ABIELU ÄIAPAPAGA: Moepatriarh Eric Forresteri (John McCook) poega Ridge’i armastanud Brooke (Katherine Kelly Lang) jõudis vahepeal ka vanahärra endaga abielus olla.Foto: AOP
Tele
23. jaanuar 2015, 07:00

BROOKE'I OSATÄITJA KATHERINE KELLY LANG: "Mulle meeldib ekraanil nutta."

7000 OSA "VAPRAID JA ILUSAID": Brooke’i ja Ericu osatäitjad seriaalis avaosast alates – 28 aastat! (64)

53aastane Katherine Kelly Lang on "Vaprate ja ilusate" kangelannat Brooke’i kehastanud alates 23. märtsist 1987, kui seebiooperi esimene osa vaatajateni jõudis. Ta ei kujuta teistsugust elu ettegi. "Tulen tööle nagu koju." Täna läheb eetrisse sarja 7000. episood. 

Katherine Kelly Lang neiupõlvenimega Katherine Kelly Wegeman sündis Hollywoodis näitlejanna Judith Langi ja olümpiamängudelgi osalenud suusahüppaja Keith R. Wegemani perre. Tema emapoolne vanaisa oli Oscari laureaadist operaator Charles Lang. Väiksena osales Katherine mähkme- ja müslireklaamides, filmidebüüdi tegi 18aastasena noortefilmis "Skatetown, USA" (1979). Järgnesid sutsakad mitmes telesarjas, nagu näiteks "Õnnepäevad". 

63 lehekülge dialoogi pähe ühe päevaga 

1987 pakuti noorele näitlejannale Brooke Logani rolli uues seebiooperis "Vaprad ja ilusad". Sestsaadik on Katherine olnud üks Ameerika seriaali võtmekujusid. Tema armulugu Forresteride moeimpeeriumi pleyboy’st võsukese Ridge Forresteriga (Ronn Moss) on "Vaprate ja ilusate" vaatajaid ärevil hoidnud peaaegu 28 aastat. Armukolmnurk Brooke’i, Ridge’i ja seksika psühhiaatri Taylori (Hunter Tylo) vahel pakkus fännidele pinevust terve kümnendi.

Katherine pole enda sõnul ainsagi stseeni filmimisest keeldunud. "Ma jumaldan dramaatikat, mulle meeldib ekraanil nutta. Mida segasem seis, seda parem."

Kõige raskem olevat teksti meeldejätmine. Vahel peavad staarid ühe päevaga selgeks õppima kuni 63 lehekülge dialoogi. "Teed päev otsa tööd, aga õhtul tuleb veel koduseid ülesandeid teha."

Võttepäevadel on tempo tohutult kiire. Töö läheb lahti kell pool üheksa hommikul, lõpeb kell kuus õhtul. Nii saab kaks osa ühe päevaga salvestatud.

Kuni 2012. aastani olid "Vaprate ja ilusate" tuumikus peale Katherine’i ja patriarh Eric Forresteri osatäitja John McCooki ka Ronn Moss ja Stephanie Forresteri osatäitja Susan Flannery. Nüüd, kui Stephanie stsenaristide käe läbi kopsuvähki suri ja Ronn Moss palgatülide tõttu minema marssis, on Katherine ja John ainsad algkoosseisu näitlejad.

"Mul on väga vedanud," ütles Brooke’i osatäitja mullu news.com.au-le. "See on nii lähedane kamp."

Paljud tehnilised töötajad on tema sõnul algusest peale rivis. "Tunnen tööle minnes, et lähen koju."

Mõlemad pojad mängisid samuti sarjas 

Näitlejannal on seljataga kaks abielu, millest viimane lahutati mullu juunis. Tal on kolm last: pojad Jeremy ja Julian ning tütar Zoe. Teisest abielust on Katherine’il ka kasutütar.

Mõlemad pojad on aastate jooksul "Vaprates ja ilusates" kaasa löönud. Jeremy mängis 1990–1995 Eric Forrester juuniori, Julian oli 1993. aastal dublantbeebi Bridget Forresteri kehastamiseks.

Kas mõni süžeeliin on Katherine’i meelest liiale läinud? "Fännidele ei meeldinud, kui ma oma endise väimehega lapse sain."