"Jõulusoojus"Foto: Karli Saul/ Kanal 2
Tele
22. detsember 2014, 10:48

JÕULUAEG KANAL 2-s: kuulsused koos beebidega heategevussaates ja "Politseiakadeemia" filmimaraton (19)

Kanal 2 toob pühade ajal vaatajateni mitmeid saateid ja uusi ning vanu välismaa kassahitte. Kanal 2 traditsiooniline heategevussaade "Jõulusoojus", kus külas staarid ja nende lapsed, kogub raha sünnitusmajadele üle Eesti. 

Sel aastal on Liina Randpere, Owe Peterselli ja Aleksander Otsa juhitavas "Jõulusoojuses" külas Eesti peaminister Taavi Rõivas oma naise Luisa ja tütre Miina Rihannaga. Lisaks on jõuluhõngulises stuudios külas peredega ka Gerli Padar, Birgit Õigemeel, Gerd Kanter ja Marvi Vallaste.

Pisikeste beebidega jagatakse meeleolukaid lugusid ja häid pühadesoove. Saates tulevad esitamisele südamlikud eesti laulud, näiteks Gerli Padar laulab koos oma tütre Amandaga “Lotte jõululaulu”.

"Jõulusoojus“ külastas jõulude eel ka kahe Eesti suurima linna, Tallinna ja Tartu raekoja platse. Koguneti ümber jõulukuuskede, et meenutada neid, kes meie elu sel aastal erakordselt puudutanud on.

"Väga palju rahvast oli, üks lahkus ja juba järgmine hüppas kaamera ette,“ meenutab "Jõulusoojuse“ saatejuht Liina Randpere talvist võttepäeva Tallinna raekoja platsil jõulukuuse all. "Tekkis lausa tänajate järjekord. Sel aastal said eriti palju tänusõnu õpetajad,“ lisab ta.

"Pere tähtsust hinnatakse praegusel ajal üha rohkem ja teisalt meenutatakse ka neid, keda meie hulgas enam ei ole, aga seda positiivses võtmes. Lapsed on sellised hea sõnumi kandjad, kes tervitavad tervet Eesti rahvast.“

Heategevuslik saade "Jõulusoojus“ on Kanal 2 eetris kolmandat aastat ja nii on tekkinud juba ka nö püsitänajad, kes igal aastal kuuse alla lõppevat aastat meenutama tulevad. "Üks naine, kes on igal aastal "Jõulusoojuses“ käinud häid soove lendu laskmas, on märganud, et tema enda soovid on samuti igal aastal saate järel täitunud. See on tema jaoks nagu töötav süsteem,“ muheleb Randpere.

Saate eesmärk on koguda raha Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi ja Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi ühisprojekti tarbeks, et toetada kõiki Eesti sünnitusmajasid ja sünnitusosakondasid vastsündinutele Neopuff aparaatide ostmisel.

Saade on eetris 24. detsembril kell 19.

Sinulgi on võimalus toetada sünnitusmajasid helistades annetusnumbritele: 900 7006 - 5 eurot ja 900 7007 - 25 eurot. 

Kummardus Jaak Joalale

24. detsembril kell 22 tele-esilinastub Kanal 2s "Maarja küla kontsert – Kummardus Jaak Joalale". Maestro hitte esitavad Ott Lepland ja paljud laulvad näitlejad.

Heategevuslik Maarja küla toetuskontsert on tänavu pühendatud unustamatu Jaak Joala loomingule.

Ott Lepland ja paljud laulvad näitlejad esitavad Joala hitte, et koguda raha puuetega noorte toetuseks, kes elavad Põlvamaal Kiidjärvel asuvas väikeses Maarja külas. Tänavune heategevuskontsert on juba kolmeteistkümnes.

26. detsembril kell 19:30 jõuab väikeste ja suuremate vaatajateni aga armastatud nutisaate "Galileo" mitmekülgne jõulueri, mis keskendub just pühadega seotud teemadele.

26. detsembril kell 20:30 vaatab Kanal 2 meelelahutussaade "Aasta hitid 2014" tagasi lõppevale muusika-aastale ning paneb ühtlasi ritta kodumaiste esitajate suurimad hitid aastal 2014.

Aasta suurimaid hitte kommenteerivad muusikaasjatundjad ning armastatud lauljad, kes avavad muu hulgas ka nende lugude sünni- ja taustalugusid, samas selgitades, mida nad ise oma konkurentide hittidest arvavad.

Kanal 2 jõuluprogrammis on suur osa ka välismaistel kinohittidel. Näiteks tele-esilinastuvad pühade ajal "Harry Potter ja surma vägised: Osa 2", vaatajarekordeid purustanud "Ilmvõimatu" ("Lo imposible"), "Kassid ja koerad: Kiisu kättemaks" ning "Haroldi ja Kumari jõulud".

25. detsembril jõuab eetrisse "Mr Beani" maraton ja 27. detsembril "Politseiakadeemia" kuus filmi, millest esimene on eetris juba kell 9.15 hommikul.