Foto: AP / Scanpix
Inimesed
31. detsember 2014, 13:01

2014. AASTA STAARIMAAILMAS: lekitamisskandaalid, vägistamissüüdistused ja soovahetus

Aasta 2014 jääb seltskonnauudiste tasandil kindlasti meelde mitmete vähem ja rohkem jahmatavate skandaalidega. Kui Bill Cosby suutis meid kõiki naerutamise asemel kurvastada ja Mama June suisa rabada, siis Kim Kardashian päästis päeva oma palja tagumikuga.

Mõni skandaal, näiteks Tori Spellingu kaasa üleaisalöömine, sai alguse juba eelmisel aastal ja jätkub ilmselt järgmisel. The Daily Beast võtab lühidalt kokku, mis meile möödunud aastast enim meelde jääb.

Sony häkkimisskandaal

Üsna laiaulatuslik ja segane, nii et paari sõnaga on seda skandaali kokku võtta üsna võimatu. End Rahuvalvajateks nimetav rühmitus häkkis Sony filmistuudio serveritesse sisse ja lekitas kompanii erakirju, staaride kohta käivat infot (sealhulgas palganumbreid) ja palju muud kompromiteerivat: näiteks selgus, et firmas töötavad rassistid, kes viskavad nalja USA presidendi Barack Obama üle. Võtta sai ka Angelina Jolie, kes olevat andetu ära hellitatud jõmpsikas.

 

Sony häkkimisskandaal, II osa

Rahuvalvajad andsid teada, et kui Sony laseb linastuda Põhja-Koread pilaval filmil "Intervjuu", ootab nii neid kui kinosid terrorirünnak. Suures terrorihirmus keelatigi film nädal enne jõule ülemaailmselt. 23. detsembril jõudis film siiski paari väiksemasse kinno ja Sony ootab hingevärinal selle julge sammu tagajärgi.

Pildihäkkimisskandaal

Lõppeva aasta sügisesse jääv häkkimisskandaal, mille käigus lekitati avalikkusse paljude staaride väga isiklikud, sealhulgas alastifotod. Kannatanute hulgas oli näiteks näitlejanna Jennifer Lawrence, kes võttis juhtunut väga raskelt. "See, et ma olen avaliku elu tegelane, et ma olen näitleja, ei tähenda, et minuga võiks nii käituda. See on minu keha ja kellelgi pole õigust minust tehtud alastifotosid minu loata levitada. See pole skandaal. See on seksuaalkuritegu," ütles Lawrence.

Bill Cosby vägistamissüüdistused

Koomik Bill Cosby sattus selle aasta lõpus vägistamisskandaali keskmesse: ühtäkki tekkis siit-sealt välja naisi, kes väitsid, et Cosby on nendega vastu nende tahtmist seksinud. Mees pole süüdistusi kommenteerinud, tema abikaasa on aga näitleja kaitseks sõna võtnud ja kinnitab, et kõik süüdistused on alusetud.

Beyoncé ja Jay Z pilved paradiisis

2014. aastal sai maailm teada, et muusikatööstuse mõjuvõimsaim paar, Beyoncé ja Jay Z, ei ela sugugi nii muretut elu, nagu pealtnäha paistab: nimelt sõimas Beyoncé õde Solange ühe hotelli liftis oma õemehel näo täis, sest see ei oskavat oma naist õigesti kohelda. Milles täpselt asi seisnes, pole endiselt teada, kuid räägitakse, et Jay Z olevat oma naist petnud ja et nende suhe põhinevat juba ammu üksnes äril.

Renée Zellwegeri uus välimus

Näitlejanna vallandas tõelise meediatormi, kui oktoobris tundmatuseni muutunud näolapiga ELLE´i Hollywoodi naiste auhinnagalale ilmus. Kui esialgu arvustati iga sentimeetrit näitlejanna uuest välimusest, siis üsna pea hakati materdama neid, kes naist arvustada julgesid. Zellweger leidis, et on väga tore, et inimesed tema muudatust märkasid, sest see olevat lihtsalt uus samm tervislikkuse teel. Ilulõikuse kuulujutte staar ei kinnitanud ega lükanud ka ümber.

