Kristel Aaslaid.Foto: LAURA OKS
Inimesed
6. jaanuar 2015, 07:00

Kristel Aaslaid: nagu horoskoop lubas, tegi minu elu mullu tõesti 180kraadise pöörde (33)

«Padjaklubi» Miša mõtiskleb, kas Pauksoni aastahoroskoop võiks temapuhul ka tänavu täppi minna

"2013. aasta lõpus lugesin horoskoopi: mida lubatakse mulle aastaks 2014? See tõotas tormilist aastat, sest Kaaludel oli üle pika aja selline planeetide seis, mis ütles, et kõik võib 180 kraadi pöörduda. Ja nii läkski!" ütleb end rahva südametesse laulnud ja näidelnud Kristel Aaslaid.

Kristel ütleb, et loeb horoskoope ja usub neid. Ja tõesti, möödunud aasta horoskoop, mis lubas tormilist aastat, on tal sajaprotsendiselt täppi läinud – Kristel teeb sarjas "Padjaklubi" poisiliku tüdruku Miša rolli, saavutas näosaates teise koha ja äratab reedehommikuti kuulajaid Uuno raadio eetris.

Kõige vingemaks kogemuseks möödunud aastal peab ta aga esinemist "Positivuse" festivalil koos oma bändiga Avoid Dave.

"Seal oli 3000 inimest ja saime oma muusikat neile tutvustada. See jääb ikka väga pikaks ajaks meelde!" ütleb ta.

"Kunagi ma lugesin, et horoskoope soovitatakse vaadata õhtul – kui hommikul loed, käitud terve päeva alateadlikult nii, et see läheks täppi, tõmbad endale sellist energiat ligi," teab veel.

Võtsime Kaalude tähtkujus sündinud Kristeliga ette ka Õhtulehes äsja ilmunud Pauksoni horoskoobi aastaks 2015, et uurida, kas tema arvates on midagi sellestki täppi minemas. Ja ühtlasi pisut kõigil teemadel Kristeli kohta rohkem teada saada.

 Allergiat on tõesti vähemaks jäämas

"Tervis ei vea teid alt, kui te ise seda proovile ei pane. Jaanuaris-veebruaris võiksite minna hambaarsti juurde. Aeg-ajalt võib ette tulla seedehäireid, seda eriti närvilistel ja stressirohketel päevadel."

Kristel ütleb, et lapsena oli ta tohutu allergik, kuid nüüd on asjad pisut paremaks läinud.

"Mu esimesed mälestused oma elust on, kui olin maal vanaema juures ning mul oli millegi peale allergiline reaktsioon – olin üle kere mädakorpasid täis, nende peale pandi briljantrohelist ja olin sidemetes."

Aeg-ajalt lööb praegugi mõni allergia välja. "Aga üldiselt on immuunsus tugevamaks läinud. Kunagi olin igal kevadel-sügisel vähemalt korra 38–39kraadises palavikus, aga enam pole selleks vist lihtsalt aega."

Nimekiri asjadest, mille vastu Kristelil allergia on, on pikk. "Kõige suuremad on tolm ja hallitus. Kruusateel sõites lööb ikka hinge kinni."

 Kaaslasele lubab vabadust anda

"Elukaaslasega peaksite küll veidi sõbralikum olema. Partneriga läbisaamine on rahutu. Olete kõva vaidleja ning suur õigusemõistja, nii mõnigi vaidlus võib põhjustada tõsisema tüli. Mõned Kaalud võivad kooselulaeva isegi karidele juhtida. Veebruaris-märtsis olete loomult leebem ja romantiliselt meelestatud. Ühtlasi on see hea aeg leppimiseks ja kooselu iluraviks. Üksikud Kaalud võivad sel ajal armuda või koguni abielluda."

Kristeli süda on endiselt vaba. "Mulle ei meeldi teist inimest kontrollida. Ma pole kunagi kellegagi tundnud nii, et ta meeldib mulle väga, aga tahaksin teda kuidagi enda järgi muuta," tunnistab ta. Kristel ütleb, et talle meeldib anda teisele poolele palju vabadust, kuna hindab ka ise seda väga.

