Ryan teeb Mikey'ile uut soengut. Axel vaatab pealt.Foto: Liina Metsküla
Blogid
14. jaanuar 2015, 23:59

Võtaks strippari tööle? Miks ka mitte! (2)

Olin paar päeva tagasi retseptsioonilaua taga tööl, kui saabus ülienergiline naine. Tegemist polnud aga tavalise külalisega, vaid kellegagi, kes meie juurde kauemaks jääb...

Kui keegi mind liiga energiliseks ja jutukaks peab, siis ei ole te veel Vianca-sugust naist näinud. Jumal, kui palju ja kiiresti ta jutustab. Olime vaevalt olnud tuttavad 24 tundi, kui ta juba rääkis mulle oma tööst – Londonis üles kasvanud hiinlanna töötab Puerto Ricos stripparina.

Ma ei olnud kunagi ühegi postitantsijaga tutvunud. Ta rääkis oma tööst niivõrd vaimustunult ja nimetas seda kunstiks.Endal on Londonis eksmehe juures kasvamas kaks teismelist last. Ma olin nii üllatunud, et ei osanud midagi öelda. Samas, ega ma kohut ka tema üle ei taha mõista. Lõppude lõpuks, kes olen mina, et seda teha?

Aga üllatus oli veel suurem, kui Vianca rääkis, et tahaks siin tasuta elamise eest töötada. Ja Diego oli andnud oma nõusoleku. No seda ma ei oodanud. Meenus, kuidas Axel alati muretses, et millestki võib probleem tekkida ning seega tuli taolisi asju vältida. Kas tõesti ei tulda selle peale, et strippar majas võib tuua halba mainet? Nojah, tõsi küll, Vianca jääks ainul koristamise peale ja retseptsioonilaua taga ei istuks. Aga töötaja on ta ikka. Ja oma põhitöö osas ta keelt hammaste taga ei hoia.

Kui hiljem Axelilt Vianca saabumise kohta küsisin, ütles ta, et oli naise töölevõtmise vastu, kuid ei hakanud vastu vaidlema, sest lahkub niikuinii.

Igatahes mina töötasingi siis Viancaga koos esimesel hommikul. Andsin talle ülesandeid ja peab ütlema, et ta täitis neid hästi. 

Seda juttu siin kirja pannes jõudsin aga selleni, et pole vist pikemalt oma töökaaslastest rääkinud. Teen seda nüüd.

Diego on 24aastane ja siin juhataja. Ta on pärit Venezuelast, kuid aastaid ka Ameerika Ühendriikides elanud. Puerto Ricol on ta olnud umbes neli kuud. Ta on selline mõnusalt tšill tüüp, keda mina pole kordagi kuulnud häält tõstmas. Elu võtab ta päris vabalt.

Axel on 25aastane Puerto Rico päritolu ameeriklane ja kuigi tulnud samamoodi tööle nagu mina, siis on ta siin peaaegu nagu teine boss. Tegelikult on Axel väga lahe tüüp ja temaga on lõbus. Samas on ta endast tõeliselt heal arvamusel. Eks tal ole teataval määral selleks õigus ka – nimelt omandab ta doktorikraadi ja on Bostoni ülikoolis professor. Et akadeemilisel alal natuke puhkust võtta, tuli ta Puerto Ricole. Reedel läheb ta tagasi koju.

Michael on 19aastane ja tema hüüdnimeks on siin Mikey. Tema on viimasel ajal Euroopas reisinud ja näiteks pikemat aega Istanbulis ühes hostelis töötanud. Esialgu töötas ta ühes teises hostelis meie läheduses, kuid Diego kutsumise peale tuli üle.

Ryan on 31aastane ameeriklane, kes on elanud kaks aastat Puerto Ricol. Ka tema töötas esialgu teises hostelis Island Time, kuid tuli kutsumise peale meile üle. Vahepeal töötas Ryan ka baarmenina, kuid enam mitte.

Imanist olen ma natuke juba rääkinud. Ta on 19aastane eritrealane, kes on terve elu Saksamaal elanud. Ta on äsja lõpetanud keskkooli ja veetis nüüd neli kuud USAs reisides. Oma teekonna lõpuks jääb ta kuuks ajaks Puerto Ricole.