Tele

TV3 VIDEO I "Seitsmesed uudised" käisid külas Kiiu lasteaia kuldsuul (155)

LISA KOMMENTAAR

kui koolis enam teisi kamandada ei saa ning ei lasta, kas siis hakkab tapma6. jaanuar 2015, 19:46
ettevaatust sellise kasvatusega. Lapsel loomulikult tuleb arendada individuaalsust, aga mitte teisi halvustama avalikult.
savi5. jaanuar 2015, 22:19
et5. jaanuar 2015, 20:26
Häbi on lugeda nii "analüüsivaid" ja "paikapanevaid" kommentaare ühe väikese toreda, andeka poisikese kohta. Sellise suhtumise nimi on ju ikka KADEDUS ja ÕELUS.
laps ei naerata üldse5. jaanuar 2015, 21:15
vanarahva tarkus oli, et last ei tohi liialt kiita, läheb uhkeks5. jaanuar 2015, 18:03
aga mis see siin siis on. Laps räägib läbi nina asju, millest aimugi ei ole, ja seda näidatakse televisioonis.
kas ta lugeda oskab ja tähti tunneb5. jaanuar 2015, 14:39
rääkimine ei ole ju midagi erilist.
M.5. jaanuar 2015, 12:41
Mis eesmärgiga tehti lapsest teine vidjoklipp. Kas teletöötajatele tunduvad normaalsed teemad rääkimiseks 6.aastase lapsega pühade ajal- raha,sõda, töötus, sest just nendele teemadele lapse juttu juhiti.Kellele siin kommenteerides see klipp meeldis kirjutavad, et nii tore ja neid ajas nii naerma. Kas hoopis see ei ole kibestumine ja õelus kui naerdakse avalikult lapse üle. Kas see vidjo oligi ette nähtud rahva lõbustamiseks.Väga loodan, et Markuse vanemad enam ei lase oma lapsest vaidlusalust ega naerualust teha
kes on Ukraina sõdalased?5. jaanuar 2015, 11:36
mässulised, aga miks Ukraina omad? Kas Ukrainast kardetakse Eestile ohtu. Laps ei tea ju üldse, millest räägib.
nimetu6. jaanuar 2015, 23:05
Ukraina sõdalased on need kes Ukrainas sõdivad. Lapse jaoks on sõdivad inimesed kõik ühtviiisi ohtlikud.
Moor5. jaanuar 2015, 08:25
Tuleb tunnistada, et pisut õõvastav on kuulata väikese lapse suhtumisest kaaslastesse. Vanemad arvavad, et kui nad drillivad lapse väikseseks südametuks ja targaks vanainimeseks, et see on cool... tegelikult ei ole.
Moor5. jaanuar 2015, 08:29
Siin lendab kivi selle poisi vanemate kapsaaeda... lapsed on ju vanemate peegelpildiks.
Oli just uudis 5. jaanuar 2015, 07:11
Soome lehes et 20 aastane normees sai doktori kraadi. Arvan et ta oli 6 aastasena samasugune kui antud poiss. Vaatan neid kommendare ja kysimus. Kui koik on nii head kasvatajad miks on Eestis nii palju ilma hariduseta noori? Miks on palju narkomaane? Miks on nii palju tigedaid inimesi. Tigedus on varjatult - päeval moistlikuna näiv inimene on ohtul kommendeerimas nii myrgine nagu kobra. Ajalehed kubisevad jubedatest uudistest . Ikka sodadest ja kui ikka venelased tulevad ja... Ehk on ajakirjandus meid selliseks vorminud. Ei tea. See laps on koige selle ouduse keskel nagu päikesekiir.Nagu oaas korbes. Tosiselt kohe.
ega vist5. jaanuar 2015, 00:31
sekretärid Eestis teagi, mis funktsioon on presidendil ja kes mida peaks. Kuidas siis lapselegi asju selgitada, kui isegi ei tea?
mina5. jaanuar 2015, 00:18
Miks kustutati ära minu viisakalt kirjutatud kommentaarid???
h5. jaanuar 2015, 00:03
Tundub veidi imelik,et kasvataja maksab poisile palka selle eest,et ta teisi lapsi kamandaks ja käsutaks ja valvaks ja korrale kutsuks. Palk palgakas aga kasvataja peaks hoopis poissi teiste lastega mängima suunama, et lapsed oleksid ikka kõik võrdses rollis. Vaadake kui palju üks väike videolõik paljastab. Esiotsa tundub naljakas aga siis paneb mõtlema.
päri sellega5. jaanuar 2015, 00:04
tekkis täpselt sama küsimus, juba väikesest peale näidatakse lapsele, et tema on andekam, parem jne. Lasteaed ei kesta igavesti.
varjatud reklaam saadetele4. jaanuar 2015, 22:28
uudistesaates enam vist uudiseid ei jätku, et peab lapsi n-ö intervjueerima, et laps veel tähtsamaks läheks. Oli TV-s. Muidugi annab lapsele paar-kolm teemat selgeks teha ja sel teemal rääkida lasta.
Kahjuks küll4. jaanuar 2015, 22:18
Kahjuks on laps kodu peegel.Räägib seda,mida kodus kuuleb ja näeb.Kurb,et tal lastesaateid vaadata ei lasta.Ainult TV 3 serjaale näeb.Või on tekst ette nämmutatud,sest seda näeb ju ainult TV3 uudistes.
arvaja4. jaanuar 2015, 21:05
Pealkiri on täpne - poiss ongi kuldsuu , kuid... mitte laialdaste teadmistega. Kui lapse igapäevaste saadete hulka kuuluvad tema poolt nimetatud, siis ei näita see mitte poisi erilist tarkust , vaid pilti tema per ekonna telerivaatamise eelistustest. Kui poiss arvab, et Ukraina võib tulla Eestit pommitama , siis poleks uudishimulikule poisile kodus mitte just raske selgeks teha tegelik olukord lapsele arusaadaval moel. Kui laps peab teisi lapsi mõttetuteks , kuna teistele meeldib Batman, siis ... minu lapse rühmas ei meeldi kellelegi Batman , hetkel on teemaks Egiptuse hieroglüüfid ja mingist laste Egiptuse- teemalisest raamatutest üritatakse neid maha joonistada ning ma ei arva, et tegemist on terve rühmatäie geeniustega - lapsed huvituvadki selles vanuses erinevatest põnevatest asjadest. Antud poisi puhul häiris tema perekonnas olev suhtumine - saan arhitektika ja siis n mul palju raha. Muidu on poiss lihtsalt vahva kuldsuu.