"Me ei pea istuma terve õhtu teineteise kaisus ja kõigile iga hinna eest näitama, et me oleme koos. Ma mäletan, et kunagi oli meil poisi sõpradega koosviibimine ja siis räägiti, et keegi ei saanud tulla, kuna tüdruk ei lubanud. Ma ei taha kunagi olla see naine, kellest minu kuti sõbrad nii räägivad."

Üks rumalamaid asju, mida naised Kristeli sõnutsi suhtes teevad, on see, et ei luba kallimal välja minna, kui neil endal juhuslikult tuju pole.

"Muidugi peab koos ka asju tegema, aga tuleb osata endale ka ise tegevust leida." Selle kohta, et veebruaris-märtsis armuda või lausa abielluda võib, naerab Kristel: "Mine tea, äkki eksingi Las Vegasesse."

 Töö asjus hoiab silmad-kõrvad lahti

"Töö sujub sel aastal tõrgeteta. Suhtlete töökaaslastega palju ning sõbralikult. Olete oma töös kohusetundlik ega punu intriige. Kuigi juuni lõpus ja augusti alguses võib väikesi nägelusi ette tulla. Olete küllalt iseteadlik ega taha kompromissidele minna. Muudel aegadel on kõik igati meeldiv. Töö otsimiseks on sobivaim aeg juuli."

Kristel ütleb, et jätkab alanud aastal "Padjaklubi" ja raadio lainetel, kuid hoiab silmad-kõrvad lahti, et midagi põnevat veel lisaks võtta.

"Ma tahaks mingit päris tööd ka teha," tunnistab ta, kuid ütleb, et enne tahaks ta lõpetada suhtekorralduse bakalaureuseõpingud Tallinna ülikoolis. "Peaksin kevadel lõpetama."

Õppima minnes vaagis Kristel nii-öelda päris eriala ja Otsa-kooli vahel, kuid vanematega aru pidades otsustas esimese kasuks, sest muusikaga saab ta ju niisamagi tegelda.

"Mõtlesin, et peaks olema ikka kõrgharidus, et saaks kunagi päris tööd teha." Siiski tunnistab Kristel, et ei kujuta end tegelikult kontoris suhtekorralduse alal töötamas.

 Mõtleb rohkem kokkuhoiule

"Raha pärast te sel aastal muretsema eriti ei pea. Oskate rahaga ümber käia, seda isegi kõrvale panna. Samas ei kuluta te ka ülemäära, eriti juunist kuni septembrini. Lisaraha tekitamiseks olete nutikas ka novembris."

Aaslaid räägib, et oli varem suur raiskaja – kui natuke raha oli, tuli see kohe millegi ebavajaliku peale laristada.

"Nüüd on austus raha suhtes suuremaks läinud. Eks see on vanusega tulnud ja ise teenitud raha hoiad ikka rohkem."

Nüüd eelistab Kristel kulutada raha pigem tehnikaasjade kui mõttetute vidinate peale. "Viimane kallis tehnikavidin, mille ma ostsin, oli üks ekraaniga muusikavidin, mille abil saab muusikat teha ja salvestada. Mõtlesime bändiga, et seda oleks vaja. Kuna ehitame parasjagu bändiruumi-stuudiot ja kogu bändi raha läheb sinna, siis otsustasin selle oma raha eest soetada."

Kodu korrashoius loodab muutust

"Kodu on aasta jooksul laitmatus korras. Pereliikmetega on läbisaamine veidi jahe, kuid asjalik. Vanemate eest hoolitsete hea meelega, vajadusel abistate ka oma eakamaid sugulasi."

"Aasta algus seda väga ei luba, aga veel on terve aasta aega," naerab Kristel.

"Elan koos kahe tüdrukuga. Meil on igaühel oma tuba, aga minu toas on alati segadus. Külas olles ma alati koristan – aitan, pesen nõusid –, aga kodus viskan kõik riided kappi hunnikusse. Mingil hetkel sorteerin ilusti ära, aga kolme-nelja päeva pärast hakkab jälle pihta."

Kristel ütleb, et tuuled puhuvad teda praegu sinnapoole, et oleks aeg hakata mõtlema üksi elamisele.

"Ma olen alati unistanud, et saaksin ise oma korterit sisustada."

