Haide Männamäe ehk kloun Piip.Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
30. detsember 2014, 07:00

Kloun Piip: soovisin rohkem puhkust, kuid pole saanud

Haide Männamäe ehk kloun Piip lootis aasta algul, et ehk saab tänavu vähe rahulikumalt hakkama – möödunud aasta detsembris oli klounipaaril Piip ja Tuut 48 etendust. Loodeti, et ehk saab tänavu oma graafikud üle vaadata ja teiste laste rõõmustamise kõrval ka oma lapsi rõõmustada.

"Katsuks natuke rahulikumalt hakkama saada. Prooviks leida nädalas paar kindlat päeva, kui on puhkepäev – oleksime juba päris õnnelikud," arvas Piip siis.

Nüüd tõdeb Piip, et soovide ja lubadustega ei ole eriti hästi läinud.

"Paraku oleme ise loonud sellised tingimused, et meie etendused on tihtipeale nädalavahetuseti, mis oleks puhkuse võtmiseks loogiline aeg," ütleb ta. "Teine asi on see, et kui oled iseenda tööandja, siis võtad ikka nii palju tööd vastu, kui sulle pakutakse."

Detsember on klounidel taas tihe olnud ja esimene vaba päev oli alles jõululaupäev. Ka nädalasest reisipuhkusest soojal maal pole klounid unistanudki.

"Pigem võtame koos lastega, kellel on nüüd ka koolivaheaeg, midagi ühiselt ette. Päris teise kliimavöötmesse me ei lähe, aga sõidame Soome, et lihtsalt ära minna," ütleb ta.

Juba mitu aastat on Õhtuleht aasta algul uurinud, mida mingil alal mullu eriti silma paistnud inimesed algavalt aastalt ootavad. Nüüd on 2014. aasta läbi ja aeg uurida, kas nende soovid on täitunud.