Marilyn Jurman esitas jääl laulu «Kus kulgeb kuu». Teda lennutas jääl samuti «Tähed jääl» saates üles astunud Geido Kapp. Foto: Laura Oks
Inimesed
5. jaanuar 2015, 07:00

Marilyn Jurman: tahan näidata inimestele, et uisutamine on äge (3)

"Tahame tuua uisutamist inimestele lähemale ja soovime, et tavainimene teaks, millised meie tippuisutajad välja näevad," räägib laulev näitlejatar Marilyn Jurman, kes on nüüd oma südameasjaks võtnud iluuisutamise propageerimise.

Laupäeva õhtul tutvustati Harju mäel alguse saavat uut tasuta üritustesarja, kus tuntud lauljad uiskudel jääle astuvad ja oma lugusid esitavad. Sellega soovitakse panna inimesi rohkem iluuisutamist märkama ning julgustada neid ka võistlusi vaatama tulema. "Tahaksime, et Liis Lemsalu teaks, et tema selja taga istub värske Eesti iluuisutamise meister, mitte lihtsalt üks poiss," näitlikustas

Marilyn laupäeval tutvustusüritusel, kus olid peale Harju mäel üles astuvate lauljate kohal ka kodumaa parimad uisutajad.

2012. aastal osales Marilyn saates "Tähed jääl" ning sellest saati on tal uisutamispisik sees. "Olen praegu nagu hobiuisutaja," ütleb Marilyn, et käib uisutrennis senini. 4.–8. märtsini peetakse Tallinnas Tondiraba jäähallis selle aasta iluuisutamise juunioride maailmameistrivõistlusi. Selle ürituse Tallinna jõudmine on Marilyni sõnul väga suur asi. Nii võttiski ta pähe mõtte uisutamine inimestele natuke lähemale tuua. "Tahame, mina ja meistrivõistluste korraldajad, et Tallinna saabuvatel maailmatippudel oleks siin mõnus võistelda ja inimesed neile ikka kaasa elama tuleksid. Jaanuaris ja veebruaris esineb igal nädalavahetusel Harju mäe uisuplatsil üks tuntud laulja, kes esitab jääl peale laulu ka uisukava."

Oma oskusi näitab peale staaride ka jäärevüüteater Mizzy. Marilyn, kes kogu aeg midagi teha tahab ja niisama istuda ei oska, ütleb, et päris naljakas on olla sellise ürituse korraldaja, mitte staar.

Esimesena näitas oma oskusi nädalavahetusel Marilyn Jurman, kes esitas jääl laulu "Kus kulgeb kuu". "Keegi teine ei tahtnud esimesena esineda," naeris Marilyn, keda lennutas jääl samuti "Tähed jääl" saates üles astunud Geido Kapp. Olgugi et laupäeval puhus õues tõeline tormituul, oli uisuplatsile kogunenud päris palju rahvast, kes vahepeal lausa pea alaspidi Geido käte vahel laulnud Marilyni sooja aplausiga tänas.

Peale Marilyni panevad end jääl proovile saates "Su nägu kõlab tuttavalt" südameid võitnud Kristel Aaslaid, Mart Müürisepp ja Liis Lemsalu ning armastatud lauljad Karl-Erik Taukar, Teele Viira, Tuuli Rand ja Helen Adamson. Juunioride maailmameistrivõistlusi tutvustavale üritustesarjale paneb punkti samuti saates "Tähed jääl" osalenud Rolf Roosalu.