Tõnis MägiFoto: Teet Malsroos
Inimesed
31. detsember 2014, 07:00

Tõnis Mägi: "Kahjuks oli see paljude professionaalide äramineku aasta." (21)

"Ma ei ole seda tüüpi inimene, kes aasta lõppedes teeks enda jaoks mingeid kokkuvõtteid. Kui neid kunagi tegema hakkan, siis pigem kümne aasta kaupa," räägib laulja ja muusik Tõnis Mägi. 

"Lõppeva aasta kohta tuleb esimesena paraku meelde kurb tõdemus, et see oli paljude ilusate inimeste ja väga heade professionaalide äramineku aasta siitilmast. Justkui natuke liiga palju on seda kõike olnud," mõtiskleb Tõnis Mägi.

Helgema poole pealt meenutab Mägi enda kontserte ja Roman Baskini lavastatud "Hamletit", millele ta muusika kirjutas ja kus koos Kärt Johansoniga mängis: nad esitasid kuulsa Hiirelõksu-stseeni lauldes.

"Käisime selle lavastusega ka Peterburi teatrifestival "Baltiiski Dom", kus meil läks väga hästi," teatab Mägi ja leiab kohe veel ühe suursündmuse.

"Loomulikult on hästi oluline, et mul on nüüd tütre­tütar ehk siis – ma sain sel aastal teist korda vanaisaks."

Ettepoole vaadates ütleb Mägi, et võib-olla hakkab ta peagi uut plaati tegema.

"Stuudioplaati, mida ma pole nii ammu teinud. Materjali, mida sellele panna, on aastatega kogunenud päris palju. Pikemalt ma aga rääkida ei taha, sest eks ma olen ikka ka natuke ebausklik," muigab muusik, kes küll iga päev klaveri taga ei istu, aga kui vaim peale tuleb, siis ei saa teda sealt vahel pool nädalat jutti eemale.

"Nendel päevadel ma midagi muud ei teegi, kui kirjutan muusikat."