KÕIGELE AVATUD: «Valin muusikat lähtudes meeleolust. Pole mingi ime, kui ühel hetkel kuulan tantsulist tümakat ja teisel naudin viieminutilist Terminaatori ballaadi,» on TV3 uudistetoimeta Sven Soiveri muusikalised eelistused seinast seina. Foto: ARNO SAAR
Inimesed
17. jaanuar 2015, 07:00

Sven Soiver: tahan kätt proovida muusikavideotega (6)

"Ma pole ühtegi muusikavideot teinud, kuid tahaks seda proovida. Kuna eelseisvate valimiste eel on tulemas palju tööd, mis on seotud poliitikaga, siis tahaks vabal ajal tegelda hoopis pehmemate ja loomingulisemate teemadega," teatas TV3 uudistetoimetaja Sven Soiver, et tahab ennast uues ametis proovile panna.

Uudistereporterina tuntust kogunud ja OÜ Elufilm omanik Sven Soiver kirjutas kolm päeva tagasi suhtlusvõrgustikus Facebook, et tal on tahtmine elu rikastamiseks panna oma oskused ja kogemused proovile ja teha elu esimene muusikavideo. Ta ei garanteeri supertulemust, sest see on esimene katse, kuid tahtmine on tal suur ja vajalik tehnika olemas.

"Kui ma jõuan mõne artisti või bändiga nii kaugele, et hakkame muusikavideot filmima, siis paneme paika, missugune roll minul täpselt oleks. Iseenesest olen ma teinud nii režissööri, operaatori kui ka produtsendi tööd. Ma usun, et kõige mõistlikum on neid asju lahendada konkreetsest ülesandest lähtudes, artistist ja muusikastiilist," on kauaaegne telenägu pakkumistele avatud.

Sveni sõnul ei ole talle kindel muusikastiil esmatähtis: "Mind huvitab pigem tootmise pool ja huvitavate lahenduste otsimine. Iga töö on omalaadne ja seda tuleb teha muusiku soovidest lähtudes ning tema loomingu sõnumist," väärtustab ta individuaalset lähenemist.

"Jah, mul on eeskujusid, kelle videod mulle meeldivad, kuigi ma ei tahaks kedagi esile tuua," väldib Sven olukorda, kus tema võimalikke töid hakatakse hiljem kellegi teisega võrdlema. Samas ta tunnistab, et näiteks Eesti muusikavideote tegijatest meeldivad talle Masa ehk Hindrek Maasiku dünaamilised tööd, mida ta on teinud paljudele Vene staaridele. "Glamuur, uhkus ja sära mulle tõesti meeldib. Usun, et selliseid videoid on põnev teha," leiab telemees.

Et Sveni Facebooki postitus on päris värske, pole ta konkreetseid tööettepanekuid veel saanud: "Mitmed muusikud on mulle kirjutanud ja esitanud samu küsimusi, mida teie praegu, ehk siis uurivad maad," pole Sveni avaldus tähelepanuta jäänud "Kõige tähtsam on ühise keele leidmine, kõik muu on lahendatav."