Liam Neesoni jõukatsumine Jimmi Falloniga NBC telešõus "The Tonight Show"Foto: Xposure / Scanpix
Film
14. jaanuar 2015, 17:52

Liam Neeson ihkab teha romantilist komöödiat: "Tundub, et minuvanustele on neid vaja."

Filmi "Schindleri nimekiri" peaosa eest Oscari võitnud Liam Neeson, kellele vanuigi on tuntust lisanud peaosa põnevikeseerias "Taken", ütleb, et tahab teha ka ühe romantilise komöödia.

Soome ajalehele Iltalehti intervjuu andnud 62-aastane Neeson tunnistas, et ta ei tea, mis põhjusel sai just temast põnevikukangelane, kuid näitlemine nendes filmides on muutnud ta enesetunde nooremaks. ""Takeni" filmides on olnud palju tegutsemist ning seepärast olen pidanud enda eest tavalisest rohkem hoolitsema. Kui tuled hommikul stuudiosse tööle ja sind ootab enam kui sajainimeseline võttegrupp, tuleb teda austada sellega, et oled tiptop korras," rääkis Neeson, kes hoiab end vormis jõusaali trennidega ja kõndimisega.

193 sentimeetri pikkune Hollywoodi filmikuulsus ei taha olla mingi musklimees, vaid pigem tunda end energilise ja erksana. "Nüüd suhtutakse filmitegemisse palju tõsisemalt kui 1960. aastatel, mil võis ööklubides möllata varaste hommikutundideni ja siis paari tunni magamise järel tööle minna," meenutas ta ammuseid aegu.

Filmikuulsus puhkab nüüd enamasti lugedes ning oma kahe teismelise pojaga aega veetes. Nad elavad kolmekesi New Yorgi põhjaosas Millbrookis, kuhu Neeson 2004. aastal koos Natasha Richarsoniga kinnisvara soetas. Viis aastat hiljem suri Richardson suusaõnnetuse tagajärjel.

Neeson tunnistas, et tal pole oma tööde suhtes olnud iial mingit plaani. Juba kuus aastat on ta töötanud Bonoga U2st, et ekraanile tuua filmi iiri bändist The Royal Showband, kus Neeson ise tahab mängida laulusolisti Brendan Bowyer'd. Lugu räägib bändist, kes peab ennast Jumala kingituseks maailma jaoks, ehkki on paarkümmend aastat esinenud vaid Las Vegase kolmanda järgu kohvikutes. Režissöör arvab, et selle filmi võteteni läheb veel paar aastat.

Samas on Liam Neesonil tekkinud soov ja vajadus teha vahelduseks romantilist filmi. "Tundub, et neid vajavad just minuvanused," arvas ta.