LIBA-ELVIS JA EESTI MUUSIKUD: Elvis Presley 80. sünnipäeva puhul ennast eile staariks grimeerida lasknud «Terevisiooni» saatejuht Katrin Viirpalu.Foto: Kaader «Terevisioonist»
Inimesed
9. jaanuar 2015, 07:00

Katrin Viirpalust sai kümne minutiga Elvis Presley (5)

"Ma ei ole kunagi elus varem ühekski maailmastaariks kehastunud, see oli põnev kogemus, mulle väga meeldis," räägib eile "Terevisiooni" otsesaates laulja Elvis Presleyks grimeeritud Katrin Viirpalu. Vaata videot SIIT!

"Alguses oli minust Elvise tegemiseks plaanitud pool tundi, kuid näosaate grimeerija Siiri Lauri sai oma tööga imekähku hakkama. Mind paneb imestama, kui kiiresti, väheste vahenditega ja tabavalt suutis ta Elvise olemuse edasi anda," kiidab Katrin Viirpalu grimeerija meisterlikkust.

"Ta tegi mulle suuremad kulmud, grimeeris kergelt nägu, pani päikeseprillid silmade ette ja Elvise stiilis paruka pähe. Ma usun, et iga inimene, kes teab, kes on Elvis ja kuidas ta välja nägi, saaks hoobilt aru, kelleks mind ümber tehti. Kuna grimeerija tegi oma töö imekähku ära, sain ma viie ja poole aasta jooksul esimest korda saate ajal rahulikult istuda, juua kohvi ja vaadata, kuidas Urmas tööd teeb."

Miks Viirpalu televaatajatele mõnd Elvise hitti ei esitanud?

"Selleks polnud aega, saade sai läbi ja ma kõndisin stuudiost minema. Minu meelest ei jõudnud ka kaassaatejuht Urmas Vaino midagi minu Elvise kohta ütelda," naerab Katrin ning lisab, et ei pea end Presley muusika väga suureks austajaks.

Pärast saadet avastas Katrin, et grimmi mahavõtmine käib sama lihtsalt kui selle tegemine: "Tõmbasin kulmud ära, võtsin paruka peast ja sain juba tänavale minna."

Katrin rääkis oma lähedastele – abikaasale ja tütrele – Elvise trikist alles pärast saadet. "Hommikul nad sellest veel ei teadnud, ja kui ma neile hiljem rääkisin, oli huvi suur ja nad lubasid saadet järele vaadata."