Video: Stanislav Moškov
Eesti uudised
21. jaanuar 2015, 10:12

ÕHTULEHE VIDEO | Üksikkandidaat Svetlana Ivnitskaja: sooviti, et vähemalt üks kaine peaga inimene oleks riigikogus (94)

Riigikogu valimistel kandideerib tänavu teiste seas ka juba kolmandat korda üksikkandidaat Svetlana Ivnitskaja, kelle arvates tuleks sisejulgeoleku nimel tunnustada politseinike tööd ja heaolu nimel tõsta toimetulekutoetust.

Ivnitskaja kandideeris riigikogu valimistel ka 2011. aastal, kuid sai siis 16 häält. Sellest neli aastat varem kogus ta üksikkandidaadina 27 häält. Ühtlasi proovis Ivnitskaja kandideerida Euroopa Parlamendi valimistel möödunud aastal, kuid 169 häält teda Brüsselisse ei viinud.

Õhtuleht uuris Ivnitskajalt, millised on tema valimislubadused ning mida tuleks muuta näiteks Eesti välispoliitikas.

"Esiteks, mul eriti ei olnud mõtet kandideerida seekord nüüd, aga kuna olen populaarne rahva hulgas, siis nad palusid, et mina kandideeriks, et kas või üks inimene oleks kaine peaga riigikogus. No ma tulin nende soovidele vastu," sõnab Ivnitskaja, miks otsustas kandideerida riigikogu valimistel kolmandat korda.

Üksikkandidaadina seisab Ivnitskaja eelkõige suurema eelarve ja toimetulekutoetuste eest, et vaesust oleks vähem. Niisamuti tuleks tema arvates jätkuvalt laiali saata Kaitsevägi ning panustada pigem politseinike tegevusse. "Seda ei saa lubada väikses riigis nagu Eesti."

Välispoliitilistes küsimustes jääb Ivnitskaja napisõnaliseks, ent tõdeb, et suhted Venemaaga võiksid olla paremad ning eeskuju peaks võtma Soomelt.

Täpsemalt loe juba kõigest neljapäevasest Õhtulehest.