Inimesed

Maire Joala: Jaak oleks kolm korda hauas ringi pööranud, kui oleks lugenud, mis meedia temast pärast surma kirjutas (143)

LISA KOMMENTAAR

Austaja28. detsember 2014, 16:49
Kirjutasin kas korda vastuse inimesele, kes kirjutas Jaak Joala pruunidest silmadest, aga miskipärast ei taheta minu kommentaari avaldada. Kirjutan nüüd kolmandat korda. Vabandan, kui end kordan, aga kaks kommentaari ei läinud läbi. Kas Jaak Joala oli tõesti pruunisilmne? Võib olla mu mälu valetab, aga minu meelest olid tal pruunika varjundiga rohelised silmad, mis on eestlase jaoks haruldane kombinatsioon. Võib olla seetõttu olidki ta silmad nii imeilusad ja hingelised... Ja veel, vaadake palun Youtubest tema esituses Raimond Paulsi laulu "Podberu muzõku". Tõsi vene keeles, aga peale imeilusa meloodia ja jumalike sõnade kuulamist (kes vene keelt mõistab) vaadake ka Jaagu esitust - tema kehakeelt, näoilmet ja eriti silmi. Võib olla oli ta suur näitleja, aga mulle tundub, et vähemalt selle laulu puhul elas ta laulus peituvat sõnumit hingepõhjani läbi. Puhaku rahus, mees, kellesse oli lapsena kõrvuni armunud ja kelle laulud mind siiani lohutavad, kui elus raske on. Kahju ainult, et tema pojast muusikut ei saanud...
Austus Jaak Joalale!28. detsember 2014, 14:25
Olid parim muusik, laulja meie väikses Eestis! Aitäh kõikide nende imeliste laulude eest, mida Sa meile päranduseks jätsid.
Tõde tead ainult Sina ja kõigel muul pole enam tähtsust!
Oli au elada sama Päikese alla koos Sinuga!
Puhka Rahus
Jõulukaart - Christmas Card - Julkort27. detsember 2014, 21:47
27. detsember 2014, 10:17
ensv27. detsember 2014, 00:22
Reklaam iseendale ja muud ei midagi.
milleks jahuda sellest Joalast? 26. detsember 2014, 17:02
Nooruses oli ta keegi,kuid siis keeras Eestile selja .Igatses taga oma Kremli aega. Kibestunud kuju,kes ei saanud üle solvumisest,et teda enam ei vajatud . Teised tollased Venemaal esinejad suutsid eluga edasi minna. Kui viga on inimeses endas.siis pole küll teised tema hädades süüdi . Oli ta jau aastakümneid avalikkusest eemal,ei ta laulnud ühtegi lugu,ei andnud ühtegi intervjuud . Mik speale surma tema elu taas avalikkuse ette kiskuda? Keda see huvitab? Sirgunud terve põlvkond noori,kes pole mingist Joalast kuulnudki Maire on ka ebaeetiline,nüüd hakkab surnuga raha tegema. Kas peaksime siis kunagi otti ka kummardame ja meenutama aega,mis ta väikesr Otina laval kepsutas Inimene peab austuse välja teenima,mitte ei pea see olema pähemääritud lugu Las tollane Venemaa austab ja meenutab. Kui talle Eestimaa ,selle inimesed ja muusika enam korda ei läinud,pole vaja ka vanades asjades tuhnida Eks see sõpruskond, kes oli lähedane,meenuta ja heieta omi mõtteid.
Enda Valler26. detsember 2014, 17:22
Kui Sina ei tea, kes Joala oli, ei tähenda see, et keegi ei tea. Joala oli suur laulja ja väärib austust ka pärast surma. Määratult palju rohkem oli neid, kes tema kunstist lugu pidasid ja peavad edasi... Kremli Ööbikuks tembeldasid teda kadedusest need, kes ise tuhkagi väärt polnud. Sümpaatne, et tema laule püütakse elus hoida (nt "Kuula palun").
küll on ikka teadjaid26. detsember 2014, 18:16
vajati ikka ning oleks vajatud ka välismaal. Vene ajal tehti Jaak Joala Eestis lihtsalt rahategemisemasinaks. Ütles ta ju isegi, et ühe ning sama kavaga oleks olnud Eestis kiiresti tiir peal. Venemaal oli miljoneid kuulajaid. Ja raha tuli ju Eestisse, mitte üksnes lauljale. Olen 40, aga sellist jama, et keegi ei tea ega tunne, seda on keeruline isegi lugeda. Ta oleks saanud laulda küll, aga talle sai köigest villand, tahtis keerata oma elus uut lehekülge. 20 aastat on estraadis pikk aeg. Lugege vanu artikleid ja kuulake youtube'is vanu saateid, ärge kirjutage jama, teadmata, mis oli, miks oli ja kuidas oli. Mul on lihtsalt kahju inimesest, kes oli töesti legend, et nii halvustav suhtumine aset leiab. Eestis niigi inimesi vähe.
27. detsember 2014, 11:47
jälle üks,, milleks jahuda,,inimese kõnts, kellel endal elu ei lähe !? sellisel mitte-millegiga rahul oleval inimesel ainult üks soovitus----pane palun ennast põlema !
nostalgia26. detsember 2014, 15:27
.....ja peale neljandat korda hauas pööramist oleks saanud teada tõe mida proa maire praegu varjab.
taavi26. detsember 2014, 14:01
maire jutt ei ole mitte puhas tõde ja need kes teadsid ja tundsid jaaku võivad seda kinnitada......
