Malle Kobin (keskel).Foto: STANISLAV MOSHKOV
Inimesed
30. detsember 2014, 07:00

Aasta ema Malle Kobin: hakkasin trenni tegema ja tegelesin lapselastega (5)

Aasta ema Malle Kobin ütles aasta algul, et tunneb vajadust pisut rohkem enda eest hoolitseda, trenni teha, tahaks rohkem aega pühendada lapselastele ning soovis, et pere koolilastel – Austrias magistrantuuris õppival tütrel, gümnaasiumis õppinud kasutütrel ja veel õpilase staatuses olnud kasupoegadel – läheks kõik hästi.

"Meil on Käinas jõusaal ja ujula. Olengi hoogsalt jõusaalis käinud ja igal kolmapäeval käin ka ujumas," ütleb Malle, et on tõepoolest enda eest rohkem hoolitsenud.

Ka lapselastega on ta kõvasti aega veetnud. "Kui nende ema ülikooli lõpetas, siis käisin linnas lapsi hoidmas ja poeg käib igal võimalikul juhul ka lastega Hiiumaal. Lapselapsed tahavad hirmsasti maale vanaema juurde, sest elavad linnas üheksakorruselises majas."

Malle veedaks lapselastega hea meelega rohkemgi aega, kuid üsna raske on neid nädalaks Hiiumaale saada. "On ju lasteaia kohamaksud, mida tuleb maksta ka siis, kui laps nädal aega puudub."

Pere koolilapsed on olnud tublid – Austrias õppiv tütar on ema sõnul maksimalist ja tahab kõike väga hästi teha.

"Järgmise aasta novembris on tal lõpetamine. Ta on alati öelnud, et tahab Eestis elada, aga praegu teeb Intel talle juba töökohta, kuna seda elukutset, mida ta õpib, polegi Eestis olemas. Ta ütles ka, et elektroonikainseneridest on Euroopas puudus ja firmad, kes sellega tegelevad, tahavad kompetentset kaadrit," selgitab Malle.

Gümnaasiumi neljade-viitega lõpetanud kasutütar astus aga tehnikaülikooli äriinfotehnoloogiat õppima. Malle kaks poega peaksid kevadel saama kutsetunnistuse Hiiumaa ameti­koolist ning kümneaastane pesamuna õpib koolis vaid viitele.

Juba mitu aastat on Õhtuleht aasta algul uurinud, mida mingil alal mullu eriti silma paistnud inimesed algavalt aastalt ootavad. Nüüd on 2014. aasta läbi ja aeg uurida, kas nende soovid on täitunud.