"Taken 2", Liam Neeson Foto: AFP / Scanpix
Maailm
21. jaanuar 2015, 14:10

Uudist parandatud!

"Takeni" täht Neeson nimetas tulirelvade vohamist USA häbiplekiks (3)

Oscari võitja, kolmes Hollywoodi filmis "Taken" peaosa mänginud Liam Neeson kritiseeris USA relvaseadust öeldes, et tulirelvade vohamine on USA häbiplekk. Filmile oma relvi kasutada andnud relvafirma PARA USA on teatanud, et kahetseb koostööd Neesoniga ning katkestab tema suhted.

Liam Neesoni (62) jutt kaldus Ameerika relvastatusele seoses kommentaaridega Dubai Gulf Newsile seoses Charlie Hebdo terrorirünnakuga Pariisis, vahendab BBC.

"Ümberringi on tõesti liiga palju tulirelvi," rääkis Neeson. "Eriti Ameerikas. Arvan, et elanikkond on 320 miljonit? Aga seal on üle 300 miljoni tulirelva. Erakätes, Ameerikas," rääkis Neeson ja lisas: "Ma arvan, et see on häbiplekk. Iga nädal näeme ajalehes, kuidas veel mõned lapsed on koolides tapetud."

Filmis "Taken" endist CIA agenti Bryan Millsi kehastav Neeson ütles, et tulirelvaprobleem ei ole seotud Hollywoodi põnevikega. "Bryan Millsi taoline karakter tuleb relvadega ja maksab kätte – see on fantaasia," ütles staar.

PARA USA aga väitis, et Neesoni kommentaarid peegeldavad kultuurilist ja faktilist asjatundmatust, mis õõnestab USA põhiseaduse teist parandust ning Ameerika vabadusi.

"Me ei anna oma relvi enam kasutamiseks filmides, kus peaosas esineb Liam Neeson, ning me palume, et meie sõbrad ja partnerid Hollywoodis hoiduvad meie brändi ja toodete osalemisest tema projektides," teatas PARA USA Facebookis.