Jan Uuspõld.Foto: Ardo Kaljuvee/Kanal 2
Inimesed
31. detsember 2014, 07:00

Jan Uuspõld: "Me eestlastena ei tea täpselt, kuhu me edasi peaks minema. Meil puudub siht." (32)

"Minule oli lõppev aasta igati edukas ja parim päev oli ehk see, kui tänu Palamuse valla ja rahva valikule ulatati mulle Oskar Lutsu huumoripreemia," ütleb näitleja Jan Uuspõld.

"Kindlasti jääb aasta meelde ka sellega, et ma vahetasin nii-öelda paati, läksin lahku Monoteatrist ja minu uued tööd tulevad välja juba Prem Productions’i alt. See samm oli tähtis selles mõttes, et nüüd saan ma ajada päris oma rida, mida olen sisimas ammu teha tahtnud, aga pole osanud ehk sõnastada, et mis asi see peaks olema, mida üks mees või šõumees laval esitab," arutleb Jan Uuspõld, kes teatritegemistes pani aastale punkti monokomöödiaga "Brüsseli kapsas".

Kuigi Prem Productions nõuab palju aega ja energiat, ei kavatse Jan lõplikult maha astuda ka Eesti draamateatri lavalt:

"Jah, praegu olen ma seal hõivatud vaid kolme lavastusega, aga lõpparvet selle teatriga ei tee ma kindlasti."

Teatriuksest väljapoole jääva kohta Janil paraku väga palju head öelda pole.

"Oli väga segane aasta. Kõik on nii ebakindel. Tuleks meelde kas või üks positiivne asi, lajataks selle kohe letti, aga ei tule. Mul on tunne, et me oleme justkui mingi tippsündmuse ootuses, mida sel aastal veel ei sündinud.

Mul on tunne, et me eestlastena ei tea täpselt, kuhu me edasi peaks minema. Meil puudub siht. Oleks äärmiselt oluline see leida. Kui me sihi järgmisel aastal leiame, siis selle nimetan ma tippsündmuseks," lubab Jan.