Jaak...26. detsember 2014, 02:22
Käisime koos perega nüüd juba eile Jaagu haual küünlaid viimas (oleme seal ka mitu korda varem käinud), seal oli kaks nooremat inimest ja kolm vanemat ning küünlaid ikka jagus. Südame tegi kohe soojaks, et inimesed ikka väga , väga austasid ja kindlasti ka armastasid ning ka praegu armastavad kui meie Eesti popmuusika kuningat, hindamatu väärtusega väga, väga andekat inimest. Tema lahkumine elust lõi kümnete tuhandete inimeste elud sassi, pisaratest oleks saanud järv ( ka hingeliselt sissepoole nuttes). Kui kõik inimesed , kes Jaaku austasid, oleks saanud tulla teda ära saatma viimasele teele, poleks metsakalmistul ühte vaba meetritki olnud. - See on enam kui kindel. Iga sõna, iga lause, iga meenutus Jaak Joalast annab jõudu inimestele leida taas hingerahu. Kõigile ilusaid pühi, rohkem üksteise mõistmist ja armastust. Seda soovis ka Jaak.
kalmu mari26. detsember 2014, 01:18
imelik naine oli ja saade ise ka jobu,justkui öeldi midagi ja ei öeldud ka,ainus intervjuu,mis kersnal seekord välja tuli,oli Eva Talsiga ja seda tänu intervjueeritavale
Mikk26. detsember 2014, 17:19
Parim intervjueeritav oli kommimeister- rahulik, vaba. Väga meeldiv inimene. Mis ei tähenda, et teised oleksid kehvad olnud.
Naima26. detsember 2014, 01:02
Palun jätke surnud rahule kas teil sügeleb et ei saa jöulde ajal ka rahu.Praegu on rahu aeg
Kaisa 25. detsember 2014, 20:16
tunnistan , olen parasjagu pilves, on jõulupüha !
Kaisa25. detsember 2014, 20:13
ma vabandan, aga ma ei saa ise ka aru,mida ma tahan--- jaa ma olen üks tõeliselt vastik vanatüdruk !
Onu Eino25. detsember 2014, 22:04
Kulla Kaisa, tegelikult on üks asi mida kõik vanatüdrukud tahaksid kuid mida siin öelda ei sünni.
Kaisa25. detsember 2014, 20:02
... sama on ka Vahuri suurepäraste raamatute kujundustega! Jõululaupäevaõhtune TULED AKENDES oli väga hea!!! Aitäh Vahurile ja kõikidele intervjueeritavatele!
Kaisa25. detsember 2014, 19:56
Oli väga liigutav, et Vahur kõikidele intervjueeritavatele jõuluehte kinkis - sümboolne ja ajatu... Kõik suur ja imeline koosneb paljudest väikestest säravatest detailidest - Vahur Kersna oskab seda ! Sama on ka Vahuri suurepäraste ra
25. detsember 2014, 20:03
jälle üks segane !!!
Vaadatud ja nähtud25. detsember 2014, 19:27
Jaak Joala oli kahtlemata eesti muusika kuldkujudest. Oli ja jääb meie südametesse, aga see konkreetne SAADE, mis Kersna tegi...ja mitte ainult Joalast, vaid ka teistest- MILLEKS? Reklaam oli muidugi tohutu, et mis prominendid kõik tulevad ja annavad intervjuu. No teate ETV, ka kõige algajam ajakirjanik suudab teha inimestega paremad ja sisukamad intervjuud! Ei midagi põnevat. Intervjueeritavad kõik põnevad kujud ja isiksused, aga tundub, et telekasse tiriti tõesti selleks, et näidata, sest sisukad küsimused puudusid. Mõttetu.
Hahaa...25. detsember 2014, 23:20
Kui inimene on ühes tõeliselt halvasti kavandatud saates pettunud, siis on kohe ka kibestunud:D? Sorry kulla inimene, aga ebaõnnestunud saade mind küll kibestuma ei pane! Vastupidi- me oleme väga õnnelik pere, kes sellelt saatelt ootasidki kenasti seda, mida välja reklaamiti, kuid kahjuks...jah. Kui nüüd konstruktiivsemat kriitikat jagada, siis neist kõigist oli kõige liigutavam Kihnu Virve- tema jutt oli ehe ja südamlik ja sobis hästi. Teised intekad olid kahjuks pastakast välja imetud ja sellist asja Kersnalt oodata poleks osanud. Häid jõule!
Jaak25. detsember 2014, 19:06
Jala oli Eesti Esitajate Liidu juhatuse esimees .
25. detsember 2014, 19:17
ei saa jala midagi aru, mis sa öelda tahad ???
REPORTER25. detsember 2014, 17:54
Tundes Mairet juba aastakümneid, ei luba ma tema kohta ühtegi halba sõna öelda ! Nii vastutulekku ja abivalmis südamlikku naist annab otsida ! See Julie ja Doris ja mitmed teised unustavad ära, et nende karma ja pahatahtlikkus saab karistatud. Nad arvavad , et jäävadki anonüümseks kuid selles nad rängalt eksivad ... seda tundi kahjuks või õnneks see inimrämps ei saa kunagi teadma!`???
Tubli,Vahur!25. detsember 2014, 17:53
Maire oli tore igati ja kui hästi ta suhtub Jaagu poja peresse.
