor John Greeni teine teos "Paberlinnad". Salapära ja koomikat miksivas filmis lööb kaasa praegusi üks kuumemaid modelle, tumedate kulmude poolest tuntud Cara Delevingne.

"Super-Mike XXL"

Üllatavalt melanhoolne pilguheit Tampa striptiisimaailma naaseb ekraanile. Channing Tatum on jälle platsis, paraku puuduvad režissöör Steven Soderbergh ja Matthew McConaughey. Time.com ennustab, et tantsustseene tuleb juurde ja moraaliküsimusi jääb vähemaks, ent vaevalt fännid selle üle kurdavad.

"Mad Max: Fury Road"

(Eestis alates 15. maist)

Lõpuks ometi viiakse meid tagasi postapokalüptilisse Austraaliasse, kus Maxi (Tom Hardy) teele satub naisvõitleja Furiosa (Charlize Theron). Kiilaspäine Charlize Theron on kindlasti omaette vaatepilt, kuid režissöör George Milleri visioonid on nagunii läbi ja lõhki pöörased.

«Jurassic World: Sauruste maailm»
(Eestis alates 12. juunist)

Chris Pratti («Galaktika valvurid») peadpööritav karjäär jätkub «Jurassic Parki» sarja uues jaos. Sedapuhku tuleb inimestel rammu katsuda geneetiliselt muundatud kahepaiksetega.

"Paan"

Tänavu jõuab linale mitme armastatud lasteraamatu ekraniseering, näiteks "Džungliraamat", kus Baloo häält teeb Bill Murray, ja "Tuhkatriinu", kurja võõrasema osas on Cate Blanchett. Kuid enim on räägitud "Paanist", kus täiskasvanupõlvest keelduva poisi päritolulugu aitavad avada Hugh Jackman, Amanda Seyfried ja Rooney Mara.

"Lohetätoveeringuga tüdruku" tähe valimine Tiigerliilia ossa tekitas paksu pahandust: tuhanded inimesed nõudsid Warner Brosilt, et filmistuudio annaks indiaaniprintsessi rolli indiaani näitlejale.

"Terminaator: Genisys"

(Eestis alates 17. juulist)

Arnold Schwarzeneggeril olid viimatise "Terminaatori" tegemise ajal käed tööd täis – California tahtis valitsemist. Nüüd naaseb endine kuberner austajate-austajannade rõõmuks ekraanile. Sarah Connorit kehastab sedapuhku "Troonide mängu" iludus Emilia Clark.

"Crimson Peak"

(Eestis alates 16. oktoobrist)

Isikliku tragöödia läbi elanud lootustandev kirjanik Edith Cushing (Mia Wasikowska) on kahevahel: ta armastab lapsepõlvesõpra, kuid samas tõmbab teda aga salapärane autsaider. Mineviku eest pageda püüdes satub ta majja, mis hingitseb, veritseb ja mäletab. Guillermo del Toro ("Paani labürint", "Hellboy") uusimas veretarretajas mängivad ka Charlie Hunnam, Tom Hiddleston ja Jessica Chastain.

"Näljamängud: Pilapasknäär – Osa 2"

Katnissi saaga jõuab lõpule ja tänavusel Kuldgloobuse võitjal Julianne Moore’il õnnestub pikemalt kehastada president Coinit, keerukat kuju, keda eelmises osas vaid vilksamisi nähti.

"Marslane"

Andy Weiri romaan punasele planeedile jäetud astronaudist võimaldab Matt Damonil uuesti kosmosesse põrutada. Tema varasemaid katseid on saatnud vastakad arvamused, kirjutab Time.com. "Elüüsium" valmistas fännidele pettumuse, kuid "Tähtedevahelises" kerkis Damon võimsalt esile. Vanameister Ridley Scotti filmis mängivad veel Jessica Chastain, Kate Mara ja Kristen Wiig.

"Tähesõjad, osa 7: The Force Awakens"

(Eestis alates 18. detsember)

George Lucase saaga jätkub 30 aastat pärast "Jedi tagasitulekut" ning toob üle pika aja taas kokku Mark Hamilli, Carrie Fisheri ja Harrison Fordi. Fänne on kihevile ajanud aga rida uusi tegelaskujusid, nende seas nimetu olend, keda filmi treileris näidatakse valgusmõõgaga.