Marcel Johannes Kits. Foto: LAURA OKS
Inimesed
30. detsember 2014, 07:00

Klassikatäht Marcel läks Saksamaale ülikooli (2)

Eesti Rahvusringhäälingu saate "Klassikatähed 2013" võitja Marcel Johannes Kits soovis aasta algul, et ta lõpetaks kevadel kooli ja saaks lähedastega rohkem koos olla. Samuti unistas ta sügisel mõnda välismaa ülikooli sisse saamisest.

"Minu kõik soovid on täitunud! Sain keskkooli ilusti lõpetatud, suvepuhkust nautisin mööda Eestit ringi sõites ja sõpradega koos olles ning alates oktoobrist õpin Saksamaal Trossingeni muusikakõrgkoolis väga hea õpetaja juures," rõõmustab noormees.

Uues koolis Marcel muud ei teegi, kui ainult harjutab tšellomängu. "Olen ülimalt rahul, kuna õpetaja andis mulle kasutada oma väga hea pilli ja ma saan vabalt kuus tundi päevas harjutada. Koolikaaslased on samuti toredad. Õnneks on nende seas ka kaks eestlast, kellega ma palju suhtlen," räägib Marcel.

Alles aprillis saksa keele õpingutega alustanud Marcel saab võõrkeeles õppimisega kenasti hakkama.

"Algul ei saanud ma küll pooltest asjadest aru, aga praegu hakkab juba tulema. Et nüüd polegi muud, kui peab aina paremini edasi tegutsema."

Juba mitu aastat on Õhtuleht aasta algul uurinud, mida mingil alal mullu eriti silma paistnud inimesed algavalt aastalt ootavad. Nüüd on 2014. aasta läbi ja aeg uurida, kas nende soovid on täitunud.