Giulietto ChiesaFoto: Sander Ilvest / Postimees
Eesti uudised
13. jaanuar 2015, 16:22

Itaalia ajakirjanik Giulietto Chiesa lubab ikkagi Impressumisse esinema tulla (19)

Itaalia ajakirjanik Giulietto Chiesa, kelle sissesõidukeeld Eestisse lõppeb täna keskööl, lubas peatselt Eestisse meediaklubi Impressumisse esinema tulla – eelmisel korral esinemine seal politsei sekkumise tõttu nurjus.

Siseministeerium kehtestas talle sissesõidukeelu, sest ministeeriumi hinnangul oli alust arvata, et Chiesa võib ohustada Eesti avalikku korda ning riigi julgeolekut.

Ühe siseministeeriumi põhjendusi näinud inimese sõnul põhjendas ministeerium, et Chiesa oli Itaalia kompartei liige, ta kirjutas oma raamatus, et USA võimud võisid olla 11. septembri terrorirünnakutega seotud ja kiitis heaks Vene võimude tegevuse Lõuna-Osseetias ja Ida-Ukrainas, kuid kõige olulisem oli kuulumine Irboska klubisse.

Eile anti Tallinna halduskohtusse kaebus, millega nõutakse Chiesale kehtestatud sissesõidukeelu tühistamist, rääkis venekeelsele Delfile Chiesat esindava inimõiguste teabekeskuse jurist Jelena Karžetskaja.

Igor Teterin, Impressumi üks organisaatoreid, kinnitas, et Chiesal on kavas lähiajal tulla Eestisse, et Impressumis oma esinemine ära pidada.

Artikkel on refereeritud Delfist.