Need Ukraina4. jaanuar 2015, 20:18
sojardid on ju separatistid. Seda voiks ka kommendeerijad aru saada.
Markko4. jaanuar 2015, 19:46
Ajalehe pded,miks minu roppusdeta kommentaar läbi ei läinud.
vanaema4. jaanuar 2015, 19:06
Minu lapsed olid ka kuldsuud omal ajal. Samasugused on ka minu lapselapsed. Oma laste puhul,ma kahetsen -oleks pidanud palju asju üles kirjutama. Nad ütlesid nii andekaid asju ,et vahest nii). Kui 5 aastane lapselaps ütles mulle et vanaema räägi mulle kosmosest,aga räägi seda, mida ma ei tea. Teadis ta kõike ja parandas mind . Mida ma tahan õelda on see,et minu lastest on saanud kõikidest kõrgelt haritud inimesed. Las see laps seal räägib-tore kuulata. Kindlasti on ta kellegi peretuttav. Aga mis siis! Kindlalt saavad ka minu lastelastest. Tähtis on juba varakult lastega tegelda-vaadata mis neile huvi pakub . Lihtsalt rääkida.
sellise maast-madalast upitamisega tehakse lapsele karuteene4. jaanuar 2015, 18:45
puudub mängulisus. Seepärast vist palgataksegi lapsehoidjateks igal pool noored inimesed, et laps saaks noorte seltsis kasvada.
Laps4. jaanuar 2015, 18:13
on väärarenuga keda kasvatab vanaema.Näitab pidevalt ema ametit veekeetjat kohvi jaoks.Ilma isata ei ole mingisugust mehelikust nii vanal juba et huvita midagi tehnika või sport.Reporter oli ka lapse järgi kuulas vanaema õpetatud mula.Noh,läheb kooli saab üks poksikott ja pilkealune.
dzinius4. jaanuar 2015, 17:54
Nii lolli juttu ma küll 4-5 aastaselt ei ajanud.Poiss on väga ühekülgne,tulevikus tavaline liinitööline.
to Dzinius4. jaanuar 2015, 18:03
Kas liinitööline on sinu arvates midagi jubedat.. Sul ei oleks ju kullake midagi selga jalga ega hamba-alla panna kui seda tavalist nn Liinitöölist poleks..
selliselt käitub laps siis, kui on üksiklaps ja iga sammu eest teda kiidetakse4. jaanuar 2015, 17:40
egoism ja enda teistest paremaks pidamine.
Vana mees4. jaanuar 2015, 17:51
Kadedus on selle jutu nimi..
absoluutselt ei ole4. jaanuar 2015, 18:37
mul on selline üksiklapsest elukaaslane, kes töesti on andekas mitmel elualal, ja teda on lapsest peale peetud paremaks kui teisi. Tal on doktorikraad, ja ka suhetes otsis ta ainult parimat naist. Kas leidis, ilmselt mitte. Suhtes on ta samamoodi kainelt kaalutlev ja ei oska ega soovi midagi jagada. Esikohal on tema ego.
Ega...5. jaanuar 2015, 09:25
laps selles süüdi ole, mis inimesed siin kokku arvavad. Kas on nii raske lihtsalt vaadata.
sina krikats4. jaanuar 2015, 15:40
oled üks mõistlik mees, olen küll naine, aga absoluutselt sinuga päri.
h4. jaanuar 2015, 15:01
Kõik on tore aga lapsele peaks õpetama ka teiste inimestega sutlemist ja teistega arvestamist. Hoolivust ja kaastunnet. Need on inimlikud omadused mida läheb elus vaja. Praegu naudib poiss tähelepanu kuid märgid on ilmsed, et teised lapsed ei ole inimesed ja õed vennad röövikisid ainult temalt tähelepanu. Kahju kui lapsel sõpru ei ole. Vähemalt jutust jäi selline mulje. Aga muidu erakordne igal juhul.
nojah, vanemad ei tohi vist enam ühtki last saada4. jaanuar 2015, 16:00
krikats4. jaanuar 2015, 14:42
Ei tasu nüüd hakata halvustama pisikest meest ega tema vanemaid. Las kasvab ja hakkab asju ehk paremini mõistma, pisikestel on ju väga elav fantaasia. Praegu ajab ta reaalsuse ja fantaasia alles täiesti segi, seepärast peavadki täiskasvanud olema mõistlikud teda juhendades. Pole vaja tagant kiita ega õhutada teadmist, et on oma arvamiste ja sõnapruukimise poolest imelaps, vaid suunata teda ka nende väärtushinnangute juurde, millest ta praegu lugu ei pea - sõprus, lugupidamine, koostegutsemine eakaaslastega ja ka nendega arvestamine. Arukad vanemad mõtlevad kindlasti ka poja tulevikule, mida annab juba praegu suunata ja vormida.
Logopeedid on lasteasutustes olemas. 5-6-aastase kohta pole Markuse kõnel viga midagi, mõni täiskasvanu puterdab kordades hullemini, kui mikrofoni näeb ja kangesti sinna sisse midagi ütelda tahab.
