SA OLED MUL TEINE: Pärast põgusat suhet Kate’iga armus William õukondlikku päritolu Isabella Calthorpe’i. Kui too abielust keeldus, roomas troonipärija Kate’i juurde tagasi.Foto: AFP / Scanpix
Inimesed
20. jaanuar 2015, 07:00

BRITI KUNINGAKOJA VARJATUD ARGIPÄEV: sohilapsed, homosuhted ja uimastid (54)

Sündinud rikkusesse, ümbritsetud teenijatest – kes ei tahaks olla sinivereline? Aga ka nende kappides redutavad luukered, millele nad hea meelega valgust heita ei taha. Skandaaliderohkusega paistab eriti silma Briti kuningakoda, vahendab RadarOnline.

• 26aastane prints Philip oleks peaaegu maha maganud enda ja kuninganna Elizabeth II pulmatseremoonia, sest vallatles vahetult enne seda 40aastase kirjaniku Daphne du Maurieriga.

• Philipi pidevast truudusetusest löödud Elizabeth otsis lohutust lord Carnarvoni juurest, andes alust kuulujuttudeks, et tema teine laps, prints Andrew, on abieluväline õnnetusjuhtum.

• Keskkoolis pidas prints Harry oma vallutustest seinatahvlit, eraldi oli ära märgitud, mitme tüdrukuga ta maganud on. 17. eluaastaks oli neid kogunenud juba 20. "Ta oli kohutav eputis," kommenteeris üks printsiga linade vahele jõudnud tüdruk.

• 1981. aastal mereväest puhkusel olles kohtus prints Andrew näitlejanna Koo Starkiga ja neil tekkis nii tõsine suhe, et Andrew tutvustas naist kuningannale. Viimane aga keelas romansi, kui selgus, et Koo osales 1976. aastal salvestatud pornofilmis "Emily".

• Prints Andrew endine abikaasa Sarah Ferguson sattus kõmulehtedesse, kui avalikkuse ette jõudsid pildid veel abielus Sarah’st Prantsuse villa basseini ääres palja ülakehaga peesitamas, armuke tema varbaid lutsimas.

• Kuninganna Elizabethi skandaalne noorem õde Margaret oli ennevanasti seksijanune pidutseja, magatades paljusid tuntud näitlejaid, kuid vähe sellest: ta jõudis voodisse ka süüdimõistetud mõrtsuka John Bindoniga, kes suri hiljem aidsi.

• 1973. aastal alustas toona 43aastane Margaret kirglikku suhet 25aastase maastikukujundaja Roddy Llewellyniga. Kord, kui Roddy oli puhkusereisil Türgis, elas Margaret lahusolekut nii raskelt üle, et kukkus kokku. Kuuldavasti oli selle taga aga suisa enesetapukatse: olles kindel, et armastatu teda petab, võttis Margaret kohutavas koguses unerohtu.

• Printsess Diana arvukatest afääridest pikim oli James Hewittiga. Terased kõrvalseisjad on märganud, et Diana teine poeg, prints Harry, sarnaneb mehega märkimisväärselt – see annab alust arvata, et Charles ei olegi Harry isa.

• Kui kuninganna Elizabeth oma õde Margareti leinas, ei vaevunud tema abikaasa, prints Philip oma naise kõrval olema. Selle asemel tõttas toona 80aastane vanahärra oma "hea sõbra", 48aastase leedi Penelope Romsey käte vahele.

• 1947. aastal kohtas prints Edward New Yorgis väga jõukat Woolworthi pärijat, homoseksuaalset Jimmy Donahue’d. Kuulujuttude järgi armus Edward Jimmysse pööraselt ja neil oli kirglik afäär.

• Kui Diana kohtus Pakistani päritolu kirurgi Hasnat Khaniga, kaotas ta täielikult mõistuse ja armus ülepeakaela. Kord ilmus ta mehe töö juurde, ainsaks kehakatteks pikk karusnahkne mantel.

• Mõni aasta tagasi ringlesid internetis fotod prints Williami abikaasa, Kate Middletoni prantsuse teenijanna rõivaid kandvast vennast James Middletonist. Fotod andsid alust kõlakateks, et James võib olla homoseksuaalne.

