Foto: Piret Sootla
Üritused
21. jaanuar 2015, 19:10

EESTI LAUL 2015: saage tuttavaks, Miina Rikka "Kohvitassi laul" (15)

Eesti Laulu esimeses poolfinaalis teisena üles astuv Miina Rikka "Kohvitassi laul" räägib autori enda sõnul sellest, kuidas pärast pikka meeltesegadust oma enesekindlus ja siht jälle paika seada.

Kes oled ja kust tuled?

Olen Miina ja tulen Lõuna-Eestist Põlva kandist, suurema osa ajast resideerun aga Tartus.

Millega tegeled igapäevaselt?

Põhiosa läheb ülikoolis tudengipõlve pidamisele, kuid ametilt olen Musaklubi Laulustuudios laste ning noorte lauluõpetaja.

Miks otsustasid osaleda Eesti Laulul?

Sest olin just lõpetanud oma esimese oma loo salvestamise ning tahtsin ennast ja oma lugu natuke proovile panna. Näha, kui kaugele ma jõuan.

Miks osaled Eesti Laulul just sellise looga?

Nagu juba öeldud, on see mu esimene salvestatud lugu. Teised lood ei ole antud hetkel lihtsalt veel nii viimistletud, et sellise tasemega konkursil üles astuda.

Kuidas see lugu sündis? / Milline on loo sündimislugu?

Lugu sündis sellest, et olin natuke halvas tujus ja et ennast paremini tunda, kirjutasin endale ühe lõbusa laulu. Ta oli küll alguses hoopis teises rütmis, hüplikum (nagu ühele lõbusale loole kohane) ja palju aeglasem, aga pärast seda, kui olin julgenud selle mõnele inimesele ette mängida, tegin koos oma kitarristiga natuke korrektuure ja voila!, ongi "Kohvitassi lugu" käes. Mitte väga huvitav sündimislugu.

Millise tähenduse omistad loo sõnadele?

Minu jaoks räägib see lugu sellest, kuidas pärast pikka meeltesegadust oma enesekindlus ja siht jälle paika seada. Kuid iga inimene on alati teretulnud minu muusikast endale sobivat sõnumit leidma. Selles muusika võlu ongi.

Mille poolest paistab lugu sinu arvates silma teiste seast?

Loodetavasti oma positiivse energiaga, aga mine sa tea, mis inimestele silma jääb, võib-olla hoopis mu punane kleit.

Miks peaks just see lugu inimestele korda minema?

Ei peagi, minu meelest on tore, kui üldse mingi lugu korda läheb, olgu see siis minu või kellegi teise oma. Ilmselt läheb neile rohkem korda, kes ennast sõnadega kuidagi samastada saavad või kellel see lihtsalt natuke jala tatsuma paneb. Iga põhjus on tore.

Kas oled tutvunud juba ka teiste Eesti Laulul osalejatega? Kui jah, siis kas sul on oma lemmik?

Pean tunnistama, et ma ei ole ennast teiste võistluslugudega kurssi viinud. Püüan siiski esmajärjekorras enda loole keskenduda, et see võimalikult hästi tehtud saaks. Raadiost olen mõnda juhuslikult kuulnud, nendest on minu lemmik hetkel Stigi ja Elina lugu.

Keda pead poolfinaalis oma suurimaks konkurendiks?

Kuna pole kõiki lugusid kuulanud, siis ei oska praegu sellele küsimusele küll ausat vastust anda.

Miina Rikka tegemistega saad kursis olla SIIN.