Juhhei25. detsember 2014, 17:13
Armsad inimesed, mis te jaurate siin Maire kallal!
25. detsember 2014, 18:13
olen küll, sest mind karistab Jumal !
Ka üks lugejaist25. detsember 2014, 17:09
Selge on see, et sellise särava tähe kõrval nagu Joala oli,ei saanud naine enam särada.Küllap oli nende elus olukordi, kus naine pidi neelama kibedaid "pille",kus staari eneseuhkus kodus välja lõi,kuid see ei ole enam meie arutada.Meie nägime klantspilti ja varjupool jäi perekonnale.See on praktiliselt iga staari elus nii.Meenutagem paljude staaride pereelud on laiali läinud.Midagi pole teha, tuntud inimesed on meie,tuntuseta isikute, arvustada,aga ärgem olgem kadedad, Nemad on ja olid palju andekamad meist ja eks ole neile lubatud ka rohkem kapriise
lapsi ei olnud25. detsember 2014, 17:16
ja tegelikult elati ikkagi iseendale, nüüd tehakse mälestus jpm. lihtsalt rahaks.
Ega Maire25. detsember 2014, 16:40
matust kinni ei maksnud. Seda tegi Autorite Liit voi kuidas selle nimi oli. Kas Joala poeg on nyyd täiesti maha salatud voi?
No25. detsember 2014, 17:14
mis autor see Joala nüüd oli, ta ikka rohkem nagu esitaja või nii.
Kersnal väga head saated25. detsember 2014, 15:10
aga eluväärtust hindavaid ja küpseid inimesi tahaks edaspidi rohkem näha - kuhu on jäänud Heli Lääts, Mati Talvik, Ita Ever, Eino Baskin jne.jne. Seekord meeldisid ainult Virve Köster ja Uno Loop, teised olid reklaam,
25. detsember 2014, 15:30
jutt jumala õige, võiks ikka eluajal nimetatuid intervjueerida, Baskin ja Ita üle 80-ne, paljuks neid elupäevi veel jäänud ongi... nad on ju ka kuulsused omaette, kes lähevad ajalukku omal moel !??
...26. detsember 2014, 15:56
Ita Everiga ju väga palju intervjuusid olnud, üks paremaid aastaid tagasi Anu Välba poolt tehtu.
maeitea25. detsember 2014, 14:21
ega méil luuletajatest puudus ole, raha eest saab paremad laulud.
vaatasin ja 25. detsember 2014, 14:13
jõudsin oma arusaamisele, et Joalal on täitsa kama kaks mida te temast jahute praegu. teiseks kui keerutab siis pigem teie ümber kui hauas. jõudsin sellele järeldusele tema enda sõnade põhjal. talle ei meeldinud teiste pilli järgi tantsida ja käsu peale leelotada. järelikult kama kaks.
jah25. detsember 2014, 15:04
tema ei viitsi juba ammu sellest venemaast jahuda.
Alar25. detsember 2014, 15:58
To jah , norm kommentaar ,5+ !
25. detsember 2014, 13:45
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
25. detsember 2014, 14:17
huvitav ,et õhtuleht selles ruriigis avaldab sellist jama !
MAIRELE25. detsember 2014, 13:43
soovib Jõulurahu Väike-Ameerika 3 Korteriühisu kollektiiv ja mitte tähelepanu osutada madalalaubaliste kommentaaridele ... sinu leinale tunnevad kaasa enamus normaalse mõtlemisega eesti rahvast ja ka väljaspool Eestit !!!
kaks...25. detsember 2014, 13:31
variserist märtrit kohtusid.Üks püham, kui paavst ise, teine süütum, kui neitsi Maarja.Jaak lausa keerles selle saate lindistamise ajal oma kirstus...
25. detsember 2014, 20:44
Mis seent sa tarvitad?
Arusaaja25. detsember 2014, 13:11
Maria austab Jaaku k6rgeimal tasemel.On lasknud olla Jaagul tema ise.See on armastuse v2ljendus.Kuidas paljud kommenteerijad sellest aru ei saa,seda n2itab nende endi olemuse sisu.Sygav kummardus Mairele.
25. detsember 2014, 15:35
minu poolt ka sügav kummardus MAIRELE !
Loe,vaata.25. detsember 2014, 13:02
Vahur Kersna on väga sümpaatne,suure sooja südamega inimene.
Aarne25. detsember 2014, 12:29
Kaunis naine ja head sõnad mehest kes veetis aastaid laulu kuningaga koos.Isegi olin mees kellele tema laulud läksid peale ja kui aus olla mees oli tasemel ja vähe veel pealegi.See et teda nimetati moskva ööbikuks ,oli ju aeg kus kõik otsisid võimalusi et teenida.Väga kahju et on inimesi kellele meeldib haukuda.
õnnitlused25. detsember 2014, 12:26
ETV-le ja kõigile, kes õhtu saadetes osalesid, olite väga armsad ja sõnumid olid meeldivalt sisutihedad! Jah, ka hingepuudutavad! Jõudu armsale Mairele! Ja Vahur, hoia siis neid saladusi hoolikalt, see oleks kui suur kingitus juba iseenesestki, Joala vääriline.
kokkuvõtteks25. detsember 2014, 11:57
pikk jutuvada,räägiti palju,aga midagi ei öeldud.
