Foto: Stanislav Moškov
Üritused
21. jaanuar 2015, 11:01

EESTI LAUL 2015: saage tuttavaks, Elisa Kolk "Superlove" (16)

Eesti Laulu esimeses poolfinaalis üheksandana üles astuv Elisa Kolk on pidanud Eurovisionile saamist üheks oma suurimaks unistuseks, mida loodab võistluslooga "Superlove" ka saavutada.

Kes oled ja kust tuled?

Elisa Kolk, 17aastane ja pärit olen Tartust. Lauljana saavutasin suure ja laiema tuntuse ehk eelmise aasta suve lõpus kui avaldasin singli "L.O.V.E", koostöös Kristjan Kasearuga. Just 2014. aasta oli minu jaoks muusikaliselt üks tõeline hüppeaasta!

Millega tegeled igapäevaselt?

Kuna ma olen veel väga noor, on mul hetkel pooleli kolm erinevat kooli. Kaht neist olen peagi lõpetamas. Suur energiakulu läheb üldiselt nende peale. Veedan pikad tunnid alates varahommikust kuni hilja õhtuni koolides. Aktiivselt, lisaks laulmisele, tegelen ka veel modellindusega. Aja, mis sellest kõigest üle jääb, proovin veeta muidugi perega.

Miks otsustasid osaleda Eesti Laulul?

Tundsin, et nüüd on selleks just õige hetk. Õiged inimesed, kellega töötada, õige lugu ja õige ajastus. Mõtlesin osaleda juba ka eelmine aasta, aga ei olnud veel kuidagi seda õiget lugu ja võib-olla ka tunnet, et nüüd oleks valmis. Ja ... pääseda Eurovisionile on olnud väiksest peale mu üks suurimatest unistustest elus ja see käib ju just läbi Eesti Laulu! Olin tohutult õnnelik, kui sain teada, et olen sammukese oma unistusele lähemal!

Miks osaled Eesti Laulul just sellise looga?

Arvan, et "Superlove“ sobis hästi n-ö Eurovisioni olemusega kokku. Eurovisioni lauluvõistluse eesmärk on ju peamiselt ühendada riike. Ühedamine – hoolimine, üksteise hoidmine, armastus. "Superlove“ lugu räägib põhiliselt armastusest. Minule sai see lugu kohe esimesest korrast, kui kuulsin, väga armsaks!

Kuidas see lugu sündis? / Milline on loo sündimislugu?

Oma võistlusloos olen mina tegelikult rohkem vaid laulja rollis. Sündimislugu puudutab rohkem kindlasti loo produtsenti, kes on loo ning sõnade autor. Alguses ei olnudki ta selline just plaanitud lugu, et nüüd võtame ja teeme just selle. Kuid ma väga soovisin laulda, kui mulle seda lugu pakuti. Kuuldu meeldis ka produtsendile ja sealt hakkas edasi juba suur töö stuudios. Kuigi "Superlove“ tekkelugu pole otseselt minuga seotud, läheb ta mulle väga hinge ja loodan, et suudan teda ka veenvalt esitada.

Millise tähenduse omistad loo sõnadele?

Põhiliselt räägib ta siiski armastusest. Algab kurvalt, rääkides lootusetusest ja pettumustest. Aga muidugi mitte ei koosne ta ainult negatiivsetest emotsioonidest. Põhisõnumiks on ikkagi see, et meil kõigil tuleb elus ette raskeid olukordi, millega peame tihtipeale tegelema. Rasketes situatsioonides tuleks säilitada alati positiivsus ja lootus. Ei tohi kunagi alla anda ja püüda selle poole, mida tõeliselt soovid! Kõik on võimalik.

Mille poolest paistab lugu sinu arvates silma teiste seast?

Ma arvan, et "Superlove" paistab juba sellepärast silma, et ta on pigem välismaine kui eestilik. Minu jaoks on selles loos olemas see miski oluline power. Ühtlasi on ta üpriski lihtsa ja meeldejääva viisiga, kuid samas mitte üldse lihtne lugu.

Miks peaks just see lugu inimestele korda minema?

Olen pannud oma võistlusloosse kogu oma hinge ja teinud seda kõike südamega. Alates fraasikaupa laulmistest stuudios kuni lavalise koreograafiani välja. Loodan, et see jõuab ka Eesti inimesteni, kui poolfinaalis laval seda lugu esitan! Ta on kaasahaarav, armas ja südamlik lugu. Kes teab, ehk lausa aitab kellegil kaasa mõne raske olukorraga hakkama saamisel. Üldiselt annab ta inimestele siiski positiivse emotsiooni, olgugi, et loos on tunda ka kurbust.

Kas oled tutvunud juba ka teiste Eesti Laulul osalejatega? Kui jah, siis kas sul on oma lemmik?

Jah, olen ikka! Mul on juba mitmed lemmikud! Daniel Levi on kindlasti minu jaoks suurim üllataja – olen nüüdsest tema suur fänn! Ka Taukari lugu meeldis mulle alates esimesest kuulamisest. See aasta on väga palju erinevaid ja ägedaid lugusid võistlemas, mis teeb selle kõige kindlasti väga põnevaks.

Keda pead poolfinaalis oma suurimaks konkurendiks?

Kõikidel on väga erinevad lood ja kindlasti erinevad trumbid. Kedagi konkreetset on tõesti keeruline praegu veel nimetada, kuna üks suur otsustaja on ka laval otseesitus ja show.

Elisa tegemistega saad kursis olla SIIN.