Superstaari selfi: «Eesti otsib superstaari» kuuenda hooaja saatejuht Taukar teeb koos superstaariks pürgijatega selfit. Foto: TIINA KÕRTSINI
Inimesed
12. jaanuar 2015, 07:00

SUPERSTAARIKS PÜRGIJA: "Mina tahan olla mees, kes lööb Taukari troonilt maha!" (20)

Laupäeval algasid "Eesti otsib superstaari" kuuenda hooaja osaliste otsingud. Eesti muusika- ja teatriakadeemias oli Tallinna eelvoor. Osalejad olid kutsutud casting’ule küll kella kümneks, kuid esimene superstaariks pürgija ootas akadeemia ukse taga juba 7.45.

Tänavu oli Tallinna eelvoorus osalisi aga rohkem kui kunagi varem ja seetõttu venis sobivate kandidaatide selekteerimine lausa kahele päevale. Superstaariks saavad seekord pürgida kõik alates 15. eluaastast, ülemist vanusepiiri pole seatud.

Kell 9.45 avanes EMTA hoone ees vaatepilt missugune – üle 500 noorest koosnev looklev järjekord oli hõivanud terve kooli esise. Õppurid, kes majja tahtsid pääseda, ei saanud aru, kust seda teha saab ning tänaval jalutavad turistid klõpsisid nutitelefoniga suurest rahvamassist pilte. Viis minutit enne kella kümmet kõlas ruuporist naishääl: "Tere hommikust kõigile! Tore on teid siin näha!" Seejärel tehti üheskoos soojenduseks mõned hüüdlaused.

Hääl ruuporist: "Me oleme siin, et…" Mille peale hüüdsid saatesse soovijad: "Eesti otsib superstaari!" Järgnes juubeldav hõiskamine ja soojendus jätkus ligi 40 minutit. Kümme enne 11 avati akadeemia uksed ning rahval kästi rahulikult sisse minna ja registreerimispunktidesse järjekorda võtta. Sealt anti kandideerijatele leping, mis tuli ära täita. Kui see oli tehtud, saadi kätte osalemisnumber ja seejärel võis suunduda lauluklassi ukse taha oma järjekorda ootama.

"Laulu mõtlen alles žürii ees välja."

Etteasteid harjutavate noorte seas ootasid oma järjekorda Hans Kristian ja Mark, kes tulid konkursile kogemust saama ja uute inimestega tutvuma. Markil on see aga suisa teine kord superstaariks pürgida. Nimelt ütlesid kohtunikud talle viiendal hooajal ehk kolm aastat tagasi, et ta on veel liiga noor, kuid muidu päris hea ja nüüd tuligi ta uuesti õnne proovima.

Miks nad tahavad superstaariks saada? "Kuna ma tahan teha oma pere uhkeks," kõlab kiire vastus Hansu suust. "Mina tahan olla mees, kes lööb Taukari troonilt maha," muheleb Mark ja ütleb, et superstaarina saaks ta endale ka uue auto osta.

Laulu ettevalmistused on neil aga õige erinevad. "Minul on kõik paigas. Eestikeelseks lauluks on mul valitud Luisa Värki "Kodu", sest ma olen seda väga kaua laulnud ja ingliskeelseks looks valisin Madonna "Like a Prayer". See on väga ilus laul – esimest korda kuulsin seda tegelikult üldse ühe a cappella bändi esituses, millepärast see mulle meeldima hakkaski," lausub Mark. Hansul aga polegi kindlat laulu välja valitud. "See selgub siis, kui ma žürii ees seisan. Kui ma hakkan seda praegu välja mõtlema, siis lähevad mul sõnad meelest ära," selgitab ta.

Muusikastiilidest meeldivad Hansule peaaegu kõik, kuid ta ei hooli elektroonilisest muusikast, sest muusika peab tema meelest ikka kvaliteetne olema. "Laulul peab olema algus, puänt ja arusaadavad sõnad – kui need on olemas, siis on väga hea," ütleb ta.

Lavanärv vedas eelmine kord alt

Neiu numbriga 6018 tahab saada järgmiseks superstaariks, sest ta armastab lava ja muusikat. "Superstaariks saamine oleks minu jaoks võimalus muusikaga tegelda," sõnab ta.

Eelvooruks valis tüdruk välja George Gershwini loo "Summertime". "See on džässlugu ning ma saan sellega näidata oma häält."

Senistest saate võitjatest meeldib piigale kõige rohkem Ott Lepland. "Ta on neist andekaim. Samuti Taukar, kes on päris kaugele jõudnud võrreldes võitja Rasmus Rändveega," ütleb ta. Taukar meeldib ka superstaariks pürgivale Sindile, kes puutus temaga kokku 2012. aastal teatrivoorus. "Ta on rõõmus ja tore inimene, aga saatejuhina ei kujuta ma teda veel ette," sõnab Sindi. Tal ei õnnestunud aga kahjuks tookord teatrivoorust edasi pääseda. "Mul läksid sõnad meelest ära ja ma ei jõudnud selle kohani, kus tahtsin oma vokaali näidata ning ma kukkusin välja," tunnistab Sindi.

Seekord läks ta eelvooru õnne proovima endatehtud miksiga, mis koosneb Cheri "Believe’ist" ja Ella Hendersoni loost "Missed". Viimane on muide Suurbritannia talendisaate "X-Factor" üks võitjatest, kellega Sindi leiab endal palju sarnasusi olevat. Miks ta aga unistab superstaariks saamisest? "Sest see avaks mulle palju võimalusi ja ma saaksin Eesti muusikamaastikule midagi uut tuua," vastab ta.