25. detsember 2014, 11:35
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Tubli!25. detsember 2014, 17:05
Väga tabavalt olete öelnud! Imestan ka, et isegi jõulude ajal mõned kommenteerijad nii õelad ja sündsusetud on.
naine Lõuna-Eestist25. detsember 2014, 11:21
Vahur Kersna on parim, mis televisoonis on olnud,parim ja Häid Jõulupühi talle kogu südamest.
Berta25. detsember 2014, 11:48
Kui Kersna on sinu arvates parim, siis sa vist vaatasid eile üldse elus esimest korda televisioonisaateid! Soovin sulle edu selle uue maailma avastamisel!:))))
25. detsember 2014, 12:00
Ja arvad, et on olemas vaid kaks arvamust, sinu arvamus ja vale arvamus? Edu sulle enda ninaotsast kaugemale nägemise õppimises!
Berta25. detsember 2014, 11:54
Kahju, et sa eile elus esimest korda televisiooni ja selle tegijatega tutvusid. Muidu sa Kersnat küll parimaks ei peaks.
25. detsember 2014, 12:04
Kahju, et sina nii rumal oled.
mulle25. detsember 2014, 20:45
meenub kunagine presidendi peret mustav saade
hm 25. detsember 2014, 11:01
väga sümpaatne saade oli, aitäh Vahur. On Maire see, kes kõige paremini Jaaku tundis ja tema raamatu ostan, hea oleks kui seal oleks ka CD vahel. Rikastumisest - raamatumüügist eestis rikkaks ei saa ja ei ole ka kade - sest seda raamatut ma kinldasti tahan.
Jah25. detsember 2014, 17:07
Saade oli ilus ja selle raamatu ostan kindlasti.
raamatu25. detsember 2014, 10:57
pidi ju kirjutama Margit Kilumets. nii oli meedias välja hõigatud.
Nii on25. detsember 2014, 10:34
Kui Joala oleks ise selle raamatu kirjutanud, oleks hoopis midagi muud.
Nüüd näen mina selles lihtsalt rahateenimis võimalust x kodanikule.
HÄBI;HÄBI25. detsember 2014, 10:18
Jätke Jaak ükskord rahule lasta puhkab ei peateda tagaselja urgitsema.Ta eluajal ei soovinud endast raamatut ja sellega peaks kõik olema.
Ja sina vahur ära trügi surnud inimese endisse ellu.Vaata et omga hakkama saad ja kui nii väga tahad siis kirjuta oma liinast ja sellest kuidas sa vana inimesel tõmbasid naha üle kõrvade.HÄBI!
To Meedia25. detsember 2014, 10:11
Jätke palun üks suurimaid Eesti artiste rahule. RIP.
üldiselt25. detsember 2014, 10:05
Ootasin ka Kersna saadetest rohkem,aga saade Mairega meeldis.Ei läinud erilisejs urgitsemiseks ja eks selline kidakeelne oma elu suhtes oli ka Jaak.Ei oleks talle meeldinud,et Maire suure suuga tema elust oleks pajatanud.Ja see näitas ka seda,et Maire tundis teda ikka kõige paremini,ei rääkinud esimesel võimalusel väga isiklikest seikadest Jaagu viimastel elupäevadel.Loodame,et valib ka hoolikalt,kellel üldse laseb elulooraamatu kirjutada.
Berta25. detsember 2014, 12:30
Kilumets on meie parim elulookirjutaja - intelligentne, hooliv ja delikaatne. Ning hea sulega!
iu25. detsember 2014, 18:34
maitse asi, minu jaoks on kilumetsa soperdis näiteks Everist küll nigel. aga küllap kersna käis kirjutamise au endale rääkimas, miks ta muidu kaks tundi vestles ja Mairet hirmsasti kiitis, eks ikka tagamõttega, ei tee see silmakirjateener midagi ilma tagamõtteta. ebameeldivalt libe ja võltsvaga teesklev saatejuht, kunagi oli mees omal kohal, nüüd on hale vari. isegi varju vari.
miks küll25. detsember 2014, 09:49
Georg Otsast sellist vahtu ei lööda? tema oli kahtlemata eesti suurim laulja ja valdas kõiki žanre.. Joala ei saanud tema ligilähedalegi.. aga nüüd on kõik nagu hagijad Joala mälestuste kallal. Paljukiidetud ja üleshaibitud Kersna intervjuud olid tühjad ja mittemidagiütlevad. igatahes mina ootasin küll midagi erilist aga polnud midagi- tavaline 10 min, usutlus millega oleks hakkama saanud iga ajakirjaniku -hakatis.. mis aga puutub raamatusse, siis minu teada on neid paralleelselt tulemas veel mitu tükki. mitmed tuntud ajakirjanikud kirjutavad usinalt mälestusi kokku ja saab siis näha, kelle oma see kõige vägevam tuleb....Joalat kunagi tundes tean, et ta oli üks väga tore poiss, tore kolleeg ja tore sober. Nüüd on ta teselpool tähti ja meist palju kaugemal ja kõrgemal, kui me seda tunnistada tahaksime.
Ei tea, aga26. detsember 2014, 01:37
Ilmselt ei olnud Otsal nii palju kadedaid vaenlasi! Pealegi suri Ots sügaval vene ajal, 1974 , mil ta oli veel üleüldiselt imetletud ja ei olnud ka iseseisvat eesti riiki sibulatel pinnuks silmas. Mitte et eestlased oleks paremaks või halvemaks muutunud, seda mitte -venemaa näeb ju hea meelega, kuidas siinset elu-olu ikka halvemas valguses näidata-äraostetud solgiseppade ja muidu lollide abil saab sisepoliitikat nende arvates mõjutada. Kuigi jah, arukam rahvas üldiselt ennast eriti mõjutada ei lase ja teeb kenasti vahet, mis on seep ja mis on s..t.
