Inimesed

KARDA MEEST, KELLEL POLE MIDAGI KAOTADA ehk Päev tänaval koos varga ja kerjustega (34)

LISA KOMMENTAAR

pooleteisene4. jaanuar 2015, 15:41
See pole pooleteiseliitrine pudel vaid kahe liitrine.
4. jaanuar 2015, 01:22
TUBLID MEHED :) MŪTS MAHA NENDE EES JA TALVEKS SOOJA ÖÖMAJA :)
maeitea3. jaanuar 2015, 19:37
sellise ilmaga nagu täna, balti jaamas kerjata? andsin 2 eurot ratastoolis ,ühe jalaga poisile. ütles,et mootorrattaga sõitis,narkomaan nagu polnud. Vestlesime pikalt, ta ei tea, mis on jalaprotees?Tallinn hoolib?
kuule sina !!!3. jaanuar 2015, 18:31
oled naiiv. mis muud.101 siga üleval Mäe peal teevad miljon x enam pättust. a näe ! "karistus" on üüber palk + miljon muud hüve. a sina lähed leili miskite prügikalade peale. eh tõ da laadna ! :p
tallinnsucks3. jaanuar 2015, 16:55
Eile istusin Magistrali juures trolli peale . Minu ees istusid noorema poolsed ,vene keelt kõnelevad mees ja naine . Muide väga korralikult riides ja adekvaatsed . Nad rääkisid terve tee et sõidame balti jaama ,mees oli vastu . Naine aga nõudis Balti jaama kuna seal on LOMBARD. Mudis näppude vahel telefoni ja arutas palju selle eest saaks ..jutus tuli välja neil on 20 eurot vaja . Mees pakkus et noh 10 euri saad või 15 mitte rohkem . Siis võttis mees põue taskust ABSOLUT VODKA pudeli..ütles näe sain selle Magistrali RIMIST seal on niii lihtne VARASTADA,turvamehed pidid jobud olema ja niisama jalutavad seal . Seletas naisele ,et näe astun sinna sisse kuna ma seal pole vahele jäänud siis keegi mind ei jälgi . Mõni pudel pidi isegi olema ilma turbakoodita ,tema nii spets oskab kohe seda näha . Aga tollel pudelil oli turvaelemendi maha kraapinud pani põue ja astus poest välja nagu õige mees kunagi .Selle nad pidid Vanjale maha müüma 8 euro eest. Naine veel küsis palju poes maksab selline ehk saab rohkem raha . Mees vastas ah mingi 11 eurot.Niimoodi need pätid raha teevadki ,käivad seal vargil kus pole veel vahele jäänud . Tulin Kristiine juures maha ja pätipaar sõitis edasi Balta LOMBARDISSE telefoni müüma ja ABSOLUT VODKAT.
!!!3. jaanuar 2015, 15:29
Need kes varastavad on kurjategijad, kes tuleks trellide taha saata. Ja kui muutub retsidivisttiks, s.o. korduvalt, siis kohe pikaks ajaks. Ning mitte kolmetärni eurovanglasse nuumale. Pigem oleks sellistele vaja midagi odavamat laager-tüüpi kinnipiidamiskohta. Ja tööd et niisama ei logeleks. Kas või mõttetutki, Kas või telliste ühest hooviinurgast teise tassimist ja pärast agasi. Nagu varem Inglismaa vanglates tehti.
A.H.3. jaanuar 2015, 18:56
Õige, ainult milleks teha mõtetud tööd ja niivisi ressurssi raisata? Kas meil Eestis kiirteede võrk on välja ehitatud? Aga tunnel Helsingisse? Või näiteks Rail Baltic, sild Saaremaale? Elektrilised kaelavõrud kaela, aiakärud, kirkad, labidat kätte ja arbaititama. Muideks selline tööteraapia parandab väga hästi taskuvargaid. Nimelt nende näpud on tundlikumad ja osavamad kui paadunud viiulivirtuoosil. Ja pärast seitsmepäevaseid töönadalaid ja kaheksateist tunniseid tööpäevi, teeb see töö kümnekonna aastapärast vabaks, s.h. ka taskuvarga kvalifikatsiooniks. Ja paneb filosofeerima teemal kuritöö ja karistus. Ja kas tasub seda kuritööd edaspidi käsile võtta. Vanglad ei pea mitte ülalpeetavate rollis olema, vaid sadades protsentides kasumit tooma ja täitma riigi eelarvet. Siis jagub raha nii lastele, väetite abistamiseks kui pensioni tõstmiseks.
to A.H3. jaanuar 2015, 19:16
Muidugi on hea, kui neile mingit tootvat tööd leitaks. Kas või kraave kaevama ja kände juurima. Päts laskis vangidel Alutagusel metsades uudismaad teha, kraave, teid sildu ja raudteid rajada. Uusi asulaid ehitada.