****4. jaanuar 2015, 15:07
6 aastane läheb varsti kooli ja see, et reaalsus ja fantaasia segamini on asi, mida ma oma laste juures ei ole näinud. Seda videot vaatasin ainult algusest ja mulle tundub, et ühe lapse eksponeerimisega on liiale mindud. Ühest vidost oleks täiesti piisanud.
Vaatasid algust,4. jaanuar 2015, 16:20
aga kommenteerid eelarvamuslikult. Kui asi ei huvita, miks üldse vaadata või kommenteerida.!?
Tore muidugi oleks, et rohkem selliseid lapsi leiduks, neid kuulates-vaadates mõni inimene saab endale hea meele kohe pikaks ajaks!!!!
miks arvad4. jaanuar 2015, 16:25
et **** asi ei huvita?
No...4. jaanuar 2015, 17:02
kui vaatasid ainult algust.
Aga mõistan, kui asi huvitas vaid ametialaselt ega meelelahutuslikult. Oma ala asjatundjana mind lapse eksponeerimine ei häirinud. Laps on täiesti eakohane, ehk veidi julgem kui muud ja selle tõttu saime kuulda vastuseid küsimustele, mida täiskasvanu talle esitas.
Kui palju me tänapäeval viitsime last kuulata? Kui palju me tegelikult nendest ja nende arvamustest huvitatud oleme? Eks seda teab iga üks ise.
Tublid vanemad4. jaanuar 2015, 14:32
Vot nii juhtub kui lapsega tegeleda :) Super!
kuldsuu?4. jaanuar 2015, 14:20
Selle lapse igati eakohast fantaseerimist on lõbus kuulata. Aga mingit erilist tarkust põnni jutuvadas ei ole. Rohkem torkab silma poisi suur ego ja enesekesksus. Eriti kui ta räägib oma lasteaiakaaslastest.
"Kuusalus oli mul 8 senti kuupalk, siin on euro."
"Kes sulle maksab seda palka?"
"Mis kes? Juta Koppel."
"Mis tööd sa lasteaias teed?"
"Õpetaja olen. Õpetan lapsi."
"Kas nad siis kohe kuulavad sind ja teevadki nii, nagu sa ütled?"
"Vägagi kuulavad, vägagi teevad. Sihuke amet on kestnud juba peaaegu kolm aastat."
"Kas sul mõnda õde-venda ka on?"
"Ei ole. Aga ega ma ei taha ka. Mind need õed ja vennad ei huvita. Panevad tähelepanu niipalju, et päevad ja ööd, aga mulle ei pane. Mind sihuke asi ei rahulda. /.../ Arvutimängud? Ei poolda. See rikub silmi. Mina tahan nende silmadega ja ilma prillideta ja läätsedeta elada aastasadu."
"Räägime emaga ka natuke juttu?"
"Jah. Võite rääkida."
NAPAKAS4. jaanuar 2015, 13:12
SEE 2 KÕRGHARIDUSEGA POJA VANEM- EKS TAL POEG VEEL ULLIKESEM
Väga taibukas laps4. jaanuar 2015, 13:12
oma 6-aasta kohta.Ärge halvustage siin midagi.Neid eluaegseid tittesid,kes ei kavatsegi sipupükstest välja kasvada,on rohkem kui küllalt.Tublid vanemad,laps oma lapselikul moel väga laia silmaringiga.Kohe näha,et last ei ole saadetud oma tuppa mänguasjadega mängima,vaid lapsega tegeletakse ja räägitakse elust nii,nagu on.
hirmutav vaatamine4. jaanuar 2015, 13:09
Tulevane Savisaar või Mikser.
Kas...5. jaanuar 2015, 09:32
peaks muret tundma hakkama? Laps alles lasteaialaps, pealegi teile enamikule võõras, aga selline viha tema suhtes.
taevane arm4. jaanuar 2015, 13:08
kuni tänaseni ei uskunud, et kommenteerijate seas niipalju tuhmi pilgu ja sileda ajukoorega inimesi leidub. Terane, arukas, arenenud ja siiralt lapsemeelne põnn, kes kõlvanuks igal juhul Rõiva asemele. Oleks kena, kui meie poliitikud selle poisi nägemustest üht-teist endale kõrva taha paneks. Tore ja lõbus-õpetlik intervjuu. Aitähh TV-3-le.
4. jaanuar 2015, 13:26
taevane arm ütleks tõesti sinu kommentaari peale
piinlik vaadatagi4. jaanuar 2015, 12:39
minu preguseks 26 a ja 2 kõrgharidusega poeg oli ka 4 -selt oluliselt nutikam. väga piinlik vaadata. aga ex TV3 ongi see "tase" :p
....4. jaanuar 2015, 18:06
Miks vaatad siis nii kehva tasemega TV sinu jaoks on ju Tallinna TV
Nonoh4. jaanuar 2015, 17:08
Kas see viide on poisile diagnoosi panemiseks? Kui nii, siis ei tea sa autismist ega aspergeri sündroomist küll halligi.
kirjutan4. jaanuar 2015, 12:30
Ta ei saaks eliitkoolis isse, kas oskab kirjutada ja loogiliselt mõelda nagu 6 aastane, samuti arvutada ja pealgi arvuti kui selline pidi silmi rikkuma. Selle info peale vaevalt eliitkooli sisse saab. Sest katsed on kõikidele lastele võrdsed ja selle tarkusega nagu" kartulid ja apelsinid" kohe kindlasti eöiitkooli ei saa.
kirjutan4. jaanuar 2015, 12:26
Lapsega on midagi täiesti valesti, kes teda mõjutab? Laps kordab hästi päetuubitud vana inimese mõtteid. Ei näe andekust ega ülimat tarkust, lapsel puudub 6 aastase lapse arengule vastav sõnavara ja mõtlemine.
temas puudub lapsele omane positiivsus4. jaanuar 2015, 13:30
minu arust, selline asjadest vaimustumine, nagu lastele omane, sellised on tavaliselt täiskasvanud kibestunud inimesed ning nendele sobib töö omaette.