25. detsember 2014, 09:48
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
25. detsember 2014, 12:42
Mind häiris naise ütlus -jaak ei tahtnud laulda neid sisutuid odavaid laulukesi. Vot siis inimesed, kes te Joala laule ülistate, need olid ilma sisuta, odavad laulukesed. Nb! Need pole minu, vaid Joala abikaasa sõnad, kõik miinused lähevad talle!
Sa ei saanud aru!25. detsember 2014, 17:30
Oli periood, mil tõepoolest olid sisutühjad ja mõttetud laulukesed(vaibaklpppimine!). Jaagul oli suurepärane muusikaline maitse!
mari25. detsember 2014, 09:34
Mina loeksin hea meelega elulooraamatut ja ei näe selles midagi halba. Samuti ostaksin Joala lauludega CD. Selleks ju lauljad ongi, et neid kuulata saaks.
Londonist25. detsember 2014, 09:19
Suur Jaagu austaja.Tekkis hoopis küsimus,kas Jaak oleks nõus olnud raamatu ilmumisega?Voi tahavad kõik vaid raha teenida!Mulle meeldis,et Jaak oli just selline nagu ta oli!Tanud,et selline andekas inimene Eestis elas ja laulis!Parast surma on tahtis ,hea mälestus suurest Inimesest!Hoian kõrgel lampi...,et valgustada Sulle teed...
25. detsember 2014, 09:31
just. joala ei tahtnud ei eluloo raamatut, ei dvd-sid, ei cd-sid, ei midagi.
ei tahtnud, et keegi tema pealt teeniks.
ja nüüd... ei tea, mitu korda ta nüüd ennast ringi keerab, kui naine või eksnaine allkirja andis, et tema elulooraamatu siiski välja annab.
Ttt25. detsember 2014, 11:43
Maire utles selgelt, et ainult suure surve parast ja et teised, kes teda tegelikult ei tundnudki tahavad kirjutada. Parem siis juba tema, kes tegelikult teab ka koogipoolt ja tegelikkust ja et raamat oleks Jaagu vaariline, mitte mingi kuulujuttude tasandil.
austaja25. detsember 2014, 13:35
Jaak ei tahtnud küll CD-sid jne ja eluloo raamatut aga kuidas siis meie saame TEDA mäletada - tema lugusid kuulda ja uued põlvkonnad kuidas nemad . . .
Omal ajal küll sai plaate aga nüüd . . .
25. detsember 2014, 20:49
Ma usun, et Joalal on hetkel kama-2, mis siin maa peal toimub.
küllap27. detsember 2014, 01:28
mõned kirjutajad oleks tõe välja urgitsenud, aga kuna ohjad Maire käes, siis raamat tuleb sama mage heietus kui intervjuugi. Maire tutvus Jaaguga algas 1982 aastal. Mis eelnevatest aastatest siis saab, kui Joala oli kogu täiega Eesti rahva armastus, kes sellest ajast kirjutab?
25. detsember 2014, 09:14
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
esinene naine25. detsember 2014, 12:08
ja tolle poeg on pitsitõstjad.
no25. detsember 2014, 15:15
Poeg on Joalal siiski esimesest abielust, selle naisenimi on Doris
vaataja25. detsember 2014, 09:05
Tõesti ei saa aru, miks mõned tema naist maha teevad, tema suhtumine ja saated temaga igati ilusad ja lugupidavad Jaagu suhtes. Seda, miks ta viimastel päevadel tema kõrval ei olnud, võivad ka need aru saada, kellel raskete haigetega tegemist on olnud. Kui ikka inimene ütleb, et tahab üksi jääda, siis tuleb tema tahtmist austada ja seda tema naine ka elu aeg tegi
Veel, veel!25. detsember 2014, 09:01
Ei ole Jaak-poiss veel lõplikult tühjaks pigistatud. Muidugi, raamat ka. Ikka. Raha vedeleb ju otse maas.
isver25. detsember 2014, 08:22
kas andres raid just peale jaagu surma ei öelnud, et neil oli raamatu kirjutamisest juttu ja joala keelas selle ära. miks see naine kõik rahaks teeb?? kui joala seda ei taha, siis ei ole seda ka vaja.
/25. detsember 2014, 12:04
Ju siis Jaak ei saa enam keelata ? Unes käia saab, aga keelata enam mitte . Daam on ju paaril korral rõhutanud, et elu Jaaguga polnud kerge ei Dorisel ega temal . Dorise kohta rääkis vene meedias . Ehk loeb autoritasusid , raamatu tulu jne vääriliseks tasuks " kannatuste " eest
to isver25. detsember 2014, 18:46
olgem ikka täpsed, Raid ütles, et tema tahtis kirjutada ja lõpuks leppisid nad kokku, et TEMA IKKA EI KIRJUTA KÜLL. et siis Raid ei kirjuta, saad aru? ilmselt ka ei kirjuta.