Aga kui tõesti pole midagi tööd anda? Lasta niisama logeleda? Vangla ei tohiks olla sanatoorium vaid koht, kus tuleb rasket tööd rassida ja kuhu keegi enam mitte kunagi tagasi minna ei tahaks. Seda kaneraamiga kivide või liiva tassimist vüi muud sarnast praktiseeriti XIX sajandil Inglismaa vanglates. Peaasi, et vangil mugav ei oleks, et ta elu hapu oleks ja enam tagasi vanglasse ei igatseks.
kraamer3. jaanuar 2015, 21:16
Ütleme, et nagu sanatoorium jah. Kuid...olen olude sunnil olnud vahel pikalt füüsilise tegevuseta ja see mandumine on hirmus. Aga vanglas on sellelegi mõeldud - igasugused jõusaalid ja puha. Pealegi tasuta. Samal ajal peab korralik inimene jõusaali eest arvestatava suma välja käima.
olberg4. jaanuar 2015, 13:51
Minu meelest keegi "staarpätt" hiljuti vingus, et Tartu vanglas jõusaalis käia ei saa.
to Kraamer4. jaanuar 2015, 14:45
Vanglates on märksa rohkem mugavusi, kui sa loetlesid-
Kõigepealt korralik vitamiinirikas toit, kolmekäiguline lõuna, millist iga töötu endale lubada ei saagi. Soome vanglats on vähemasti naisvangidel õigus ning võimalus ise endale melepärat rooga valmistada.
Meie vanglates on raadio, teler, internet, mobiiivõimalus, raamatukogu j.n.e. Sportimisväimalusu mainisid sa ju isegi. Ning kui igav hakkab, läheb vana rets vangla kabelisse, vaatab palvetavat vangla kaplanit, mängib seal komöödiat kaasa ning saab nalja nabani.
Vanglas on tasuta ravi. Kõi ravimid, ka väga kallid ja penskarile ülejõu käivad on vangile riigi poolt tasuta. Samuti ka hambaravi ning hambaproteesimine, mis vabadusese enamikule peredest üle jõu käib. (minu hammate kordategemine ning proteesimine läks mullu minule üle 1,5 tuhande maksma! Läksid mu säästud ja tehtud võlad veel senini tuttavatele osaliseltt maksmata. Aga mina pole ju rets vaid korralik inimene! Alla keskmise sissetulekuga.)
Vanglas on mitmesuguseid lõbustusi. Näiteks vanglatöötajate peale kaevata. Kohtusse, prokuratuuri ja õiguskantsleile. Et las võmmid jooksevad ning kirjutavadseletuskirju, nalja saab! Vangidel on õigus saada vanglapuhkust ja regulaarselt väljas seiklemas käia. Või puhkusel olles jalga lasta, omal äranägemisel.-
Skandinaavia vanglates peab olema ka bassein suplemiseks. Ning jalutamiseks lillepeenardega muruplatsid. Personali hulgas on seal arvukalt noori näitsikuid, kellele silma teha.
Kõige luksuslikum ning lustlikum on aga Islandi vangla. Seal on vangil võimalus ning õigus regulaarselt isegi jahil käia. Jahipüsse laenutab seejuures neile vangla.
raivo3. jaanuar 2015, 15:26
lihtsalt joodikutest vargad ja miks ma peaks neid kuidagi aitama,eriti kui minul iga sent raske tööga kätte tuleb.
tulevane saadik(kui mind valite)3. jaanuar 2015, 15:11
Riigikogus sammamoodi sadaüks kerjust ,ainult sellevahega,et teised kerjavad ja varastavad tänavapeal aga need sadaüks saadikut saavad selle lihtsamalt kätte istudes ja lubadusi andes
13. jaanuar 2015, 15:05
Kantakse nordeasse raha..mis kodutud nad on..tööpõlgurid
23. jaanuar 2015, 15:03
Neist lähevad ööseks sooja tuppa.
yx veek naise kaissu
Popol Vuh3. jaanuar 2015, 15:01
Aga paljudel teist väikekodanlastest, on julgust- visadust, aastakene oma elust taoliselt mööda saata? Treeningu, elukogemuse mõttes. Arvan, et väga vähesed saavad hakkama.