Juku4. jaanuar 2015, 12:24
Plä plä plää,määä,emme tõsta mu püksid üles.Vot vot,hakkavad juba tarkade inimeste kommentaarid ka tulema.
koolis saab varsti peksa4. jaanuar 2015, 12:03
teistelt, kui just eliitkooli ei panda.
see imelaps tuleb logopeedi juurde saata4. jaanuar 2015, 12:01
välismaal tehakse niimoodi, kui selgub, et osa sönu kaob ja isegi ainult siis, kui nt. 4-aastane silpe vahetab.
Ja...4. jaanuar 2015, 12:16
...kust sa tead, et ta seal veel ei käi?
tundub, et ei käi, kui pudistab4. jaanuar 2015, 13:25
Ah, et kohe puust...4. jaanuar 2015, 16:03
ja punasega. Eks iga asi võtab vahel aega ka. Ega lapsed kõik ühel ajal rääkima ka hakka. Miks võõras laps teile niipalju probleeme tekitab??? Kardate teda või, et ongi arukam, kui me täiskasvanud siin ühtekokku!!!!!
no kus nüüd ütlesid4. jaanuar 2015, 16:29
Viis pluss kohe sulle selle mõttetera eest!
Aitäh!4. jaanuar 2015, 17:06
kui lapsega teatud teemadest rääkida4. jaanuar 2015, 17:30
siis oskab isegi 4-aastane öelda, kui vana ta on, mis on nimi, näidata ühe käe sörmedel arve, loendada jpm, vastata küsimustele. Mis erilist arukust siin on? See, et vanemad on seletanud, et arvuti rikub silmi ja siis peab hiljem prille ning läätsi kandma. Telekas rikub samuti silmi.
lapsesuu ei valeta - noppeid netist4. jaanuar 2015, 11:41
- Lasteaias loetakse muinasjuttu, kasvataja küsib: “Kas teate, lapsed, kes selles lossis elab?“ Kahe ja poole aastane Kadrioru tüdruk vastab kiiresti: “President.“
- 3-a: "Võtan omale 7 meest." Miks? "Tahan 7 last ja kõikidel lastel peab isa olema."
- 4-a oksendas restoranis. Mis juhtus? "Kodutoit on parem, sellepärast oksendasin."
- Kui pead koos vastu 50 aastat, saad kuldmedali. Siis peetakse kuldpulmi. (6-a)
- Keisrilõige on see, kui beebi lõigatakse välja tagavaraväljapääsu kaudu. (6-a)
- Nina on hingamise lihas. Aga seda võib kasutada ka tati vedamiseks. (6-a)
- Vanasti olid päris päkapikud. Nüüd on nad kõik riigiteenistuses. (6-a)
- Ämm on karistus selle eest, kui abiellud isikuga, keda sa ei tunne. (7-a)
- Et lapsi saada, peavad seemned võistlema. Kui seemned päris kõvasti
spurdivad, siis võib juhtuda, et sünnib kolm kaksikut. (7-a)
/4. jaanuar 2015, 11:38
ukskord on ta abitu,kui see maailm teda enam ei rahulda ja tal laste mängulist osa ja fantaasiat elust kuskilt võtta pole!Lihtsalt puudub kogemus ja oskus!Andekatega on raske!
#4. jaanuar 2015, 13:14
Tahtsid ehk öelda,4. jaanuar 2015, 16:28
andekatel on raske!? Laps on alles lasteaias, aga siin mõistetakse tema elutee hukatusse. Kas teil oma elu puudub, pole millega näidata oma suurust ja paremust. Haiseb veidi kadedusele.
haiseb kadedusele?4. jaanuar 2015, 16:33
Viis pluss sulle selle "vaimukuse" eest!
Väga vahva poiss!4. jaanuar 2015, 11:27
Negatiivsed kommentaarid ajavad pisut muigama.
Tegu on ju lapsega, kes oma aususes on nii toreke. Ilmselgelt ema teab, millega tema laps tegeleb ja kuidas asjadest aru saab. Vanemad ilmselt ka ise on huvitatud lapsega maailmaasju arutada.
Tehke ise samuti nii ja üllatute veel sellest, mida lapsed üleüldse teavad ja arvavad.
4. jaanuar 2015, 11:42
Lastega tasub alati koos pereasju arutada. Harjutage väiksest peale nendega isegi kodust majandamist. Nad oskavad suurepäraselt nõu anda, mida osta või ostmata jätta, miks tuleb maksud ära maksta, mis on ostudes esmavajalik jne. Kui nad näevad et neid usaldatakse, siis nad oskavad imehästi nõu anda.
Jamh4. jaanuar 2015, 11:15
Tore ja andekas laps jah ilmselt, aga paraku on mul temast hoopis kahju. Tark ja terane jõuab elus olla küll, aga kui sul ka lapsena eriti sõpru ei ole, on ikka väga kurb.
Piisab...5. jaanuar 2015, 09:41
ühest, aga tõelisest sõbrast. Lapsed vajavad rohkem mõistlikke täiskasvanuid enda kõrvale, kes toetavad igat last nende positiivsetes külgedes, ega talla nende enesehinnangut alla.
Osal kirjutajatest on ilmselt nii kahjuks juhtunud, kuna ei suuda lihtsa asja üle rõõmu tunda. Kõigele leidub põhjendus.
hehh4. jaanuar 2015, 11:12
kas halvustavad need kelle oma sellises vanuses kratid ei oska muud kui tite pläma ajada?