austan25. detsember 2014, 07:44
Jaaku ikka ja alati,temast rääkimine ja meenutamine ,tähendab inimene elab meis ja alati ,kui enam ei räägita tähendab on meelest läinud,Maire ja Vahuri meenutused olid rahulikud ,mitte midagi üleliigset.Mina meenutan Jaaku alati ,mul on mõned tema plaadid ,kuulates ta laule ,on Jaak elavalt silmade eest .sest ta oli ja on suurepärane muusik.Ei suuda leppida ,et kõik lõppes liiga vara.Jaak jääb elama väga paljude südamesse ja üks neist olen mina.
aga25. detsember 2014, 07:39
Jaagu elu lõpu poole ei võinud temast ridagi kirjutada , rääkimata laulude laskmisest
huvitav kas KGB keeld oli peal?
inimest tuleb ikka hinnata tema eluajal
oli küll ja selles osales aus ning kena muusik,kes KEELAS25. detsember 2014, 18:11
Seagali kontserdi ainult sellepärast,et Seagal püüdis indiaanlaste eest seista ,luges siuud ja irokeesid ja ..... ka inimesteks.
olen25. detsember 2014, 07:33
juba 60 aga jaagu poolt ootamatult saadud piibelehe kimp on siiani sailinud lemmikraamatu vahel lillekimbu sain jaagult kooli lopetamise puhul nyyd on selle lillekimbu vaartus mitmekordistunud ega ta siis koigile kooliplikadele lilli ei kinkinud aga vot minul oli see au plikad olge kadedad vot nii.
Mikk25. detsember 2014, 03:37
Oli `90-ndate esimene pool. Me kohtusime Jaak Joalaga Tallinnas, olin ajateenijana linnaloal. Ta küsis, et kas see ongi Eesti Kaitseväe vorm. Ma vastasin jaatavalt, ja küsisin vastu, et kas ta ongi Jaak Joala või teisikust rallisõitja. Ta naeris selle peale...noh, joalalikult... ja ütles pead vangutades ning õlale patsutades; "Sa oled okei tüüp!"
25. detsember 2014, 03:38
Selline tema jaoks ilmselt väike asi, aga ma mäletan elu lõpuni.
25. detsember 2014, 04:01
Selline heatahtlik ja sõbralik ta oligi. Olen tema kohta ka varem(kui ta veel elas) samasguseid heatahtlikke ütlemisi kuulnud. Ja seda enne Mairet.
iu25. detsember 2014, 02:57
ajakirjanik, kes räägib kellegile ja kellegile, pole mingi ajakirjanik. kersna on lihtsalt nii võlts, ma ei suuda teda vaadata, Maire pärast vaatasin. kauem poleks kannatanud ka. imal eneseupitaja, jäle kohe. kindlasti nurus omale nüüd au Joalast raamat kirjutada, ikka selleks, et endale reklaami teha.
25. detsember 2014, 03:36
Kui nuruski, las teeb. Maire oleks saanud Joalat kui lauljat päästa, aga ta vist ei oskanud. Oleks vöinud Joala juhtida maailma kaardile. Ju siis sel ajal polnud Joala jaoks õigeid sõpru. Andres Raid oleks võinud teda aidata? Miks ta seda ei teinud? Ootan Joala plaate ja videosid ja palju muud temast endast.
ENE25. detsember 2014, 04:06
... kellelegi ja kellelegi. Kus küll on eesti keele arendajad?
modem25. detsember 2014, 16:46
haa-haa!25. detsember 2014, 17:40
Kellegile! Millegile.Sellegile. Minugile! Temagile! Kas nii on sinu arvates siis õige?
aga jah25. detsember 2014, 21:09
teemat ei viitsi enam kommenteerida, paljud asjad selged juba ammu. AGA gi ja ki käivad sõna lõppu. Meie eesti keele õpetaja õpetas vähem taibukatematele sõnadega:" sõidan rongigiga"- õige "sõidan rongigagi- viimane kõlab normaalselt, esimesest ei saa miskit aru, kas pole?
haa25. detsember 2014, 21:39
Tola Tola oled ikkagi
axsel25. detsember 2014, 02:11
miks kersna kiusab surnuid, kas ikka ei ole aru saanud mis ta karma võlg on? Ise ju ka haige inimene... lõpetagu juba ära see ärakasutamine
25. detsember 2014, 20:53
ei lähe see lõpp sinustki mööda ... niiet haugu jah veel kuniks saad
kurionu25. detsember 2014, 01:46
Ja võibolla keerabki hauas ringi.
Kuna Joala oli juba noorelt staar, siis oli kindlasti vanemaid (tarku ? ! ), kellele käis pinda ta julgus ja ka nahhaalsus. Ja , ja neid on siiani ju kapaga elus...
Mummi25. detsember 2014, 01:39
Kui seda soppa lugeda, mida te siin kokku kirjutate, siis on eestlane, küll häbi olla. Puhka rahus Jaak, Sind need eestlastest matsid peaks jättma külmaks, sest nad tegid Sulle,eluajal küllalt haiget. Tõelised eestlased austasid Sind siis jaka praegu, kui Sind enam meie keskel ei ole.
Austus Jaak Joalale!25. detsember 2014, 04:10
Soppa ma ei näe. Aga Jaak puhaku rahus!
Jah...25. detsember 2014, 00:36
.....siin Tõrvas oli Jaak küll kunagi väga ülbe ja ütles,et ma neile matsidele ei laula,aga arvas,et mikrofon ei tööta ja rahvas kuulis ja siis kohalikud tõstsid auto kummuli.
kurionu to 6925. detsember 2014, 01:48
Olid ise kohal, või turul kuulsid ?
