Edgar Savisaar esitlemas Tallinna Raekoja platsil oma jõuluraamatut "Taimetark Maara jõuluime" Foto: SANDER ILVEST/POSTIMEES
Inimesed
31. detsember 2014, 11:10

Savisaar: Ekspress valetab!

Tartu ülikooli kirjandusprofessor: Savisaare lasteraamatut ei kirjutanud Savisaar (55)

Detsembri esimesel nädalal ilmunud lasteraamat "Taimetark Maara jõuluime" lennutas Tallinna linnapea Edgar ­Savisaare (64) meediatähelepanu keskpunkti värske lastekirjanikuna. 

Kõik toimis, nagu eduka valimiskampaania plaan ette näeb – välklambid sähvisid ja sotsiaalmeedia kihas, kui Savisaar koos kunstnik Kirsti Jahiloga Raekoja platsil jõnglastele autogramme jagas.

Ekspress palus teost uuri­da Eesti ühel tunnustatumal kirjandusteadlasel, Tartu ülikooli kirjandusprofessoril Arne ­Merilail, kelle hinnangul pole "Taimetark Maara" seiklusi kirjutanud mitte Savisaar, vaid hoopis endine Tallinna linnaametnik Ivo Parbus (55).

Teadlane võrdles Parbuse 2006. aastal ilmunud raamatut “Päkapikk Peetrikese lood” ja leidis, et Parbus on poliitiku variautor.

Ivo Parbus ise eitas aga seost Savisaare raamatuga, mida ta pole enda sõnul jõudnud isegi veel läbi lugeda.

Edgar Savisaar teatas aga oma Facebooki lehel, et Eesti Ekspress valetab. 

"Tänases Ekspressis proovitakse väita, et mina polevat oma jõuluraamatu autor. See on täielik vale. Loomulikult kirjutasin ma selle raamatu, mis aga nüüd on aga IRLi valimiskampaania hammaste vahele sattunud. Merilaide, lausingute ja nende Keskerakonnast jalga lasknud tartlaste hulgast on varemgi meile püütud skandaale korraldada. Libalugusid tekitatud ja neid üldsusele tõe pähe esitatud.Muinasjuttudes leiab alati sarnaseid elemente. See teebki muinasjutu muinasjutuks. Muinasjutul on omad seadused ja selles mõttes ei avastanud Ekspressi punt Ameerikat. Mul jääb vaid lisada, et iga reklaam on reklaam, ja ma kirjutan ka edaspidi hea meelega autogramme "Jõuluime" raamatusse. Kuigi kahju küll, jõulud on läbi, ja jõulumuinasjuttude kõrghooaeg jäänud seilja taha. Aga võib olla ma kirjutan järgmisel aastal "Jõuluime" teise osa. Muidugi müüdi mu raamatut edukamalt kui Ekspress oma lehte suudab avaldada, aga ega seepärast ei tohi nii sapine ja kade olla," kirjutas ta.

 Täispikka artiklit loe Eesti Ekspressist!