OLID AJAD: Andressa Urach võistlusel «Miss Bumbum Brazil» 2012. aasta novembris. Foto: AP
Inimesed
17. jaanuar 2015, 07:00

Mädanev pepumiss: "Jumal karistab mind!" (49)

Brasiilia pepumiss Andressa Urach oli oma lopsaka büsti ja prullaka taguotsaga ihaldusväärsemaid naisi riigis. Kuid untsuläinud ilusüstide tõttu hakkasid tema jalad mädanema ning ta oleks äärepealt hinge heitnud. Põrgupiinu kannatab ta isegi pärast arvukaid lõikusi. "Maksan nüüd oma edevuse eest," ütleb 27aastane ratastooliga ringi liikuv iludus, kes on võtnud sihiks naistele hoiatavaks eeskujuks olla.

2012. aastal Brasiilia pepumissi valimistel teiseks jäänud Andressa tunnistab, et kunagine ilu ja kuulsuse ihalemine tundub talle praegu ääretult rumal. "Teeksin kõik, et kella tagasi pöörata ja teistmoodi elada," ütleb ta Daily Mailile.

Andressa, kes on oma kodumaal tuntud ka tõsieluseriaalist "Farm" ja oma väidetavast armusuhtest jalgpallur Cristiano Ronaldoga, sai maailmakuulsaks mullu detsembris, kui levisid uudised tema eluohtlikust seisundist. Reitesse süstitud keemilised täiteained olid hakanud tema kehakudesid mädandama.

Nüüd kosub Andressa ema juures, kuid tal seisab ees veel pikk paranemistee. Ta võtab antibiootikume ja kangeid valuvaigisteid. Reites haigutavatesse aukudesse on paigaldatud drenaaž. Mäda kogub Andressa käsipumbaga. Haavad leemendavad ja sidemeid tuleb vahetada vähemalt kaks korda päevas.

Kaunis välimus sai piigale kinnisideeks juba lapsepõlves, kui tema unistus oli pääseda teletäht Xuxa väikeseks abiliseks. Koolis narriti tüdrukut kõhnuse pärast ja ta pidas end inetuks. 15aastaselt abiellus Andressa endast kaks aastat vanema poisiga ning sai mõne aasta pärast emaks. Andressa õppis haldusjuhtimist ja töötas turundus-

ettevõttes, ent kui ta 21aastasena lapse isast lahku läks, otsustas ta ammuse unistuse tõeks viia ja modelliks saada. Kuna Brasiilias olid moes supervormikad naised, hakkas Andressa steroide võtma. Kui need ei mõjunud, läks ta ilukirurgi jutule.

"Käisin arsti juures nagu poes."

Järgneva paari aasta jooksul käis Andressa kümme korda noa all. Tal on seljataga ninakuju muutmine, näo korrigeerimine, kaks rasvaimu, kaks rinnalõikust, häbememokkade kahandamine ning täiteainete süstimine reitesse. "Käisin arsti juures, nagu käiakse supermarketis – ütlesin, et tahan seda ja tahan teist. Tahtsin, et inimesed vaataksid mind ja ahhetaksid." Naise kumbagi reide süstiti 250 ml täiteainet, kuid tema meelest polnud see piisav ning ta nõudis teist sama suurt kogust juurde. "Sain alles hiljem teada, et üle 50 ml ei tohiks üldse panna."

Isegi siis, kui hüdrogeel hakkas probleeme tekitama ja Andressa lasi selle eemaldada, planeeris ta operatsioonilaual juba järgmisi iluprotseduure. "Ausalt, kavatsesin lasta eemaldada ühe roide, et oleksin saledam, ja ühe varba, et jalalabad oleksid peenemad."

Tuunitud välimusega Andressa karjäär edenes: temast sai Porto Alegre vutiklubi seksikas maskott ja teda kutsuti telešõu assistendiks. Hiljem sai sekspommist poptäht Latino tantsutüdruk ning ta poseeris kaks korda meesteajakirjas alasti. Teiseks jäämine Brasiilia pepumissi valimisel tegi Andressa veelgi kuulsamaks.

Kuid 2013. aasta lõpus hakkas Andressa reites valusähvatusi tundma. "Hüdrogeel polnud kehasse imendunud ja hakkas nõrguma põlvede poole, kuhu moodustus suur muna." Jõutrenn ajas moodustise põletikuliseks. Kumbki arst, kelle poole brasiillanna pöördus, keeldus varasema kirurgi vigu korrigeerimast. Appi tuli peretuttavast kirurg, kes alustas täiteainete dreenimist. Kuid iga paari kuu tagant tehtud protseduurist polnud kasu: vedelik hakkas taas põlve kohale kogunema.

"Anusin jumalalt uut võimalust."

Neiu varjas koledaid jalgu pika seelikuga, kuid lootis, et tervis paraneb ja ta saab uusi protseduure ette võtta. Kuid mullu 29. novembril hakkas tema vasak reis põrgulikult valutama. "Hakkasin ägedalt oksendama ja vererõhk langes." Andressa ja tema pereliikmed ei jõudnud kiirabi ära oodata. Kasuisa kandis neiu autosse ja kihutas haigla poole. "Valu oli nii tohutu, et nägin viirastusi."

Kaks tundi hiljem tabas Andressat septiline šokk ning tema neerud ja kopsud ütlesid üles. Ta lamas kolm päeva koomas ja teda hoidsid elus vaid masinad. Arstid pumpasid kehasse soolalahust, et neere tööle saada. Vedelik kogunes kehasse, pea, jäsemed ja torso paistetasid üles. Arstid ei uskunud, et Andressa jääb ellu. Just tollal tabas kaunitari kehaväline kogemus.

"Olin ühes tohutus tühjas kohas. Oli väga vaikne. Olin üksi. Tundsin, et olin surnud, teadsin seda. Tundsin jumala olemasolu enda kohal. Teadsin, et minu üle käib kohtumõistmine, aga minu üle ei mõistnud kohut mitte jumal, vaid mõistsin mina ise."

Andressat valdas kohutav häbi senise elu üle. "Anusin jumalat, et ta mulle uue võimaluse annaks. Anusin andestust ning palusin, et ta mind mu poja pärast uuesti ellu ärataks."

Andressa ärkas, kuid järgmisel ööl tundis ta, et kohutavad surmavaimud tiirutavad tema ümber. "Karjusin ema, anusin, et ta mind aitaks, sest olen suremas." Usklik ema Marisete kutsus kirikuõpetaja, kes Andressa kohal palvetas. "Sel päeval kinkis jumal mulle uue võimaluse."

3. detsembrit peab Andressa oma uueks sünnipäevaks. Üks esimesi asju, mis ta haiglast pääsedes tegi, oli paluda andeks kõigilt, keda ta oli solvanud või kellega tülli läinud.

Andressa on veendunud: jumal saatis talle katsumused, et ta lõpuks ometi mõistusele tuleks. Ta peab oma missiooniks hoiatada teisi naisi.