4. jaanuar 2015, 11:22
Kas sa ise ka alles sellises"tite pläma" vanuses?Kommentaari järgi võiks arvata küll.
krikats4. jaanuar 2015, 11:08
Kahtlemata terase tähelepanu, taibu ja sõnaseadmisega poisu, jääb vaatajatele silma. Poiss on julge suhtlemisega, ütleb, mis mõtleb. See kõik on hea. Aga tema hoiakute kujunemisele peaks siiski tähelepanu pöörama. See domineerida tahtmine, teistesse omaealistesse üleolev suhtumine, nende allutamine oma diktaadile, iseenda pidamine lasteaias õpetajaks, kelle "töö" on teiste omaealiste kamandamine, paika panemine ja allutamine (vägagi kuulavad sõna) ning juhatajalt "töötasu" saamise kujutelm, egoistlik mõtteviis, et õdesid-vendi parem ärgu sündigu perre, kuna need teda ei rahulda -
kas siin pole ka hoiatusmärke? Niisugune laps pole üliharuldane, neid ikka siin-seal kasvamas, aga neile võib kooliaeg pettumuseks saada, kui ta adub, et ta polegi enam üksi kõikvõimas otsustaja ja kamandaja, et tuleb arvestada ka klassikollektiiviga ja koolikorraga. Ei usu, et kiusatakse nagu keegi kommentaator arvas, pigem peljatakse ja hoitakse eemale või siis leidub neid, kes heameelega tema soosingut ootavad ja keda ta siis oma huvides ära saab kasutada. Küll aeg paneb asjad paika, soovin nutikale poisile ja tema vanematele parimat! Muidugi võiksid vanemad konsulteerida lastepsühholoogiga, kes oskaks omapoolselt midagi arvata.
oskaks mingeid soovitusi jagada.
/4. jaanuar 2015, 11:29
hirm on ,kui sellise oleku-taibuga lapsi peaks rohkem olema saaks lapsed juhtiva ja käsutava osa,Kasvatajatele võib see terane laps olla meelelahutuseks kõigi teiste seast.Hea on kui ta on ja jääb andekaks,aga puberteediaeg ja ühiskonda haakumise aeg?!Laps ei jää lapseks......
Hirm4. jaanuar 2015, 16:33
muidugi pole hea. Hirmul ju suured silmad!
Sarnane...4. jaanuar 2015, 12:51
...mõttevälgatus käis ka minu peast läbi. Selline suhtumine teistesse lastesse ei ole normaalne. Olgu see sõnavara nii hea kui tahes. Kindlasti on tegemist vahva ja omanäolise poisiga, aga sellisele egoismile oleks vaja küll teraselt tähelepanu pöörata.
täpsel täpselt4. jaanuar 2015, 16:26
just minu mõte. mitte et ma halvustaks aga poiss on ninatark mitte tark. mitte salliv teiste laste suhtes, näitab üleolekut.
Õnneks4. jaanuar 2015, 16:37
see laps ei tea, et ta ninatark on. Üleolevaks teda vaevalt teeb see, et ta teiste laste kombel ei toimi. Ega ta teistelt nende huve keelanud!
4. jaanuar 2015, 10:46
Aastaid oleme jõuluajal vaadanud ameerika väljamõeldud üliandekat KEVINIT,mitu põlvkonda lapsi sellega üles kasvanud ja kasvab veelgi,mõnele see sobib just jõulumeeleolu loomisel,kirume ja vannume ,et muud vaadata ei ole,aga ikka vaatame....nüüd kui meil oma nn.KEVIN päris elust võtta on,terane ja tarmukas ei jõuame tema "maailma nägemuse" üle ära ilkuda
4. jaanuar 2015, 11:27
Jah aga elu ei ole kahjuks film, milles üliandekad väljamõeldud KEVINID elavad.
4. jaanuar 2015, 12:08
Aga elavad ju,hoolimata meie,kommentaatorite,arvamustest.....
Hea,et see laps on selline nagu ta on,kasvab selliseks nagu kasvab,elab oma elu nagu ta elu saama saab...ja teda üldse "EI HUVITA",mis meie siin asjast arvame
vingujatele4. jaanuar 2015, 10:43
Ei saa eestlastest taaskord aru.
Noormees oli väga asjalik ning mures eesti pärast ja nagu selgus ei olnud huvitatud arvutitest ega muust säärasest, mida tavalised tema vanused juba 3a kasutavad. Enda tuleviku plaanid olid ka hästi paigas, kuid ometi leiavad siinsed kommenteerijad jällegi, et poisi vanemad on teinud midagi valesti, et lasevad tal televiisorit vaadata, kuigi oli näha, et ta on huvitatud väga päeva kohastest asjadest/probleemidest... Lõpetage vingumine, väga asjalik noormees. :)
Tulevikus kindlasti tubli töökas!
M.4. jaanuar 2015, 11:38
Ei tahaks end lasta nimetada vingujaks aga, kas 6. aastane ikka peab sõpradega mängimise asemel kogu eesti muret oma õlul kandma. Ka tundub võõrastav, et 6.aastase soov saada arhitektiks on tingitud soovist saada tuhat eurot mitte soovist ehitada meie eestisse ilusaid maju.Üldse tundub,et selle väikese poisi jaoks on raha liiga oluline. Kui see tundub mulle imelik, järelikult olen vinguja.
Pange tähele!4. jaanuar 2015, 12:26
...... kas tõesti olete mures selle lapse pärast?
Üldiselt inimene otsustab ka teiste üle oma enese kogemuste põhjal. Psüholoogide järgi leiate siin lahenduse oma probleemidele, mis kerkivad esile eriti negatiivsete tunnete näol.
Leevike 354. jaanuar 2015, 10:34
Selles vanuses lapsed oskavad palju loogilisemalt arutleda. Aga arvestades saadete loetelu mida ta vaatab, pole midagi imestada. Pudine on see kõne ka, Igat lauset küll ei imetleks, mis sealt suust tuleb. Ebareaalsus jutus küll tarkusele ei viita. Tubli ja avatud laps aga nüüd võiks teda natuke õigele rajale suunata, mitte üle imetleda.
muhulanna4. jaanuar 2015, 10:29
Intelligentne poiss muud midagi.See poiss saab elus hästi hakkama.Tulevane president või kõrge ametnik.Pole vaja last maha teha ja ka vanemaid kes lapsest ausa inimese kasvatanud.Kui kiusatakse on süüdi need vanemad , kes on kasvatanud kiusaja.
