Janika Sillamaa.Foto: Tairo Lutter
Inimesed
23. jaanuar 2015, 07:00

Janika Sillamaa saab emaks. Palju õnne! (5)

"Jah, see vastab tõele," kinnitab lauljatar Janika Sillamaa, et saab napilt enne 40aastaseks saamist emaks. "Teame, et tulemas on tüdruk," poetab Janika ja võtab rõõmsal häälel vastu Õhtulehe õnnitlused, kuigi teemal pikemalt ei peatu.

1993. aastal osales Eesti esimest korda Eurovisioni lauluvõistlusel ja just Janika Sillamaa oli see, kes meid seal esindas. Tänavu 23. juunil tähistab ta oma 40. sünnipäeva. Justkui suurepärase sünnipäevakingina sünnib aprilli ja mai vahetusel tema ja elukaaslase Villu Feldbergi (37), kellega koos oldud üle kümne aasta, perre esiklaps.

Janika ei ole oma eraelust meedias väga palju rääkinud. Aastate eest oli ta paaris ansambli Smilers laulja Hendrik Sal-Salleriga, kuid see liit läks laiali aastal 1999. Pärast seda mainis Janika uut kallimat Villut alles aastal 2006 Naistelehele antud intervjuus.

"Saime temaga tuttavaks töö kaudu. Ta mõistab minu maailma ja see on üks põhjus, miks meil koos nii tore on," rääkis Janika, et neil on mehega hea klapp just tänu sellele, et teatrimaailm pole kallimale võõras.

Siis ütles lauljatar, et peret ta veel ei plaani, et pere ja lapsed peaksid tulema loomulikult. "Mul pole vaja hakata kohe abielluma ja lapsi saama. Neid mänge sai lapsena mängitud ja need said otsa."

Seltskonda ilmus Janika oma Villuga 2008. aastal Shishi sünnipäevaüritusel. "See on minu mees," teatas Janika toona rõõmsameelselt ajakirjale Kroonika.

Villu jäi teemal, mis teda Janika juures võlus, diskreetseks, kuid viimane ütles, et nende tutvus lõi õitsele tänu kunagisele ühisele muusikaliprojektile. Samal aastal peeti Janikat ka rasedaks, kui üks "SotsPopp" kontserdil käinud kodanik märkas, et muidu nääpsuke Janika on kosunud. Viimane oli sellisest väitest pahviks löödud. "Ei noh, see on nüüd küll pomm ausalt öelda. Ma tõesti ei ole rase! Tegelikult olen viis kilo juurde võtnud küll, aga võtan selle varsti ka kenasti maha," naeris Janika vastuseks Elu24 pärimisele.

Pereloomine on isiklik asi

Seni ongi Janika lastesaamise küsimustele vastanud, et ta ei kavatse veel emaks saada või lihtsalt vastamata jätnud. 2009. aastal kirjutas Õhtuleht, et kolm ühest põlvkonnast pärit kuulsat lauljatari – Evelin Samuel, Hedvig Hanson ja Kaire Vilgats – figureerivad meedias pereemana, kuid toona 33aastane Janika pole veel emaks saanud.

Toona uuriti temalt, kas elu on lihtsalt niimoodi läinud või ongi ta kass, kes kõnnib omapead. "Kass olen nii või teisiti ja jään selleks ka laste emana. Vahel mõtlen, et kui kõik selle laste ja abielu teemal naaksumise ära lõpetavad, siis ehk võtan asja ette ka," rääkis Janika ja lisas, et pereloomine peaks olema isiklik asi.

"Niikaua, kuni mulle emaks olemise ja pere loomise ühiskondlikkust pähe määritakse, ei oska ma adekvaatseid vastuseid anda."

Samas intervjuus kinnitas lauluõpetaja ametit pidanud Janika, et ei tunne emarollist puudust. "Minu kool on mulle peaaegu nagu oma lapsed."

2011. aastal rääkis Janika Õhtulehele, et tema ja Villu kooselu kestab juba seitsmendat aastat. "Oleme seda suhet hoidnud saladuses," tunnistas Janika.

"Õnneks on ka mu elukaaslane nii normaalne inimene, et väldib igasugust tuuletallamist teemal "see ongi Janika mees". Temal ei ole lihtsalt vastavat huvi ega edevust," rääkis ta ja lisas poolihääli, et perelisa paar veel niipea ei plaani.

2012. aastal Eesti Naisele antud intervjuus ütles Janika Villu kohta: "Kunagi ütlesin, et ükski mees ei saa olla tööst tähtsam, sest mehed on muutuv suurus, aga nüüd olen Villuga kaheksa aastat koos olnud. Minu isast ja vendadest erineb Villu selle poolest, et tema kõrval võin ma vahel olla nõrk. Ta on ainus inimene, kelle puhul mul on see luba olemas."