VENEMAAD EI PELGA: Anne Veski.Foto: Ardo Kaljuvee/Kanal 2
Inimesed
31. detsember 2014, 07:00

Anne Veski: "Muusikat ja poliitikat ei pea alati ühte patta panema." (32)

"Arvan, et olen ka lähitulevikus oodatud Venemaale sama palju kui lõppeval aastal," usub laulja Anne Veski, kes – enda sõnul – käis tänavu meie idanaabrite juures esinemas ei vähem ega rohkem kui lõputu arv kordi. 

"Muusikat ja poliitikat ei pea alati ühte patta panema. Inimesed, kes aegade jooksul on käinud minu kontsertidel, näevad ju samuti, et maailma poliitikas võib üht-teist muutuda, aga armastatud laulud jäävad, ning jumal tänatud, et see nii on.

Mina laulan inimestele, kes tahavad saada hea meeleolu, ma laulan tavalistele inimestele, kelle elu sisuks ei ole hommikust õhtuni uudiseid vaadata, vaid kes armastavad seda, mida ma olen aastate jooksul teinud ja nad tulevad seda vaatama," räägib Veski.

Artist möönab, et mõistagi on ta repertuaar aastakümnete jooksul mõnevõrra muutunud, aga samas on seal kindlal kohal nii-öelda kuldvara, mis kõlab igal vähegi suuremal kontserdil.

"Esimest laulu, millega sa tuttavaks said, nõutakse alati – see on nagu aamen kirikus. Esimese laulu ümber koguneb aastate jooksul paljude autorite laule, millest osa jääb pidama, osa mitte," kirjeldab Anne oma repertuaari kujunemist.

"Aga kuldvara jääb sinuga igavesti ja selle otsas troonib minul loomulikult "Pozadi krutoi povorot", see oli, on ja jääb. Pole ühtegi kontserti, kus Veski seda ei laulaks. Kui ma ka ei laula, küsitakse saalist kohe, et kuhu siis see laul jääb."

Mida Veski konkreetselt 2014. aastast kaasa võtab? Ja mida algavalt 2015. aastalt ootab?

"Mis puutub isiklikku ellu, siis kindlasti ei olnud kõige parem aasta, kuigi otseselt ka midagi halba polnud. Tore, et sündis paar uut lugu, nagu Urmas Kõivu laul "Me käime koos", mis jõudis edetabelitesse; samamoodi Rolf Roosalu "Sina loed, ei muu"," mõtiskleb Veski.

"Mul on hea meel, et need lood on inimestele südamesse läinud. See ongi see, millest mina tegelikult elan."

Veski loodab, et 2015 tuleb natuke parem ja rahulikum – nii maailma mastaabis kui isiklikus elus.

"Muide, ma tahan tänada Põhja-Eesti regionaalhaiglat, kus minu kallist abikaasat raviti, aitäh arstidele! Jumal tänatud, et meil on nii toredad arstid," ütleb Veski, kes loodab, et võib 9. jaanuaril rahuliku südamega Venemaale esinema sõita.