4. jaanuar 2015, 11:32
Lapsest ausa inimese kasvatanud? Veidi varajane hinnang.
muhulanna4. jaanuar 2015, 10:29
Intelligentne poiss muud midagi.See poiss saab elus hästi hakkama.Tulevane president või kõrge ametnik.Pole vaja last maha teha ja ka vanemaid kes lapsest ausa inimese kasvatanud.Kui kiusatakse on süüdi need vanemad , kes on kasvatanud kiusaja.
kati4. jaanuar 2015, 10:04
Minule meeldis väga see tore poiss. Sellised lapsed lihtsalt sünnivad siia ilma, ei ole võimalik neile sõnu suhu panna ega nende arvamusi kujundada. Nad lihtsalt on sellised. Ka minul on poeg, kes lapsena oli väga palju arenenum kui teised temaealised. Koolis esimeses klassis oli tal nii igav, et soovitati üle viia kohe teise klassi. Minult küsiti, miks olete oma lapse üle õpetanud, no ei ole, ta ongi selline. Puberteedieas on sellisel lapsel muidugi veidi keerulisem kui tavalistel lastel aga selle aja saab ka üle elatud. Nüüdseks on temast saanud üks põhimõtetekindel mees, kellel eluväärtused on paigas.
Õnne ja mõistust selle poisi vanematele ja palju aega temale pühendamisel. Ka vanemad peavad ennast oma poja pärast pidevalt täiendama ja kõigega kursis hoidma. Õdedest ja vendadest niipalju, et vend, keda minu poeg ei kujutanud endale elus ettegi ja keda ta alguses lausa vihkas, sündis meie perre 18 aastat hiljem. Nüüd on see vend vanemale poisile kui elu mõte ja inimene, kelle eest "võidelda" ja hoolida.
Veelkord, väikese erilise poisi vanematele õnne sellise poisiga, kes on "maa peale saadetud" elu värskendama. (Näiteks)
Sellistest4. jaanuar 2015, 09:56
tulevadki poliit sardellid kes ajavad suust välja mullikesi nagu meil üks brüsselis.
M4. jaanuar 2015, 09:27
Vastuvaidlematult väga sorava jutuga, julgelt suhtlev laps. Minule toro
Vastuvaidlematult väga sorava jutuga, julgelt suhtlev laps. Minule tekitas küsimusi lapse vaadatavate telesaadete loetelu.Kõigis nendes saadetes lahendatakse täiskasvanute probleeme, millega ühel lasteaialapsel mingit pistmist olla ei tohiks. P.S. lõpevad need saated lasteaias käivale lapsele liiga hilja. 6.aastase lapse murest Ukraina sõjardite pärast ma ei räägigi. Olen ise lasteaias õpetaja ja minu tööks on selliseid asju märgata.
välismaal öeldakse selle peale, et laps peab tegema eakohaste asjadega4. jaanuar 2015, 12:06
ja vöidakse seepeale laps käest vötta, et vanemad ei toeta last eakohasel arengul. Lasteaed lasteaiaks.
tegelema4. jaanuar 2015, 13:35
Pinks Plonk4. jaanuar 2015, 09:13
Vahva poiss, ilmselt temal arenguks on megavaba ruum, temaga tegeldakse, suheldakse ja talle saab osaks palju armastust kodus. Siinsetelt kommenteerijatelt küsiksin - milline teie laps on ? Kas te tegelete ja räägite enda põngerjatega ? Ah, et pole aega ? Milleks te üldse lapsi muretsete kui aega pole.
4. jaanuar 2015, 09:49
Sina ise küsid ja ise vastad, eks? Aga usu, tegeldakse ja räägitakse ka teiste lastega, ainult jututeemad on ehk veidi teised ja lapsemeelsemad.Või ei tohigi äkki laps enam laps olla? Sinu väljaütlemised on kohatud.
5. jaanuar 2015, 09:19
Siin kommenteerivad ka sellised inimesed, kel "rääkimised ja tegelemised enda põngerjatega" on juba möödas ja lastest suured inimesed saanud, sellepärast me oskamegi sel teemal rohkem sõna võtta. Sina aga lihtsalt lahmid, ei muud.
Pinks Plonk´ile5. jaanuar 2015, 10:42
Minu laps on hästi arenenud 6- aastane - räägime erinevatel teemadel ( ka Ukrainas toimuvast ) , ta loeb palju raamatuid, käime tetris, kontserditel , kinos, erinevatel üritustel , laps mängib malet, vaatab televiisorit ( mitte ühtegi neist, mida imelaps nimetas! ), räägib vene keelt ( oleme kakskeelne pere) ja, mis kõige tähtsam - tal on palju sõpru, ta ei halvusta mitte kedagi ja on abivalmis.
teleripult4. jaanuar 2015, 07:42
Lapse kasvataja on hoopis teler oma õudusjuttudega.Väike vanake.
arvuti v. telekas öhtud läbi ja ehk nädalavahetustel4. jaanuar 2015, 16:04
penn4. jaanuar 2015, 03:11
Õnneks on siin tohmanid muretsejad vähemuses. Sellised näevad naabril midagi head ja hakkavad muretsema, et kust ta küll selle ilusa asja sai? Peaks vist maksuametile vihje andma...
njah4. jaanuar 2015, 02:39
no mis kommentaarid! väga lahe videolõik ja terane poiss! edu tulevikuks!
milleks peab last niimoodi identifitseerima, et millises lasteaias käib jne4. jaanuar 2015, 02:23
oht on olemas jah4. jaanuar 2015, 12:08
pedofiilid vöivad ringi luusima hakata, selle peale teletöötajad ega vanemad ei mötle üldse.
