Foto: Caroline Sada
Ilu ja mood
20. jaanuar 2015, 12:23

GALERII: Katrin Kuldma esitles ooperist inspireeritud kollektsiooni (1)

Möödunud laupäeval toimus Kadrioru kunstimuuseumis erakordne rahvusvaheline ooperi- ja moeetendus "Mood on ooperis", kus osales viisteist tunnustatud ooperilauljat viiest riigist ning tutvustati disainerkaubamärgi Amanjeda by Katrin Kuldma ooperist inspireeritud moekollektsiooni.

Kontsert-etendusel kõlasid tuntud aariad ja ansamblid W. A. Mozarti, V. Bellini, G. Donizetti, G. Bizet´, G. Verdi ja G. Puccini ooperitest. Esinesid solistid Venemaa, Leedu, Ukraina, Valgevene ja Eesti juhtivatest ooperiteatritest ning Baltic Studio Lirico noored ooperilauljad. Koos kogenud lauljatega olid laval meie ooperi tulevikutähed Heldur Harry Põlda, Angelika Mikk, Anna Dõtõna, Valter Soosalu ja Olga Zaitseva.

"Ooper on meeliülendav elamus. Moe ja muusika ühendamine on minu jaoks loomulik. Kui loon kollektsioone, kuulan muusikat. Olen tähele pannud, et ka minu disainitud rõivad loovad nende kandjatele elamuse, omamoodi mugavuse, hea enesetunde ja toovad neile rohkelt komplimente. Kuulajale ja vaatajale jagub taolisel kontsert-etendusel naudinguid mõlemale meelele," kirjeldab Katrin Kuldma oma suhet muusikasse.
Amanjeda by Katrin Kuldma kollektsioonis "Mood Ooperis" voogasid luksuslikud siidkleidid ja rikkalikud kreppseelikud. Šikke päevasärke jagus nii naistele kui ka meestele. Ooperikollektsioonis olid omal kohal ka parimad ülikonnad ja moodsalt konservatiivsed kikilipsud.