Foto: Heikki Avent
Üritused
22. jaanuar 2015, 11:45

EESTI LAUL 2015: saage tuttavaks, Janice ft Demie "Kuum" (2)

Eesti Laulu teises poolfinaalis kolmandana üles astuv Janice koos Demie'ga loodab tuua võistlusesse oma looga stiilierinevust, lootes, et just see ning südamest tulnud muusika aitavad võita kuulajaid.

Kes oled ja kust tuled?

Mina (Janice, päris nimega Jaanika Merelaht) olen 26aastane Tartu neiu. Muusikaga olen tegelenud sellest ajast peale, kui mäletan. Tõsisemalt hakkasin lugude salvestamisega tegelema umbes 15aastaselt. Selle aja jooksul olen osalenud mitmes vähem tuntud projektis ja saanud palju kogemusi, mille nüüd olen oma sooloprojekti Janice raames rakendanud.

Sooloprojektiga olen nüüdseks tegelenud peaaegu kolm aastat ja välja lasknud kuus singlit. Tuntumad neist on "Children“ koostöös Vahur Valgmaaga ja muidugi lugu "KUUM“ koos Demiga. Olen arvamusel, et tuleb teha seda mis meeldib ja seda mida tõsiselt armastad, siis tuleb ka edu.

Millega tegeled igapäevaselt?

Hetkel kulub mu iga vaba hetk Eesti Laulu ettevalmistamiseks. Selle kõrvalt proovin ka uusi lugusid teha ja õpin. Veedan palju aega kallite inimestega.

Miks otsustasid osaleda Eesti Laulul?

Olen lapsest peale vaadanud iga aasta seda võistlust ja pisike soov ise ka sellest osa saada on alati hinges. Eelnevalt olen kaks korda proovinud konkursile saada, aga pole õnnestunud. Nagu öeldakse, kolm on kohtu seadus ja sellel aastal läks õnneks!

Miks osaled Eesti Laulul just sellise looga?

Idee lauluga "Kuum“ osaleda tuli üldse hiljem, selle pakkus välja Karel Kattai, kes on ise varasemalt Eesti Laulul osalenud. Tema ütles Demie'le, et me võiks proovida. Kuna lugu on meie enda mõeldud ja hingest tulnud emotsioon, siis miks mitte just sellise looga osaleda

Kuidas see lugu sündis? / Milline on loo sündimislugu?

Lugu sai alguse minu kirjast Demie'le, kus pakkusin välja, et võiks koos ühise loo teha. Juba samal päeval saatis Demie mulle esimese algelise tausta. Laulu esialgne idee sündis juba paar tundi hiljem. Sellele aitasid kaasa juba varem valmis olnud sõnad, mida hiljem koos Demiga kohendasime. Kuna mul on kodustuudio, kus on võimalik kõik pähe torkavad ideed salvestada, siis algeline lugu jõudis Demie kõrvu samal päeval. Hiljem täiustasime lugu ja nii ta valmis sai.

Millise tähenduse omistad loo sõnadele?

Loo sõnum on kahe armunu kirglikust värskest suhtest. Loo sõnumile sain osalt inspiratsiooni ülimõnusast eelmisest suvest.

Mille poolest paistab lugu sinu arvates silma teiste seast?

Lugu "Kuum“ erineb teistest lugudest oma kiire tempo poolest ja üdini positiivsest olemusest. Meie lugu Demiega on ka täiesti erinev klassikalistest Eesti Laulu lugudest, kuna tegemist on drum&bass-stiiliga ja minu arust eelnevalt sellises stiilis lugusid osalenud pole. Loodame, et saame oma panuse võistluse mitmekülgsusele anda. Plaanis on ka loo sõnumile vastav kuum lavashow anda.

Miks peaks just see lugu inimestele korda minema?

Nagu ma enne välja tõin, loodan, et selleks ongi just see postiivsus ja stiililine erinevus. Loomulikult ka see, et lugu on südamest tulnud.

Kas oled tutvunud juba ka teiste Eesti Laulul osalejatega? Kui jah, siis kas sul on oma lemmik?

Olen kõigi lugudega tuttav ja on päris palju lemmikuid.

Keda pead poolfinaalis oma suurimaks konkurendiks?

Ma arvan, et Stigi ja Elina lugu, kuna nende lugu meeldib paljudele ja ka mulle endale. 

Ma olen enda jaoks juba praegu palju võitnud sellega, et üldse sellele konkursile pääsesime. Annan endast kindlasti parima ja loodan, et meie lugu “Kuum“ Demiga jõuab inimesteni.

Janice'i tegemistega saad lähemalt kursis olla SIIN.