Loore4. jaanuar 2015, 01:26
Õpetagu talle täiskasvanud mida iganes, on tegemist siiski palju arukama poisiga tema vanuse kohta. Tavaline 6 aastane ei suudaks sellist juttu rääkida, isegi kui oleks talle päevast päeva ette öeldud ja ajupesu tehtud. Minu arust pole siin midagi halba, lihtsalt inimesed on harjunud, et 6 a. poiss peab olema huvitatud poistemängudest ja tegelema "lastele mõeldud" asjadega. Aga mõni ongi erinev, mis selles siis halba on? Samuti ei usu ma , et tegemmist oleks andekuse kui erivajadusega. Nagu ema ütles, suhtleb ta rohkem oma vanemate ealistega, mis tähendab, et sealt on ta ka saanud eeskuju suhtlemisel (sõnavara, žestid jne).
Poiss ytleb välja mis motleb4. jaanuar 2015, 01:26
Mitte nii nagu meie täiskasvanud. Et määgime lollstele kaasa. Ja Ukrainat määritakse meile peale söögi alla ja söögi peale. Igas lehes iga päev on Putinist artikkel. Meile ei peaks tema tegemised korda minema. ja sealtpoolt ei peaks asja olema mida meie teeme. Ime et terane laps seda märkab. Paistab et inimesed ei vota enam midagi ilusat vastu.
pm4. jaanuar 2015, 16:36
See orjarahvale omane juba iidsest ajast, et kõik peavad nagu lambakari - ühesugused ja sarnasel tasemel olema. Kes vähegi erineb, sõimatakse libahundiks vms .
Siiri4. jaanuar 2015, 00:29
Kui lapse kõrgema arengutaseme tagavad saated "Seitsmesed uudised", "Kartulid ja apelsinid" ning "Kaua võib" - siis milleks enam kool?
Aga sina ise? On su elu ainult must või valge?4. jaanuar 2015, 11:45
Üks asi on vaadata saateid ja teine asi on, milline mõju neil on inimesele. Muidugi kui laps vaatab neid saateid üksi või kuuleb omaealiste kommentaare, võib se lapses tekitada vääri arusaamasid ja asjatut hirmu näiteks.
Kui aga lapsel on võimalus nendel teemadel mõistliku täiskasvanuga vestelda ja arusaamatut lahti mõtestada, probleeme ei peaks olema.
Olen ka ise nõndaviisi toiminud enda lastega ja tulemus on vägagi rahuldav, kuigi nad olid tavalisemad, kui see armas poisike!
4. jaanuar 2015, 12:04
Miks tähendab tavalisemad?
No....4. jaanuar 2015, 12:10
veidi tagasihoidlikuma mõttelaadiga ehk. Ka ise kartsin televisioonis esineda, kuigi selline võimalus avanes, Olin kolmene, muidu kena ja arukas, täiskasvanute silmis, aga esinema ei nõustunud. Ja teha polnud midagi.
TV3 VIDEO I4. jaanuar 2015, 00:20
Heili3. jaanuar 2015, 23:49
Ainult haiged inimesed suudavad seda last halvustada. Äärmiselt vahva andekas poiss. Tore, et vanematel selline arukas poeg on
4. jaanuar 2015, 09:53
Ei halvustata vaid öeldakse oma arvamus.On see keelatud? Praegu tundub hoopis, et halvustatakse "tavalisi" lapsi, kes tegelevad lasteasjadega.
Minul on täitsa tavalised lapsed.....4. jaanuar 2015, 12:04
....teine oli päris arake väiksemana, tema temperament lihtsalt on selline.
Too poisike aga on teistsugune, mis tõttu pakub vägagi huvi, vähemalt minule. Muidugi oleksin rõõmus olnud, kui omad poisid oleks ka omalajal nõnda julged olnud.
Me lihtsalt oleme erinevad ja see on iseenesest ju tore. Ka mina ise ei suudaks mingi hinna eest televiisoris esineda ja olen väga rahul, et mul seda teha pole vaja olnud.
4. jaanuar 2015, 22:46
See ka mõni arvamus.....
Täiesti3. jaanuar 2015, 23:29
normaalne laps. Ei midagi erilist. Lihtsalt ülejäänud lapsed on üks puudega hall mass. Suur osa lapsi on ju meil vanemahüvitise lapsed. Need ei saagi eriti muud olla kui vaid iibe tõstjad.
4. jaanuar 2015, 09:55
Ära pläma, puudega oled sa ise kui niimoodi laste kohta ütled.
Tark3. jaanuar 2015, 23:24
Olgem ausad, tegu on andeka lapsega. See selleks, et kuidas tulevikus suhtuma hakatakse ja mis kommentaare tegema, mingi periood on selline aga põhikoolist kasvatakse välja. Tegelikult on ju tegu andega ja suurem osa õelaid kommentaare tuleb ilmselt 9 klassi haridusega laste vanematelt. Sellised lapsed ongi need kes juba 7 klassis oskavad programmeerida või tegelevad mingi teise hobiga, mis elus edukaks teeb.
hmm3. jaanuar 2015, 22:58
armas muidugi,sest selles vanuses lapsed enamasti nii ei räägi.Paraku suuremaks kasvades saab tal raske olema kuna ta on nii erinev.Suure tõenäosusega sõpru ei leia ja saab kiusamist tunda,hiljem võib muutuda väga kinniseks.Loodetavasti läheb ikka paremini :)
hmm3. jaanuar 2015, 22:58
armas muidugi,sest selles vanuses lapsed enamasti nii ei räägi.Paraku suuremaks kasvades saab tal raske olema kuna ta on nii erinev.Suure tõenäosusega sõpru ei leia ja saab kiusamist tunda,hiljem võib muutuda väga kinniseks.Loodetavasti läheb ikka paremini :)
ei ole hea näitaja3. jaanuar 2015, 23:56
suhelnud ka väga andeka lapsega, lõpetas inglise kooli ja nii tähtsaks ja õhku täis läinud,et lausa väljakannatamatult vastikuks läinud oma tähtsa olemisega. Kogu väikelapse arengu ajal kiideti taevani ja saidki nüüd lapse,kes gümnaasiumis oli aga samasugune nagu kõik teised, tema arvamus endast aga ei muutunud,iseendaga räägib ka teie. Lapsega uhkeldamine hilises elus rõõmu ei too - väljakujundatud isiksus.
