TOPELTÕNN: Vürst Albert II ja tema naine Charlene poseerisid kaksikutega 22. detsembril vürstinna Grace’i haiglas. Punane ja valge on Grimaldi suguvõsa vapivärvid.Foto: AFP / Scanpix
Inimesed
5. jaanuar 2015, 11:44

MONACO VÜRST SÜNNITUSEST: "Aitasin oma naist nagu suutsin." (1)

Monaco vürst Albert II ja tema naine Charlene avaldasid pühade eel esimesed fotod detsembri algul ilmale tulnud kaksikutest – Jacques'ist ja Gabriellast.

Monaco vürstidünastia uusimad liikmed sündisid keisrilõikega 10. detsembril Albert'i kadunud ema, omaaegse Hollywoodi näitlejanna Grace Kelly järgi nime saanud haiglas. Ehkki prints Jacques tuli ilmale õest kaks minutit hiljem, on just tema Monaco seadusandluse järgi troonipärija. Gabriella peab leppima vaid tiitliga – temast saab Carlades'i krahvinna. Kuigi poissmehepõlves tublisti hullanud vürstil on teismeline vallaspoeg (ning veelgi varasemast armusuhtest 22aastane vallastütar), antakse Monaco monarhi esmasündinud poja tiitel – Baux' markii – Jacques'ile.

Vürst rääkis Prantsuse väljaandele Paris Match, et oli lõikussaalis kohal. «Aitasin oma naist nagu suutsin – teisisõnu, oma kohaloluga,» ütles ta. «See oli imeline. Mul pole sõnu kirjeldamaks, mis tunded mind toona valdasid ning millist sügavat rõõmu praegu tunnen. Laste – ja pealegi veel kaksikute – saamine on erakordne kogemus.»

Oma esimese avaliku ülesastumise teevad kaksikud Daily Maili teatel 7. jaanuaril Monaco vürstilossi rõdul – mõistagi ema-isa süles.

Alamate suureks rõõmuks on Albert II selle päeva riigipühaks kuulutanud. Kõiki kääbusriigi elanikke oodatakse lossiplatsile tähtsat sündmust tähistama.