• 1992. aastal avalikustati Diana telefonikõned tema toonase armukese, spordiautodeärika

• James Gilbeyga. Ühes kõnes tunnistab Diana itsitades, et kardab temast rasedaks jääda.

• Kui printsess Diana 1997. aastal Pariisis autoõnnetuses surma sai, andis see alust vandenõuteooriateks. Kahtlaseks peeti seda, et tunneli videosalvestistelt puudusid kaadrid paari autost, kuigi kaameraid on selles kohas tervelt kümme. Oletati, et see osa kustutati hiljem meelega. Diana surmaautolt leiti fotograaf James Andansoni Fiat Unole kuuluvat värvi ja seetõttu peeti tõenäoliseks, et piltnik rammis Diana autot. Ta leiti hiljem tapetuna ühest Prantsusmaa metsatukast.

• Õukondlaste sõnul üritas prints Charlesi teine naine Camilla oma kasupoegade poolehoidu võita alkoholi ja sigarettidega: ta jagas neid neile heldekäeliselt. "Camilla on vana laamendav joodik. Kui miski talle ei meeldi, hakkab ta asju lõhkuma," tunnistab üks allikas.

• 2010. aastal tekitas eksprintsess Fergie skandaali sellega, et võttis Araabia šeigilt vastu 750 000 dollarit ja lubas teda selle eest prints Andrew’ga tutvustada.

• "Räpase" prints Harry pahategude nimekirjas on kanepisuitsetamine ja alaealisena alkoholi pruukimine. Need kaks tempu olid isa Charlesi jaoks juba piisavalt hullud, et veel mitte täisealist printsi võõrutusravile saata.

• Prints ei taltunud ka pärast võõrutust: 2012. aastal näitas Harry Las Vegases kõigile soovijaile oma "kroonijuveele", kui kõik riided seljast heitis. "Meil pole nende fotode kohta seekord ühtki kommentaari," ütles kuningakoja esindaja toona.

• Palee teener George Smith on rääkinud, et kord jäi prints Charles talle ühe meessoost alluvaga kaheldamatult seksuaalses poosis vahele. Üks anonüümseks jääda soovinud mees on aga kord pressile rääkinud loo oma kolmeaastasest suhtest printsiga. Oma jutu tõestamiseks olevat tal arvukalt isiklikke sõnumeid ja fotosid.

• Kuuldavasti on Kate üldse Williami teine valik: pärast põgusat suhet Kate’iga jättis prints ta maha, sest armus pööraselt õukondlikku päritolu Isabella Calthorpe’i. William tegi talle isegi abieluettepaneku, kuid too keeldus. Siis roomas troonipärija Kate’i juurde tagasi.

• Vana hea printsess Margaret hindas rokkmuusikat. Pärast üht Rolling Stonesi kontserti tõmbas ta lava taga Mick Jaggeriga kokaiini ja kommenteeris: "Kokaiin on ikka vaimustav narkootikum, ah?!"

• Kate’i onu Gary Goldsmith hooples ajakirjanikule, kuidas Kate ja William tema Ibiza villas puhkamas käisid. Seejärel pakkus ta reporterile kokaiini ja ütles, et võib tollele prostituudi hankida.

• Prints Andrew’ peosõprade hulka kuulub teiste hulgas ärihiid Jeffrey Epstein, kes kandis aastapikkust vanglakaristust 14aastase tüdruku kupeldamise eest. Pärast vahejuhtumit on Jeffrey korduvalt Buckinghami palees külas käinud.

• Ühe allika väitel kavatseb Camilla juhul, kui kuninganna Elizabeth prints Charlesist troonipärijat ei tee, esitada karmi ultimaatumi: talle kas makstakse 350 miljonit dollarit või ta kirjutab raamatu, milles avalikustab kõik sinivereliste 30 viimase aasta saladused.

• Kui kuningas Edward VIII oma ameeriklannast kallima Wallis Simpsoni pärast troonist loobus, kolis paar Pariisi. Seal värvati nad kuuldavasti Natsi-Saksamaa spioonideks. 1937. aastal külastas endine õukondlane Hitlerit ja lasi endast teha foto, kus ta tõstetud parema käega natside juhti tervitab.