KoolitantsFoto: Madis Palm
Inimesed
8. jaanuar 2015, 17:54

Koolitantsule registreerimine algab laupäeval!

Festival Koolitants alustab oma 21. hooaega 10. jaanuaril, mil algab tantsutruppide registreerimine märtsis ja aprillis Eestimaa maakondades tuuritavale festivalile.

Sel aastal on festivali teema "Tantsime koos" ning festival keskendub tantsule kui etenduskunstile, tuues parimate koolitantsijate esituses lavale suure tantsulavastuse. Esmakordselt harjutavad Koolitantsul koos erinevate truppide tantsijad ja esmakordselt lähevad nad kõrvuti ka lavale.

2015. aasta Koolitants toob osalejatele mitmeid muudatusi. Kui seni on Koolitantsu mõõduvõtmine toimunud varem selgeks õpitud tantsude kaudu, siis sel aastal osalevad tantsijad maakondlikel tantsupäevadel erinevate koreograafide läbiviidavates töötubades. Viimastes välja valitud tantsijad võtavad kevadsuvel omavahel mõõtu TV3 Play vahendusel ning sõidavad sügisel Koolitantsu koreograafide Argo Liigi, Olga Privise, Tuomo Railo ja Liisa Laine tantsulavastusega Eesti tuurile.

Osalema on oodatud kõik 4.-12. klasside õpilased, kes saavad valida Argo Liigi juhendatava show- ja tantsu kategooriate vahel.

Mudilaste- ja lastetantsud on Koolitantsule oodatud järgmisel aastal, mil toimub taas omaloominguliste tantsude konkurss.

Koolitants ei unusta ka juhendajaid. 17.-19. aprillini ootame Tartu maakondlike tantsupäevade ajal juhendajaid Tartu Uude Teatrisse ja Genklubisse keha ja vaimu värskendama. Toimuvad töötoad ja etendused, mis on suunatud just noortega töötavatele koreograafidele ja tantsuõpetajatele. Selleks, et saaksime kuulda ja näha, mis laias maailmas toimub, kutsume külla kolleege nii Soomest, Rootsist, Taanist, Norrast, Islandilt kui ka Hollandist.

Koolitants teeb koostööd ka Justiitsministeeriumi poolt läbiviidava kampaaniaga "Ava silmad", sest vägivald ei ole kunagi lahendus ning seda ei õigusta miski.