Foto: Patrik Tamm
Film
23. detsember 2014, 11:21

Aasta vaadatuim kodumaine film on "Nullpunkt"

2014. aastal valminud kodumaistest mängufilmidest vaadatuim on Mihkel Ulki noortefilm "Nullpunkt". Pärast kolme nädalat kinodes on film kogunud juba 34 952 vaatajat.
 

"Nullpunktile" järgneb vaadatavuselt Andres ja Katrin Maimiku "Kirsitubakas", millel seni on 20 437 vaatajat, kolmandale kohale jääb Martti Helde debüütmängufilm "Risttuules" 18 063 vaatajaga.

Hetkel jookseb mainitud filmidest kinodes veel lähinädalatel "Nullpunkt". Koolivaheajal toimuvad linastused suuremates kinodes ning film jõuab Kinobussi vahendusel ka igasse Eestimaa väiksemasse nurka.

""Nullpunkti" aina suurenevad vaatajanumbrid on meie meeskonna jaoks suur tunnustus tehtud tööle. Jälgides sotsiaalmeediat teeb rõõmsaks see, et film puudutab inimesi ja oleme saanud palju positiivset tagasisidet. Loodame, et nüüd seavad sammud Eestimaa kinode poole ka vanemad inimesed, kuna tegemist pole kindlasti ainult noortele mõeldud kodumaise filmiga," kommenteerib filmi edu "Nullpunkti" režissöör Mihkel Ulk.

"Nullpunkt" on Margus Karu menuromaanil põhinev draama tänapäeva noorte põletavamatest probleemidest – koolikiusamisest ja sellest tingitud madalast enesehinnangust, kohanemisraskustest ning tunnustuse otsimisest.

Filmi peaosas on Märt Pius. Filmi on tootnud Allfilm ja Eesti Rahvusringhääling. Jaanuarist 2015 jõuab ETV ekraanile ka "Nullpunkti" nimeline kuueosaline sari.