JoogaFoto: MATI HIIS
Inimesed
24. jaanuar 2015, 12:39

Õhtulehe eksperiment: kuidas saada jagu unetusest? (21)

Väga tihti vähkren enne magamajäämist tund-kaks-kolm voodis, sest uni ei taha kohe kuidagi tulla. Vahel on sellest kasu – näiteks tuleb pähe mõni hea mõte, mida tööl või muus elus ära kasutada -, kuid enamasti lõppeb asi sellega, et olen juba öösel täiesti vihane ja mõtlen, kuidas see on võimalik, et ma ei suuda magama jääda.

Hommikul ärgates olen väsinud ja tusane ning see kandub üle ka mind ümbritsevatele inimestele.

Kõige hullemaks läheb asi täiskuu paiku. Kui muidu magan halvasti ehk paaril päeval nädalas, siis täiskuu ajal on nädal otsa magamatust garanteeritud.

Ei saa öelda, et oleksin just kõiki maailma meetodeid proovinud, et korralikult magada – pole ma külastanud arste ega manustanud rohtusid. Siiski otsustasin proovida Nidra joogat, mis peaks aitama kergemini magada. 

Seadsin sammud dr. Helena Lassi poolt läbi viidavale treeningule. Jooga nidra tähendab tõlkes joogalik puhkus. Selle erinevus tavalisest unest on teadveloleku säilimine magamise ajal. Treening kestab tund aega ja see kutsub esile sügava füüsilise ja psüühilise lõdvestuse.

Kavatsen edaspidi katsetada, kas treeningus kogetu järgimine kodus aitab mul paremini magada, eriti just täiskuu ajal, ning jagan tulemusi peagi ka teiega.

Nii kirjutas Õhtulehe ajakirjanik, kes asus katsetama Nidra joogat. Kuigi tema katse tulemustest saame teada ehk mõne nädala pärast, siis milliseid nippe või trikke või tehnikaid kasutate teie, head lugejad, et paremini uinuda? Jagage enda kogemusi meiega!