Kim Kardashian lõhub interneti

2014. aasta aprillis poseeris Kim Vogue kaanel, kandes kaunist pulmakleiti ja lastes tulevasel abikaasal Kanye Westil end emmata. Sama aasta novembris näitas Kim enda teist külge, heites riided seljast maailmale tundmatu ajakirja esikaanel. Näha oli kõike, sealhulgas naise tagumikku. Piltidest sai täielik hitt, neist tehti loendamatul hulgal parodeeringuid. Kim väitis oma tõsielusarjas, et fotod paljastavad palju enam, kui ta soovis ja tema millegi sellisega nõus ei olnud.

Hank Basketti eksitus

Hank Baskett pääses tänavu ajakirjade esikaanele, sest jõudis linade vahele soovahetusoperatsiooni läbinud modelli Ava Sabrinaga. Nagu sellest veel vähe oleks, pettis Hank selle sammuga oma kaheksandat kuud lapseootel abikaasat Kendra Wilkinsoni, kes seepeale abielusõrmuse tualetipotist veega alla lasi. Pärast ajutist lahusolekut otsustas endine Playboy modell petisest abikaasale siiski andestada.

Sealt läheb Honey Boo Boo!

Telekanali TLC maakate igapäevaelust kõnelev tõsielusari "Here Comes Honey Boo Boo" oli teatud mõttes äärmiselt võluv – eriti see, kui väga pere kokku hoidis. Sel aastal selgus aga, et perepea June Shannon ehk Mama June semmib oma praeguse abikaasa kõrvalt taas mehega, kes tema oma tütre seksuaalse ahistamise pärast vangi mõisteti. TLC võttis sarja eetrist maha ja Shannon tuuritab USAs ringi, selgitades, et asi pole tegelikult üldse nii hull, kui tunduda võib.

Travolta nimeskandaal

Tänavusel Oscari-galal ootasid inimesed vaid üht hetke: seda, millal Idina Menzel esitab filmist "Frozen" tuntud loo "Let It Go". Teda sisse juhatama pidanud näitleja John Travolta teatas aga, et lavale astub Adele Dazeem. Selline nimeprohmakas nii suure esinemiskogemusega inimeselt oli ootamatu ja Menzeli esinemine kannatas tugevasti. Hiljem on laulja küll öelnud, et sündmusega kaasnenud meediakära tõi talle kõvast tuntust juurde, kuid siiski, Travolta!

Bieberi skandaalideaasta

Jaanuaris jäi staarihakatis vahele joobes juhtimisega. Seejärel nimetas mustanahalisi neegriteks – praktika, mida eriti USAs heaks ei kiideta. Lõpuks sai omadega ummikusse jooksnud poptäheke Ibizal pasunasse näitleja Orlando Bloomilt. Tema muusikalistest saavutustest me sel aastal suurt midagi ei tea.

Ikka veel Tori Spelling

Eelmise aasta lõpus oma mehe truudusetusest haisu ninna saanud "Beverly Hills 90210" staar Tori on eraelu hobust terve aasta oma tõsielusarja vankri ees hoidnud, lahates abieluprobleeme avalikumalt, kui tema abikaasa Dean McDermott või lapsedki seda soovinud oleks. Tori on otsustanud lõpuks mehele andestada ja mitte lahutust nõuda, aga nüüd näib Deanil tsirkusest kõrini olevat. Ilmselt jätkub see torm veeklaasis järgmiselgi aastal.

Bruce Jenneri soovahetuse saladus

Pärast kuudepikkust spekuleerimist otsustas Bruce Jenner lõpuks kogu maailmale kinnitada, et ta tõepoolest oleks parema meelega pigem naine kui mees: kohe pärast lahutust Kris Jennerist hakkas Bruce kandma rinnahoidjaid, lõikas naiseliku soengu ning asus õhinaga küüsi lakkima. Kuuldavasti tahtnud endine tippsportlane juba ammu naisena elada, aga tema abikaasa Kris seisis sel teel jäärapäiselt ees.