Kirovski linnavalitsuse hoone, kus tragöödia aset leidis.Foto: Ekraanitõmmis/znak.com
Inimesed
19. jaanuar 2015, 09:57

Venemaa linnakeses, kus filmiti "Leviaatani" tappis meeleheitel ettevõtja linnajuhid (3)

Murmanski oblasti linnakeses, kus toimusid mängufilmi "Leviaatan" võtted, leidis aset tragöödia, kus linnabürokraatiast meeleheitele viinud ettevõtja tappis kaks linnajuhti ja lõpuks iseenda.

Murmanski oblasti linnakeses Kirovskis toimus eelmisel neljapäeval kohalikus linnadministratsioonis aset kolmikmõrv, edastas Znak.com.

Möödunud neljapäeval tulistas 62-aastane ettevõtja Ivan Ankušev linnaadministratsioonis surnuks linna administratsiooni juhi Ilja Kelmanzoni ja tema asetäitja elamu-ja kommunaalteenuste vallas Sergei Maksimovi, keda peeti ka linna "halliks kardinaliks."

Tragöödia leidis aset kell 10.30 kohaliku aja järgi, kui linnavalitsuses kohtus linnas nelja kauplust omav Ankušev linnajuhtidega, et arutada rendihindu. Paraku ei tulnud arutelust midagi välja, sest ettevõtja avas kabineti sisenedes tule kaasas olnud TT püstolist.

Esimese tabamuse sai Maksimov, seejärel tegi mees Kelmanzoni suunas ühtekokku kümme lasku, millest tabas üks, kui paraku oli see surmav.

Seejärel tulistas ettevõtja endale kaks kuuli rindu ning üliraskelt haavatuna tulistas endale kolmanda kuuli pähe.

Mehel oli kaasas ka hüvastijätukiri, mille sisu pole täpselt teada, kuid Venemaa meedia teatel sai tragöödia põhjuseks asjaolu, et linnavalitsus nõudis ettevõtjalt väga kõrget renti.

Tema nelja poe käive oli 25 miljonit rubla aastas, kuid linnavalitsus nõudis temalt 4 miljonit rubla rendi ja kommunaalteenuste eest.

"Lootust õiglasele kohtuotsusele pole. Te hävitasite minu," seisis kirjas.

Kirovski linnavalitsuse teatel oli ettevõtja neile juba aastaid võlgu, keeldudes arveid maksmast.

Hukkunud ettevõtja poeg Maksim rääkis aga meediale, et tema isale saadetud arvetel oli summad teenuste eest, mida ta üldse ei oleks pidanud maksma. Nii näiteks pidi ettevõtja maksma nende linnavalitsusele kuuluvate hoonete, kus olid tema kauplused, remondi eest. Kui samas tellis linnavalitsus remonditööd talle meelepärastelt firmadelt ja kuigi Ankušev ei saanud sellisel moel remonditööde hindu mõjutada, pidi ta esitatud arved ise kinni maksma.

Kuldgloobuse pälvinud ja Oscarile kandideeriv filmi "Leviaatan" on juba Murmanski oblastis põhjustanud korraliku skandaali ning Murmanski oblasti võimud andsid suulise soovituse oblasti kinodes filmi mitte näidata.