...3. jaanuar 2015, 15:05
Neile, kellele vargus on omane, on muidugi töötegemine piin...
no3. jaanuar 2015, 21:15
Mis neil praegu viga nii eluke mööda saata? Ennevanasti tehti varastega ikka ühte koma teist, praegu hoitakse aga nagu sooja s***a pilpa peal.
oehh3. jaanuar 2015, 10:47
Ausalt ei kujta ette, kes veel tahab turvana töötada? See on ju sandipalk ja närvikava surm, võrrelduna siin kirjeldatud töötute passatskite eluga.
asjalikud mehed3. jaanuar 2015, 10:24
Mihkel sobiks poliitikuks või isegi presidendiks. Mikust võiks väliminister saada ja Andres Ärmale Evelinile appi.
aga3. jaanuar 2015, 10:03
Annetame ikka vaestele kodututele.Tasuta riideid.öömaja,suppi,et nad ikka jaksaksid vargil käia!
KIVIMEES3. jaanuar 2015, 10:01
ISE ME TAHTSIME SELLIST VABADUST,DEMOKRAATIA JUUDI, OBANA, ELi MOODI!
3. jaanuar 2015, 10:45
no pmst bomžid olid ka nõukaajal.
10:01-le3. jaanuar 2015, 15:22
Kivimees,kas sa ei jaksa ennast Venemaale veeretada? Seal saad oma vene aega nautida nii et kivipea koliseb.
pseudokodutud3. jaanuar 2015, 09:21
Milleks selline varastamist ja molkusest päti elustiili propageeriv üllitis???
A.H.3. jaanuar 2015, 18:59
Et teised teaksid, kuidas jäädakse "elu hammasraraste vahele". Suuremalt jaolt on tegu jämeda ohutustehnika rikkumisega - pista hammasratastesse näppu ja tirivad sind sisse ja muudavad hakklihaks.
mari3. jaanuar 2015, 09:11
Aitäh selliste artiklite eest, kus asjadest räägitakse nii, nagu need on. Antud juhul muidugi ja ka jõulude kontekstis paneb heategevus jälle kord muigama. See, kuidas naiivsed tädid kirikutes ja supiköökides head teevad ja kuidas neid ära kasutatakse. Eks ta ole, loll saab kirikus ka peksa.
aga3. jaanuar 2015, 10:06
indrek23. jaanuar 2015, 16:38
jõululaupäeval kirikus istudes ja härdalt taskuratikutesse nuutsuvatelt muttidelt võib taskutest ja käekottidest üht-teist leida... kahekordne kasu pättidele.
Pille3. jaanuar 2015, 09:10
Jah, kõigil omad valikud siin elus. Huvitav oli lugeda.... võibolla elavad stressivabamalt kui lihttööline laenudega :)
esiteks3. jaanuar 2015, 09:03
Pole 2neist kodutud,sest ööbivad toas
teiseks keegi ei anna sulle töötukassast 90 euri kui sa pole eelnevalt tööl käinud,toimetulekut antakse kui sul on elamispind ,sissekirjutus..
3ndaks saab se pikk raha nordeast
Mingit 10eurot päevas nad ei saa ,ainult suvel v-o.
Tegelikult on nad laiskvorstid..kes ei viitsi midagi teha
vene ajal korjati tänavalt ära niisugused yhiskonna parasiidid
yll3. jaanuar 2015, 10:05
selle 90euri saavad ikka päevagi eelnevalt tööl käimata.kui oled tööl käinud saad hulga rohkem.
Ville ja Rulle Noarootsist3. jaanuar 2015, 08:45
No vot, neeed on õiged eluvennad!
jah3. jaanuar 2015, 08:38
ja ausa tööga teenib vähem kui kerjates
ime siis kui kõik vähegi kobedamad jalga lasevad