"Eestimaa uhkuse" auhind ja žürii esimees Eri Klas.Foto: TV3
Tele
28. detsember 2014, 12:19

Tänugala "Eestimaa uhkus" TV3-s juba täna õhtul! (8)

TV3, EMT ja Elioni koostöös jõuab täna vaatajateni tänugala "Eestimaa uhkus", milles austame neid, kes on abistanud hätta sattunud ligimesi. Kuna tänuüritus on juubelihõnguline, on galale kutsutud ka eelmistel aastatel Eestimaa uhkuse tiitliga pärjatud inimesi.

Kümne aasta jooksul on "Eestimaa uhkuse" auhinna pälvinud üle saja imelise inimese, kelle lood meid veel siiani inspireerivad. Möödunu põgusaks meenutamiseks on tänasele galale kutsutud Taimar Visla, Märt Vähi ja Jaak Rigor Maidla, edastas TV3.

Taimar Visla pälvis uhkuse-tiitli vaid kuueaastasena, mil ta kogus omal algatusel 3000 krooni abiraha lastekodule, kuhu sattus tema liivakastisõber. Märt Vähi esitati austamiseks Lootuse küla rajamise eest ning ta jätkab ennastsalgavat tööd tänaseni. 16aastane Jaak Rigor Maidla päästis väikese poisina oma kolmekuuse õe põlevast majast.

Rahva poolt esitatud ning Eri Klasi juhitud žüriilt kinnituse saanud Eestimaa uhkusteks 2014 on Kääpa Põhikooli hing ja hea haldjas Sirje Kartsepp, raskustes suurpere abistaja Laura Teder, imeline Pärnumaa pereõde Aita Sander, erivajadustega laste koolide asutaja Ave Kalmus, suurperede abistaja Kai Tomingas, kasupere vanemad Malle ja Ants Arnek, uppumisohus noormehe päästnud Laura Vool, Palamuse elupäästjad Ingel-Liis Haljas ja Kristiina Kõiv, ihtüoosihaige Kaido abistamiseks sotsiaalmeedias kampaania algatanud Gerly Kedelauk ning heategevusliku motokrossi korraldajad Tanel Leok ja sõbrad.

Kümnes "Eestimaa uhkuse" tänugala algab TV3s täna kell 19.30.