VÄGISI PEENEMAKS: Pere sõnul ei tahtnud Catherine rasvaimuprotseduurile minna, kuid arst veenis ta ümber. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
16. jaanuar 2015, 07:00

Rasvaimu tappis Ecuadori 19aastase iluduskuninganna (1)

Ecuadoris iludusvõistluse võitnud Catherine Cando Cornejo suri rasvaimuoperatsioonil, mille 19aastane tudengineiu sai omaste kinnitusel ühe auhinnana.

Iltalehti teatel krooniti Catherine kauneimaks Lääne-Ecuadoris Durani iludusvõistlusel. Pere sõnul oli üheks auhinnaks rasvaimu, kuhu ta ei tahtnud minna ning mis lõppes traagiliselt. Protseduur, mille eesmärk oli kaunitari vöökohta kolm sentimeetrit peenemaks teha, algas laupäeva hommikul kell pool üheksa. Kümme tundi hiljem teatati Catherine perekonnale, et nende tütar on surnud.

"Mu õde ei tahtnud lõikusele minna, sest ta kartis," kinnitab Daniel Zavala Cornejo AFP-le.

"Kuid arst nõudis seda mitu korda ja suutis ta ümber veenda."

Iludusvõistluse kohtunikud olid Catherinele trikoo­vooru ajal öelnud, et ta võiks veidi alla võtta. Kuid vice.comi teatel kuulutas miss võidujärgsetes intervjuudes, et ta jätab auhinnakupongi kasutamata.

Võistluse pressiesindaja väidab, et Catherine sai missivõistlusel auhinnaks auto ja tahvelarvuti. 1000dollarilise ilulõikuse kupongi kinkis iluduskuningannale kirurg, kes kuulus kohtunike hulka ning kes talle hiljem operatsiooni tegi.

Veel on selgusetu, mis lõikuslaual viltu läks. Kliiniku advokaat väidab, et Catherine’i süda seiskus, kuid omastel on olemas lahanguandmed, mis näitavad ajuturset. See võis tekkida narkoosiprobleemidest. Ecuadori võimud uurivad juhtumit, kuid kedagi pole veel vahistatud. Ravivea eest võidakse Ecuadoris määrata üks kuni kolm aastat vabaduskaotust.