Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
31. detsember 2014, 10:12

Viru keskuse liftist leiti paljasjalgne kodutu (3)

Jõulupühade ajal tuli Mupo korrapidaja infotelefonile kõne, kus paluti abi Viru keskuses leitud kodutu osas.

Hommikul leiti keskuse liftist külmast lõdisev ja paljajalgne 43-aastane Ruslan, kelle sõnul polnud tal kuskile minna.

"Kodu enam ammu pole ja nüüd ei saa välja ka minna, sest saapad varastati ära,“ kurtis mees Mupo ametnikele. "Võtan alati saapad jalast ja heidan lifti põrandale puhkama".

Tihti Viru keskuse liftis öid veetva mehe sõnul kadunud koos saabastega ka tema ainus maine varandus - kilekoitäis olulisi asju sh ka dokumendid.

Kuigi kodututega tegelemine ei ole Mupo ülesanne, otsustasid korrapidaja ja päeva tegevuse koordineerimisega tegelev välijuht meest aidata.

Helistati läbi kõik Tallinna varjupaigad ning veenduti, et need on avatud vaid hilistest õhtutundidest kuni hommikuni. Päevane vastuvõtt on võimaldatud vaid erandkorras - väga külmade ilmade puhul.

Õnneks leidus siiski üks vastutulelik öömaja pakkuja ja Kauge tänava varjupaiga inimesed palusid Ruslani kohale toimetada, lubasid ta puhtaks pesta, korralikud riided selga anda ja kõhu täis sööta.

Nii toimetaski mupo piletikontrolli buss, mis hetkel Viru keskusele kõige lähemal viibis, mehe varjupaika. Valmis oldi ka mupo oma varudest eraldama paari saapaid, kuid varjupaiga sõnul oli neilgi juba vajalik varustus mehe jaoks juba valmis seatud.

"Mees oli omadega nii läbi, et soojas bussis ja murest vabanenuna vajus kohe unne ja varjupaika jõudes ei märganud isegi aitäh või head aega öelda,“ muigas piletikontrolli meeskond. "Aasta lõpp ja jõuluaeg on kord selline aeg, et kui vähegi saad, siis aitad ja see aitamine annab äraarvamata hea tunde."