Pereliikmetega on Kristelil suhted head, kuid pisut kaugenenud, sest ta ei jõua praegu nii tihti koju Saaremaale, kui tahaks. See-eest õnnestus tal jõulud kodusaarel veeta. "Jõulud olid väga mõnusad, perekondlikud, ja täpselt seda mul vaja oligi. Mul läks enne näosaatefinaali hääl ära ja taastus lõplikult alles nüüd. Mul oligi täpselt seda vaja, et olen kodus ja ei tee mitte midagi."

Kristeli perre kuuluvad ema-isa ning nooremad õde ja vend. Õde elab, töötab ja õpib Taanis, kuid elab Kristeli tegemistele väga kaasa.

"Vend on meil selline tagasihoidlik," muigab ta.

 Reisiennustus on juba täitumas

"Lastega oskate sel aastal luua väga hea kontakti, usalduslik läbisaamine muudab teie suhteid oluliselt. Eriti head ajad on jaanuarist märtsini. Sel perioodil olete vägagi huvitatud reisimisest, Eestimaa kaunimate paikade avastamisest ja sportimisest. Võimalik, et just nüüd on teil vastassoo esindajatega eriline klapp ja mõistmine. Vanusest olenemata on teie süda valmis uuesti armuma. Aprillis-mais ehk võtate ette kauaigatsetud puhkusereisi mõnda eksootilisse riiki."

"Mulle väga meeldib lastega möllata. Lapsed aitavad tuua mõistmist, et alati ei pea olema nii täiskasvanu. Nendega on nii mõnus suhelda, nad lajatavad oma mõttekäigud sulle näkku ja saad aru, et need on nii loogilised."

Küsimusele, millal Kristel lapsi tahaks saada, vastab ta õhinal: "Ma tunnen, et olen juba praegu valmis emaks saama! Vaatan sõbrannasid, kes saavad lapsi ja tunnen, et tahaks endale ka," ütleb ta. Reisiennustus aga hakkab juba vaikselt täituma. "Kusjuures, isa tegi meie perele jõuludeks vahva üllatuse ja me sõidame märtsis Marokosse reisile. Väga armas kingitus!"

 Hakkab uisutades laulma

18. jaanuaril tõmbab Kristel jalga uisud ja astub Harjumäe uisuplatsil üles muusikalise numbriga. Ta võtab osa märtsis Tondiraba jäähallis juunioride iluuisutamise maailmameistrivõistlusi tutvustavast üritusest, kus igal nädalavahetusel üks tuntud laulja uisuplatsil esineb.

"Mulle on uisutamine alati meeldinud," ütleb Kristel, kes üle paari aasta jälle jääle läheb. "Iga päev ei saa ju jääl tantsu lüüa ja laulda. Mulle tohutult meeldivad sellised väljakutsed," räägib ta, miks otsustas kaasa lüüa.

"Kunagi sõitsin ma palju rulluiskudega. See pole küll päris sama, aga mitte ka ilmatuma erinev. Ütleme nii, et ma ei tunne end uisuplatsil päris koduselt, aga mitte ka päris lehmana libedal jääl."

 Pole tuntusega harjunud

Kristel on intervjuudes rääkinud, et väikesed lapsed tulevad talle ligi ja tahavad autogrammi saada. Nüüd ütleb ta, et isegi täiskasvanud inimesed vaatavad talle juba järele.

"Ükspäev läks Kristiines minust üks naine mööda ja ütles: "Issand, ma tahtsin tere öelda, aga tegelikult ma ei tunnegi sind." Mulle võib alati tere öelda!" kinnitab Kristel, et ei põlga ühtki inimest ära. "Mulle meeldib suhelda."

Kas ta hakkab aga juba tuntusega ära harjuma?

"Ei hakka!" naerab Kristel. "Ma saan aru, et mind jälgitakse ja pean end inimeste seas liikudes pisut tagasi hoidma, aga samas ei taha ma ennast ära kaotada. Samuti ei taha ma, et juhtuks see, et inimesed teavad mind rõõmsa ja toredana ja järgmisel hetkel olen ma seepärast ülbe, et olen tuntud," ütleb Kristel, et tema jaoks ei ole tuntud olemine iseenesestmõistetav.