Ivo Linna.Foto: ALDO LUUD
Inimesed
27. detsember 2014, 07:00

Ivo Linna: ta oli ikka nii hea – tema kontsert võngub mul ihus ja väriseb jalgades tänini (1)

Eestimaalgi on saanud mitu korda kuulata hipiajastu megahäält. Esimest korda jõudis Joe Cocker Maarjamaale aastal 2000. Toona tõmbas Eesti Näituste saalis kontserdi käima Tõnis Mägi koos Ultima Thulega.

Õnnestus endalgi selles suhteliselt kitsukeses kontserdipaigas viibida. Seepärast mäletangi, et Cocker polnud veel Eesti kontserditaevas staar number üks – saalis õnnestus üsna vabalt ringi liikuda.

Toona lava taga Cockeriga põgusalt jutelnud Tõnis Mägi mõistab kurva uudise peale vaid ohata:

"Kahju, et ka Cocker suutis jätkata selle aasta hirmsat traditsiooni ning koos paljude esimese suurusjärgu tähtedega siitilmast lahkuda."

2007. aastal viibis Saku Suurhallis Cockeri kontserdil teiste muusiku talendi austajate hulgas ka Ivo Linna.

"Oli elu üks paremaid kontserdielamusi," meenutab Iff. "Temast oli teada, et ta pole mitte rokimaailma paipoiss, pigem tormide ja tuulte otsija. Ta oli ikka nii kuradima hea, et see kontsert võngub mul ihus ja väriseb jalgades tänini. Saalis oli ilma kahe sõnata selge, et ta on ikka väga võimas, sõnadest kõrgemal olev meister."

Suur biitlite fänn Iff kuuliski Cockeri häält esimest korda tema kuulsas The Beatlesi kaveris "With A Little Help From My Friends".

"See oli maavärin, mis inimest raputas," meenutab Iff. "Teiste puhul ei saa mõju olla teistsugune. Nii saavadki ühed suurteks ilmasammasteks. Ega asjata öelda, et miljonid peavad pürgima, et üks kuhugi ka jõuaks."