UUS TULIJA: Aasta uue tulija tiitliga pärjati selle suve kuumimaks looks tituleeritud «Linn on minu» esitajad Epp Kõiv ja Demie. «Ma usun, et kõik ütlevad nii, aga meie jaoks on see päriselt ka täielik üllatus,» naeris Epp auhinda vastu võttes. Demie lisas, et tema on šokis. Lugu «Linn on minu» sündis esialgu hoopis ballaadina ja Demie otsustas sellest teha oma versiooni. Aastahiti valimisel saavutas lugu neljanda koha. «Plaat tuleb ka, see on juba suuresti purgis,» rääkis Epp, kes loodab debüütalbumiga välja tulla juba paari kuu jooksul.Foto: Teet Malsroos
Saund
10. jaanuar 2015, 08:00

Aet Maatee: laulupeo valimine R2 aasta sündmuseks oli üllatus! (2)

"Natuke tuli see tunnustus muidugi üllatusena. Mulle täpselt ei öeldud, miks mind auhindade jagamisele kutsutakse – mõtlesin, et äkki on "Puudutuse" laul tunnustuse saanud," räägib Eesti Tantsu- ja Laulupeo sihtasutuse juht Aet Maatee, kes võttis neljapäeva õhtul vastu Raadio 2 aasta sündmuse tiitli.

Aet Maatee ütleb, et on väga armas tunda, et tantsu- ja laulupidu on puudutanud ka raadiotegijate südameid. "Meil on selle üle väga hea meel, et laulupidu on vereloome kõikide muusikastiilide austajatele. Oma muusikalise emakeele ja haridusega puutumegi kokku ju kõigepealt laulupeol."

Auhind pandi loomulikult sihtasutuse kontorisse aukohale. "See on pandud nii kõrgele ja nähtavale, et kui uksest sisse tulla, märkab seda kohe," ütleb Maatee.

Olgugi et laulu- ja tantsupeost on möödas vaid napilt pool aastat, käib sihtasutuses juba kibe töö – äsja lõppes 2017. aastal toimuva noorte tantsu- ja laulupeo ideekavandite konkurss. "Tööd on laekunud ja eksperdikomisjonid vaatavad neile otsa. Varsti hakkavad nad kohtuma võimalike peo tegijatega."

Tantsupeoks laekus kümme ideekavandit, laulupeoks neli. "Seda on päris mõnus ports! Eelmise peo puhul oli neid umbes samasugune kogus," ütleb Maatee, et viimased aastad on kavandeid toodud aina rohkem ja on, mille seast valida.

Neljapäeva õhtul tähistas "R2 Aastahiti" valimine Von Krahlis 20. sünnipäeva. Nagu ikka, jagati auhindu Eesti (Curly Strings "Kaugel külas"), välismaa (Enrique Iglesias "Bailando"), uue tulija (Epp Kõiv ja Demie), aasta demo (Tuli, "Lendame kuule"), aasta sündmuse ja R2 toimetuse lemmiku (Super Hot Cosmos Blues Band) kategooriates.