4. jaanuar 2015, 12:03
Ega see, et jutt selline vanainimeselik ja julge, tähenda veel andekust.
Mees3. jaanuar 2015, 22:38
Kui te ei tea,kellega tegu.....
Siis pole mõtet kommida...
See väikemees paneb nii mõnelgi suurel "tegijal" suu kinni...
Mina tean ja mul on tema üle väga hea meel....:-)
jah3. jaanuar 2015, 22:36
Tulevane Eesti president!!!! See on kindel!!
Jajah5. jaanuar 2015, 22:18
tulevane savi-ets, võid kindel olla.
ebanormaalselt3. jaanuar 2015, 22:36
arukas. Tulevane president. Või diktaator. Temas on vana hing, pole esimesel ringil.
tegelikult3. jaanuar 2015, 22:34
laps võiks jääda oma liistude juurde. ehk olla laps. mitte ajada juba mingit täiskasvanulikku juttu ning enam lastega mängida ei taha vaid suhelda täiskasvanutega. minumeelest see võiks küll muret tekitav olla
3. jaanuar 2015, 23:35
no sina pole küll mingi ütleja, millist juttu teiste inimeste laps tohib ajada ja millist mitte ..... tegele enda eluga
4. jaanuar 2015, 12:06
Ja samuti ei ole sina mingi ütleja, millise arvamuse keegi kirjutab. Sinu enda sõnad sulle tagasi.
ema3. jaanuar 2015, 22:29
ega lapse suu ei valeta tegelikult kaa,. Mina küsisin oma 3e aatsaselt lapselt, et mis on kollast värvi ja esimene vastus oli pissi, no mis mõttes: Mõtlesin mina, et no kuidas küll banaan, sidrun või päike siis ei olnud nagu loogilisem vastus, aga vot! Pruuni ma ei julgenud küsimagi hakata :)
ka ema3. jaanuar 2015, 22:20
Alar13. jaanuar 2015, 22:20
See poisike rääkis "Ukraina sõjarditest", kes võivat tema jutu järgi meile kallale tungida????? On see nüüd vanemate või lasteaia kasvatus? Või kuulab poiss ise Vene kanaleid? Ei usu! Keegi töötleb poisi ajusid sihilikult ja putinlikult. Kapo võiks uurida, kes sellist jama lastele räägib!
juku4. jaanuar 2015, 00:38
ühed on sõjardid teised on sõdalased.
mingi 3. jaanuar 2015, 22:11
naga on nüüd ütleja või....tase tõesti:P
Etu 3. jaanuar 2015, 21:54
Kuulan,ja kuulan juba mitmes kord,laste fantaasiast on siin asi kaugel, Laps teab, laps on siiras, Just, Siiralt oskab öelda niii nagu asjad on!! Mega supper armas teglane,!!!!
või kohe "supper armas teglane!!!!" :))4. jaanuar 2015, 13:02
Pea nüüd veidi hoogu. Ehk on Su laps siiski superarmas tegelane?
lakku panni4. jaanuar 2015, 16:42
Ei ole superarmas. On "supper" armas :))
5. jaanuar 2015, 09:23
lakkku panni, meggga, suppper armas...
Ha haa haaa3. jaanuar 2015, 21:51
4. jaanuar 2015, 12:08
Ha haa haaa3. jaanuar 2015, 21:51
N243. jaanuar 2015, 21:51
Väga andekas väike poiss. Ja au vanematele kes ta selliseks on kasvatanud. Super!
qwerty3. jaanuar 2015, 21:49
Ema3. jaanuar 2015, 21:45
ma ootasin millal tuleb esimene kommentaar, et oi oi oi, mis sellest lapsest küll saab ja kes küll temast kasvab. No ja mis siin muret tekitab, see, et laps oskab ennast hästi väljendada, ei jää küsimustele vastamisega hätta, on väga taibukas ja arukas oma vanuse kohta. Kui see on muret tekitav, siis küll.
Lapsevanem3. jaanuar 2015, 21:35
Minu arvates muret tekitav, räägin pärist tõsiselt. Vaatame, kas paari aasta pärast ka nii naljakas on....
3. jaanuar 2015, 21:40
ole kena ja ära hala siin
to ole kena3. jaanuar 2015, 23:25
Kus see "halamine" siin on? Või peab selle lapse igale sõnale kaasa plaksutama, oi kui nunnu, oi kui geniaalne, oi tulevane presidenT? Ilmselt.
3. jaanuar 2015, 23:37
ja mis see sinu tagumenti torgib, et "nii murettekitav" on - sooda oled
4. jaanuar 2015, 10:02
Näed, sina pole lapsepõlves üldse mingit kasvatust saanud, et niimoodi ebaviisakalt siin end väljendad.
4. jaanuar 2015, 16:41
ei ole jah - mulle anti iga tühja asja pärast peksa või ähvardati aknast välja visata .... selle poisil tunduvad õnneks normaalsed vanemad olevat
Reku3. jaanuar 2015, 21:29
See kutt oma elus küll hätta ei jää! Väga tubli poiss!
Jaana3. jaanuar 2015, 21:29
No näedsa, ei olegi vaja kaugelt järgmist EV presidenti otsida:)
jaan4. jaanuar 2015, 07:18
kes juba nii noores eas vaatab saadet sulatud ukse taga?