25. detsember 2014, 03:24
Mis asi on?Tõrva? Jaak Joala tegi kõik õigesti.
25. detsember 2014, 03:27
Tõrva, tule mõistusele! Teile sobib Hedwg Hanson ja Tõnu Lembitu poeg Kilgas ?
tõrvakas25. detsember 2014, 19:30
Solvav, matslik ja asjatu kommentaar. Tõrva on väga ilus linn ja Hedvig Hanson on väga hingeline laulja. Üks Jaak Joala lemmikutest, muideks. Iga hea laulja võib keelduda laulmast, kui teda ära kasutatakse. Tõeline laulja annab endast kõik, mis suudab, aga publik tihti ei mõista seda ja nõuab aina lisa. Nii artistid ära väsivadki ja ühel päeval loobuvad just kõige andekamad.
to Jah...25. detsember 2014, 09:31
saa juba üle, ikka üks ja sama kommentaar igal pool.
Joala austaja25. detsember 2014, 00:06
Ootan Jaak Joala plaate ja DVD-sid ja FILME JA TEMA ELULUGU JA TEMA KATSUMUSI. Õnnelikuna olen kohtunud temaga, väga sümpaatne, olin pettunud, et pruunisilmne. Mairele: Jaak Joala ei olnud mitte kuulus ainult Eestis vaid ka Venemaal. NSVL-i ajal kaotasid oma elu väga andekad inimesed.
Austaja lapsepõlvest saati28. detsember 2014, 16:25
Kas ikka olid Jaak Joalal pruunid silmad? Minu meelest küll pruunikad, aga rohkem roheka varjundiga... Aga võib olla mäletan valesti. Kui see nii oli, siis eestlase jaoks suhteliselt haruldane värvikombinatsioon. Võib olla olidki seepärast tema silmad nii imeilusad ja hingelised...
Austaja lapsest saati28. detsember 2014, 16:41
Vabandan, kui kui end kordan, aga esimene kommentaar ei läinud läbi. Kas Jaak Joala oli tõesti pruunisilmne? Võib olla mu mälu valetab, aga minu meelest olid tal pruunika varjundiga rohelised silmad, mis on eestlase jaoks haruldane kombinatsioon. Võib olla seetõttu olidki ta silmad nii imeilusad ja hingelised... Ja veel, vaadake palun Youtubest tema esituses Raimond Paulsi laulu "Podberu muzõku". Tõsi vene keeles, aga peale imeilusa meloodia ja jumalike sõnade kuulamist (kes vene keelt mõistab) vaadake ka Jaagu esitust - tema kehakeelt, näoilmet ja eriti silmi. Võib olla oli ta suur näitleja, aga mulle tundub, et vähemalt selle laulu puhul elas ta laulus peituvat sõnumit hingepõhjani läbi. Puhaku rahus, mees, kellesse oli lapsena kõrvuni armunud ja kelle laulud mind siiani lohutavad, kui elus raske on. Kahju ainult, et tema pojast muusikut ei saanud...
to SUUR HÄBI25. detsember 2014, 00:01
Maire pole vene tv-s esinemas kunagi käinud, seal käis ikka tema esimene naine Doris.
MetaNool25. detsember 2014, 00:29
Käis, käis. 40 päeva pärast Jaagu surma. 17. dets oli eetris esimene pool ja 18. dets. teine pool, kus poeg Janar, minia ja pojatütar ka kohal.
http://kinovideo.tv/128568-pryamoj-yefir-17122014.html
http://russia.tv/video/show/brand_id/5169/episode_id/1157414
eelmisel 25. detsember 2014, 00:30
nädalal oli venes saade, kus stuudios olid Maire, poeg Janar, pojatütar Karmen ja veel mõned. totutajale ütleks, et mõned faktid tuleks enne kontrollida ja siis kas kommida või siiski mitte...
24. detsember 2014, 23:42
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
maali25. detsember 2014, 08:08
miks sa arvad, et sa ise ei näe juba välja, kuigi ma mairest aru ei saa, mida ta pasundab
Meelde tuletuseks24. detsember 2014, 23:40
Kõigil, kes soovisid, oli lubatud Jaak Joalaga hüvasti jätta paari tunni jooksul. Seda võimalust kasutasid ka paljud lihtsad inimesed.
Minu arvates oli Maire intervjuu igati meeldiv, intelligentne ja armas. Jõudu Mairele ja rahulikke jõule!
aadu24. detsember 2014, 23:31
Kallid kaasmaalased. Palun jätke vähemalt jõulude ajal see tobe teiste mõnitamine.
Maamees24. detsember 2014, 23:30
Milleks on pärast inimese surma vaja jurada ja arutada. Jaak elas oma elu nagu ise tahtis ja õigeks pidas. See ei puutu üldse kellegisse. Siin ei ole kellelgi midagi targutada ja arutada. Vaadake kuidas te oma eludega hakkama saate.
25. detsember 2014, 00:12
Jaak Joala oli ju superstaar. Sellest ka huvi. Ta oli ikka staar väljaspool Eestit, aga välja teda ei lastud. Joala elu olnuks teisiti, kui poleks olnud piire, vähemalt tema jaoks. Unistus-Oleks läinud Mairega koos.
Üks vanaema.24. detsember 2014, 23:28
Mulle meeldis Maire ja Vahuri intervjuu temaga oli väga ilus. Õdusat jõuluaega ja hingerahu.
