Foto: AOP
Inimesed
20. detsember 2014, 07:00

Paulo Coelho tahab "Intervjuu" ära osta (2)

Kirjanik Paulo Coelho avaldas Twitteris soovi osta endale üleeile terroriohu tõttu kõikjal maailmas ära keelatud Sony Picturesi komöödia "Intervjuu" õigused, et film siis oma blogisse üles panna, vahendab Channel News Asia.

Põhja-Koread pilav film, mille peaosades on James Franco ja Seth Rogen, tekitas pahameeletormi sealses häkkerirühmituses Rahuvalvurid, kes ähvardas filmikompaniid komöödia linastumisel terrorirünnakuga. Seepeale jättis Sony ära esmalt USAsse ja Suur-britanniasse plaanitud esilinastused, kuid neljapäeva õhtul avaldati pressiteade, millest selgus, et film keelati ära kogu maailmas. Nüüd aga pakub vanameister Coelho kompaniile 100 000 USA dollarit, et filmi õigused endale saada. Kirjanikuhärra hinnangul annaks see liigutus terroristidele mõista, et maailma pole võimalik hirmu all hoida.

"Kui mul õnnestuks osta õigused 100 000 dollari eest, paneksin selle oma blogisse tasuta vaatamiseks üles," kirjutab Coelho Twitteris. Tema pakkumine kehtis esialgu reede keskpäevani ja praeguseks pole veel teada, kas Sony Pictures otsustas kirjanikuga koostööd teha. Coelho meelest on see kompaniile hea võimalus kas või osagi filmile kulunust tagasi saada, kuid Sony ei pruugi asja samamoodi näha – filmi eelarve oli 42 miljonit USA dollarit.

Channel News Asia küsimusele, kas tegu on tõsise pakkumisega, vastas Coelho: "Muidugi on. Ma ei teeks kunagi avalikult sellist pakkumist, kui mul tõsi taga poleks."