KORRA JUBA KÄIS: Liam Gallagher on pea aasta kestnud kohtuistungitele kohale ilmunud korra, ­eelmise aasta mais.Foto: AOP
Inimesed
24. jaanuar 2015, 07:00

Liam Gallagher pole oma tütart kunagi näha tahtnud (5)

Oasise rokkarit Liam ­Gallagheri süüdistatakse üleolevas suhtumises USA kohtusüsteemi – ta ei suvatse ilmuda New Yorgi kohtuistungitele, kus tahetakse määrata hooldustingimused tema kaheaastasele tütrele. Keda Liam, muide, pole mitte kunagi näinud.

"Wonderwalli" hitimeistri kaheaastase tütre Gemma ema, ajakirjanik Liza ­Ghorbani soovib, et lapse isa teda ja oma tütart rahaliselt toetaks, vahendab Page Six.

Selleks, et määrata elatise summa ja leppida kokku hooldusõiguse küsimustes, on New Yorgis toimunud mitu kohtuistungit, sest kohtuvälisele kokkuleppele paaril jõuda ei õnnestunud.

Paraku pole ka kohtusse pöördumine Lizale loodetud lahendust toonud, sest Liam keeldub kohtusse ilmumast ja emale sobivatel tingimustel kokkuleppele jõudmast. Viimane istung oli määratud 12. jaanuarile, aga ka siis ei vaevunud Liam kohale tulema, saates kirjaliku ja arsti kinnitatud vabanduse, et ta kannatab ärevushäire ja depressiooni all.

Järjekordse kõrvalehiilimise eest sai Liam aga seekord 5000 dollari suuruse trahvi, sest ka kohtunik ei usu enam tema vabandusi.

Hoopis lapse ema on süüdi?

Liami advokaat Raoul Felder on sellisest tagaselja määratud trahvist väga häiritud. "Meie hinnangul läheneti juhtumile väga üldiselt ega arvestatud detaile. Liam on alati tahtnud asju ausalt ja õiglaselt ajada, samuti on ta kogu aeg lapse olemasolu tunnistanud ja tahtnud tema eest vastutust võtta. Seda on aga naisterahvas (Liza Ghorbani – toim) kogu aeg takistanud. ­Tema ja tema nõuandjad ei lase Liamil lapsega suhelda," selgitas Felder.

Säärane väide ajas aga raevu Liza isa Danny Ghorbani, kes viimasel kohtuistungil samuti kohal viibis ja tunnistab, et enam oma suud pidada ei suuda.

"Härra Gallagherile on loodud kõik tingimused selleks, et ta minu tütre ja oma lapse suhtes aumehelikult käituda saaks. Samuti on tal olnud piisavalt aega, et vabatahtlikult üles näidata huvi oma tütre vastu ja soovi tema eest vastutada.

Kahjuks on ta selles täiesti läbi kukkunud ja selle asemel, et oma süüd tunnistada, jätkab härra oma nõuandjate soovitusel valeinfo levitamist, süüdistades meid järeleandmatuses ja teades seejuures ise väga hästi, et nemad on need, kes on lihtsa kokkuleppega lahendatavast olukorrast teinud tõelise kohtusaaga," on isa nördinud.

Ta ütleb, et kui Liam oleks algusest peale tunnistanud oma vastutust lapse ees, poleks asi kohtuni üldse jõudnudki.

"Ja ma võin kinnitada, et olgu seis praegu milline tahes, enne me ei lõpeta, kui härra Gallagher päriselt oma tütart toetama ja tema olemasolu tunnistama hakkab. Ameerika kohtusüsteem, millesse ta siiani nii üleolevalt suhtub, tõestab talle kohe varsti, et Gemmal on täpselt samasugused õigused igakülgsele isa toetusele, nagu kõigil teistel lastel," ütleb Danny.

Natuke nagu toetab

2013. aastast peale on Liam Gemmat pisut siiski toetanud, seda küll mitte vabatahtlikult. Tol aastal andis Liza Liami kohtusse ja nõudis temalt elatisraha ning toona kohus ajutise summa ka määras ja seda on ta maksnud.

"Uskusin paar päeva enne kohtuistungit, et oleme lõpuks kõigis küsimustes kokkuleppele jõudnud. Valmistusin istungiks selle teadmisega, aga kui ma esmaspäeval kohtusse jõudsin, selgus, et mingit kokkulepet pole. Selle asemel esitas vastaspool nimekirja uute nõudmistega," on Liami advokaat pahane.

Tema sõnul on rokkar siiani kõik lapse ema nõudmised täitnud: maksnud kohtu määratud ajutist elatist ja lasknud oma advokaadil sõlmida üha uusi kokkuleppeid.

Gemma vanaisa sõnul veab aga advokaat Felderi mälu teda alt:

"Ta näib olevat unustanud kirja, mille ta Liza advokaadilt tublisti enne viimast kohtuistungit sai. Selles oli öeldud, et me ei nõustu nende pakutud tingimustega, nii et härra Felder ei saanud kuidagi paar päeva enne istungit arvata, et kokkulepe on saavutatud," räägib Danny.

Vanaisa sõnul pole nende pere vähimalgi määral huvitatud taidlusest, kes millal mida täpselt ütles ja mis järjekorras kõik minevikusündmused toimusid.

"Meie põhihuvi on Gemma kasvatamine. Härra Gallagher peab sellesse oma panuse andma ja mida varem see juhtub, seda parem kõigile," ütleb Danny.

Kohtu asemel veetis aega kallimaga

Kuigi Liam põhjendas 12. jaanuari istungile tulematajätmist kehva tervisega, ei usu Liza advokaat Ira Garr seda vabandust karvavõrdki. Väidetavalt on Garril olemas fotod, kust võib näha, et väga kehva tervisega Liam lustib Londoni tänavatel oma uue kallima Debbie Gwytheriga.

"Minu hinnangul on selline käitumine solvav. Härra Gallagher põhjendas oma puudumist kehva tervisega, mis ei laskvat tal kohale lennata. Minu klient tuli New Yorki Virginiast," ütleb Garr.

Kaks kuud varem toimunud kohtuistungile jättis Liam sama põhjendusega samuti tulemata ning ka siis nähti teda vähem kui ööpäev hiljem kallimaga ühes Londoni pubis aega veetmas. Garri sõnul häirivat tema klienti aga kogu kohtutsirkusest rohkem fakt, et Liam pole siiani oma tütrega kohtuda soovinud.

Rokkaril on varasematest suhetest veel kolm last: 16aastane tütar Molly ja 15- ja 13aastane poeg Lennon ja Gene.