25. detsember 2014, 09:36
Ja sinu kommist näha, et oled noor ja täitsa rumal alles...
.25. detsember 2014, 20:37
24. detsember 2014, 23:20
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
to Kalju24. detsember 2014, 23:26
Sa said täiest valesti aru. Kersna ütles ja mõtles seda, et ta AUSTAB JAAKU , et ta (Jaak ) ei käinud iga aasta vene raudteelastele laulmas :))
jah25. detsember 2014, 00:17
Saates Raudse eesriide jumalused väitis Kersna tõesti, et Jaagule maksti venemaal naiste ja konjakiga. See oli KOLE!
Mairele24. detsember 2014, 23:14
Kauneid pühi koos vahvate neljajalgsete sõpradega!!!
no nii24. detsember 2014, 23:08
matuse suhtes olen väga nõus, oleks olnud Estonia vääriline küll. kahju, et nii vaikselt tehti, samas eks arvesse võttes Jaagu soove, pidi nii minema. ja ega surnuaial või haual käimine näita ka veel midagi, austada ja armastada võib Jaaku ka kodus tema laule kuulates. plaadi tegemine tänapäeval ju nips ja valmis, mul mitu DVD-d olemas.
jah27. detsember 2014, 01:38
see on tõepoolest tänapäeval hea võimalus, kuulan Joalat rohkem kui aastaid tagasi, kui ei tulnud Jaagu repertuaari mitte ühestki kanalist raadios ega ka teles. Väikest viisi hakkas midagi tulema alates 2006
mäx24. detsember 2014, 23:00
mida halba meedia siis kirjutas,,?
Meie meedia,kui seda üldse nii nimetada võib,24. detsember 2014, 22:53
on mädapaise ja ei enamat.Vaadake,et te kedagi sellest "meediast" veel Riigikokku ei vali.
Maali24. detsember 2014, 22:51
minu arvates ei kirjutanud meedia Jaak Joalast parast tema surma midagi halba, inimesed leinasid ja kirjutasid ka sudamlikke kommentaare.
Imelikuks jai see intervjuu tana, mina ja mina, kas see naine arvas, et Jaak Joala oli tema omand, keda nuud taga nutma hakata.
Mina ei anna sellele naisele iialgi andeks, et ta Jaak Joala matustele tema toelisi austajaid ei lubanud, maletan Paul Kerese ja Georg Otsa matuseid, koik said jumalaga jatta, ei oleks see naine pidanud Estonia kontserdisaali uuri maksma ja surnuaiale minejaid oleks nagunii vahem olnud. Kindlasti oleks ka valjastpoolt Eestit tulijaid olnud.
Raamatud mind ei huvita, aga kui kaua ja kuidas see naine saab pidurdada Jaak Joala plaatide valjaandmist, mida paljud inimesed ootavad.
kkindlasti oleks väljaspoolt Estoniat keegi tahtnud tulla matusele,aga ta oleks joudnud kuni24. detsember 2014, 23:00
piirivalvurini ja siis oleks jokk.
Seda naisterahvast on vaja materdada selle eest,et ta Joala enda tahtmist on teinud. Talle tuleb ikka virutada ja sõnnikusse uputada nagu õigete eestlaste hea komme
jee24. detsember 2014, 23:34
Pärast Jaagu surma tuli Venemaa tv siia temast saadet tegema, saatkond pandi nädalavahetusel tööle ja nii oleks ka tema kuulsustest kollegidele viisad organiseeritud kui ainult natuke rohkem infot ja aega oleks olnud. Vene tv-s on veel mitu saadet Jaagust olnud. Ta läheb venemastele ikka endiselt rohkem korda kui eestlastele. Kurb!
Mimoos puupeadele25. detsember 2014, 00:37
.....24. detsember 2014, 23:00
Jaak Joala polnud ka sinu jagu ja ära kirjuta siin asjadest, millest sul aimugi pole...kõike mida kuuled ei maksa ka uskuda....muidu oled ise ka paras pläraläraleenu
to .....24. detsember 2014, 23:10
Kuldsed sõnas (sinu poolt) ...."kõike mida kuuled ei maksa ka uskuda"....Seega ei tasu ka Mairet pimesi uskuda..... ;))
Hakkab pihta!24. detsember 2014, 23:31
Ma usun, et see oli Jaagu soov, et matused väikselt korraldatakse ja Maire täitis tema soovi. Ja kust sa Maali tead, et Maire pidurdab Jaagu plaadi väljaandmist?
Jep24. detsember 2014, 23:49
Jaak ei tahtnudki ja ei lasknud neid plaate salvestada, kuna mingi firma (kes on seotud plaadistamisega ) tegid vist mingeid sahker- mahkerit ning Jaak oli väga pettunud, eks ta siis otsustas , et nendega koostööd EI TEE ..... Nii sain ma vähemalt aru, ühest intervjuust.... Ühesõnaga inimest sooviti ära kasutada
25. detsember 2014, 08:33
ta ei tahtnud/ega taha praegugi, et keegi tema arvelt rikastub. ja seda soovi tuleks austada.
juuli24. detsember 2014, 23:36
to maali
Kas teeskled või on tõesti Sul kahe kõrva vahel tühjus?
kõige 27. detsember 2014, 01:42
hullem esineja ja sõnavõtja oli hr. Sersant jube lihtsalt