Paremal pool on irvakil uks töötajate tuppa. Vasakule poole jääb ühisruum ja mõned toad.Foto: Liina Metsküla
Blogid
27. jaanuar 2015, 01:04

Töö lihtsalt jalutab magamistuppa kaasa! Mida teha? (3)

Hiljuti konkureerivas hostelis Island Time'is sõpradel külas käies sain teada, et sealsete töötajate ööbimispaik ei ole mitte hostelis sees, vaid paar maja edasi. Mõtlesin, et see on küll nõme. Nüüd ma aga tean, miks see hea on.

Alles mõned nädalad tagasi oli aeg, kui mina pidin probleemide korral kellegi targema poole pöörduma. Nüüd on asjalood nii, et pöördutakse hoopis minu poole. Tõsi küll, Ryan ja Mikey on olnud pikemalt siin kui mina ja seega ka pädevamad vastama, aga viimasel ajal on nad palju vähem siin. Nagu ühes varasemas postituses mainisin – ka nemad on juba abis uues hostelis, mis avatakse (Hostel La Vista – ehk siis vihje väljendile Hasta La Vista).

Niisiis ongi juhtunud, et nii Iman kui Vianca pöörduvad probleemi puhul minu poole. Viimasel ajal on eriti sagedaseks muutunud see, et kumbki neist tuleb minu juurde siis, kui ma veel magan. Toon mõned näited.

Üks hommik tuli Iman umbes kell kaheksa hommikul minu juurde probleemiga, et tal pole võtme eest viit dollarit tagasi anda. Egas midagi, tuli enda rahakotist anda (Diego muidugi maksis pärast selle summa mulle tagasi). Üks hommik tuli Vianca minu juurde, sest ei saanud pesuruumi ust lahti ja ei teadnud, kus võtmed on. Üks hommik tuli Iman minu juurde, sest süsteemis ei olnud näha ühe inimese broneeringut. Kui end üles vedasin, selgus, et on süsteemi viga ja mul tuli need kaks inimest ümber paigutada.

Sealjuures nende kahe külalisega oli samal õhtul uus probleem. Kell kaks öösel tuli Vianca mulle ütlema (õnneks polnud ma veel magama jäänud), et on jälle mingi mure. Selgus, et süsteem oli taas vea teinud ja ma pidin noored hoopis kolmandasse kohta paigutama.

Üleeile, kui olin õhtul tööl, ja Diego hakkas rahakassast raha ära viima, ütlesin talle, et ta jätaks hommikuseks võtmedeposiidi tagastuseks raha. Diego vaatas graafikusse ja ütles: "Sina pole ju hommikul tööl. Sul pole ju vahet."

"Jah, aga nad tulevad hommikul nagunii minu juurde, kui mingi probleem on. Tahaksin vahepeal magada ka," vastasin.

Diego jättiski natuke raha kassasse.

Eile hommikul oli taas mingi probleem ja kuna Mikey oli seekord hostelis, püüdis Vianca teda üles ajada. Tulutult. Kui Mikey lõpuks natuke reageeris, teatas ta, et teda ei huvita toimuv, sest pole tööl. Olin juba ärganud üles selle vestluse peale, kuid kuna Vianca ei pöördunud minu poole, magasin edasi. Tõenäoliselt ei tahtnud Vianca mind jälle üles ajada.

Ka hosteli külalised näevad, kus ruumis me magame ja seetõttu tullakse vahepeal ise ka (arglikult) meie tuppa. Eks see ole miinus, kui elad siinsamas. Teisalt on aga hostelis elamine suur pluss – nii pea, kui tahad inimestega suhelda, tuled lihtsalt toast välja!