UNIVERSUMI KAUNEIM: Miss Universumi tiitel läks taas Lõuna-Ameerikasse. Miss Colombiale pani krooni pähe mullune võitja Miss Venezuela. Foto: AFP
Inimesed
27. jaanuar 2015, 07:00

Miss Universum krooniti nördimushuilete saatel (9)

USAs Miamis krooniti universumi kauneimaks naiseks Colombiast pärit 22aastane Paulina Vega. Iludusvõistluse finaal oli Iltalehti sõnul dramaatiline: kui soosikuks peetud superseksikas Miss Jamaica viiendale kohale platseerus, pistis publik nördinult huilgama.

Iltalehti andmeil peeti "Miss Universumi" finaali suurfavoriidiks Miss Jamaicat Kaci Fennelli (22), kes eristus ülejäänud missikandidaatidest hoogsa poisipeaga. Särtsakas kaunitar meenutab Hollywoodi tähte Halle Berryt. Fennelli kõiki etteasteid saatis publiku tormiline aplaus ja paljud olid veendunud, et just tema kroonitakse võitjaks.

Kas Miss Jamaicale sai saatuslikuks poisipea?

Juba pühapäevase šõu alguses selgus, millised 15 iludust pääsevad 88 võistleja seast finaalringi. Eesti esindajat tänavusel iludusvõistlusel polnud. Järgnes alati elevust tekitav bikiinivoor, mille põhjal žürii sõelus välja kümme kaunitari. Esikümnesse pääsesid Jamaica, Colombia, Ukraina, Argentina, Filipiinid, Hispaania, Holland, Venezuela, Austraalia ja kodupubliku rõõmuks ka Miss USA, kes demonstreerisid publikule hurmavaid õhtukleite.

Kui poisipeaga rahvalemmik Miss Jamaica viienda koha omanikuks kuulutati ja lavalt minema saadeti, ei hoidnud saal pettumust vaos, vaid pistis nördinult huilgama. Kohemaid vallandus Twitteris kampaania "Miss Jamaica pidanuks võitma". Daily Mail kahtlustab, et Jamaica missile võis saatuslikuks saada tema ebatraditsiooniline soeng. Ent mõned fännid on veendunud, et Fennell jäi võidust ilma, sest ta käitus liiga enesekindlalt ja isepäiselt: küsimuste-vastuste voorus nimetas iludus tähtsaimateks Jamaica päritolu suurkujudeks sprinter Usain Bolti ja reggae-kuningat Bob Marleyt.

Miss tahab esindada tänapäeva naist

Ajakirja People kinnitusel oli värske Miss Universum Paulina Vega küsimuste-vastuste voorus küll pabistanud, ent võttis siis end vapralt kokku. Kohtunik Rob Dyrdeki küsimuse peale, mida võiksid naised meestelt õppida, vastas Paulina: eeskuju tuleks võtta neist meestest, kes edendavad võrdsust. Ent nii bikiini- kui ka õhtukleidivoorus oli Colombia kaunitar People’i kinnitusel ülisarmikas.

Paulina, kelle vanaisa on legendaarne tenor Gastón Vega, tahab esindada tänapäeva naist. "Naist, kes ei taha mitte üksnes ilus ja glamuurne välja näha, vaid soovib olla ka professionaalne, intelligentne ja töökas inimene."

Paulina päris Miss Universumi tiitli mulluselt võitjalt, Venezuelast pärit Gabriela Islerilt. Kuid kroon, mille Gabriela talle pähe pani, on tuliuus. 300 000 dollarit maksev kroon kujutab Manhattani siluetti, sest just seal veedab uus Miss Universum järgneva aasta.